NIE dla WOW przechodzącej przez środek wsi Wysoka
mieszkanka |
/ #56 Re: Re: Re: Re: Re: Re:2014-05-22 12:16#55: kali - Re: Re: Re: Re: Re: Jeżeli bardzo musisz mnie nazywać oszołomem i poprawi ci to nastrój, to nie krępuj się. Ja natomiast widzę twoją krótkowzroczność i patrzenie wyłącznie na twój własny interes. Mieszkańcy Wysokiej nie patrzą jedynie na swoją własną wygodę, ale myślą racjonalnie i biorą pod uwagę szerszy zakres szkodliwych czynników, które przyniesie ze sobą budowa obwodnicy w tym miejscu. Chociażby na przykład bardzo bliskie sąsiedztwo (praktycznie za płotem) planowanej budowy zespołu szkolno-przedszkolnego. Wiem, że ty masz takie sprawy w nosie, bo dla ciebie najważniejsze jest, że sobie szybko śmigniesz (czego dowodzi chociażby twoje stwierdzenie, że tobie nie jest potrzebny zjazd na Radosną), ale mieszkańcy mają prawo dbać o rzeczywistość, w której żyją na co dzień. Jeżeli jest możliwość budowy obwodnicy w innym miejscu, które będzie znacznie mniej uciążliwe społecznie i środowiskowo, to dlaczego upierać się zupełnie bezmyślnie przy wariancie "podstawowym" tylko dlatego, że ktoś kiedyś zostawił w tym miejscu wąski korytarz pod drogę? Poza tym mieszkańcy nie są wcale przeciwni budowie drogi w tym miejscu. Droga powinna powstać, ale lokalna, odciążająca wyjazdy z wioski, a nie z ruchem tranzytowym przechodzącym ludziom prawie przez środek mieszkań.Tak się składa, że właśnie sprawdzałam plany i w tym miejscu miała iść droga lokalna, z którą się liczyłam w momencie zakupu mieszkania. Pisząc o tym, że według ciebie z tej drogi możliwe byłyby zjazdy na osiedla, najwyraźniej nie widziałeś tego kawałka ziemi, na którym ma powstać rzekoma obwodnica, albo brakuje ci wyobraźni przestrzennej (zaraz mi napiszesz, że w Berlinie tak się buduje i nie ma problemów - tylko, że my jesteśmy w Polsce i mamy polskie realia).
|
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Komitet Obrony Gietrzwałdu
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
42118 Utworzone: 2024-04-25
NIE dla końca vapowania w Polsce
835 Utworzone: 2024-12-12
Pozostawienie kawiarni na Wzgórzu Zamkowym w Szczebrzeszynie
645 Utworzone: 2024-12-21
Go ahead, brother /Idź przodem, bracie - Chcemy 2. i 3. sezon
554 Utworzone: 2024-11-23
W obronie Galerii Pod Arkadami w Łomży
433 Utworzone: 2024-12-15
Petycja w sprawie przywrócenia postojów pociągów PKP Intercity w Makowie Podhalańskim
1478 Utworzone: 2024-12-11
Uruchomienie dodatkowej pary połączeń na trasie Warszawa - Celestynów /Pilawa
350 Utworzone: 2024-12-18
PKP - powrót pociągów dalekobieżnych na stację „Mława”
290 Utworzone: 2024-12-17
Poparcie projektu ustawy o przeciwdziałaniu wtórnej wiktymizacji ofiar przemocy
487 Utworzone: 2024-11-25
Petycja ortodontów i lekarzy dentystów do PTO nt. "Ortotropii"
224 Utworzone: 2024-12-17
Petycja w sprawie budowy przystanku kolejowego w powiecie rawskim
223 Utworzone: 2024-12-17
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
5330 Utworzone: 2024-09-23
W obronie szkoły podstawowej im Tonego Halika w Górznej
174 Utworzone: 2024-12-16
Wyślijmy Burka z powrotem do szkoły
163 Utworzone: 2024-12-20
PETYCJA W SPRAWIE PRZEDŁUŻENIA LINII TRAMWAJOWEJ OD PĘTLI FRANOWO DO OSIEDLA KOBYLEPOLE
154 Utworzone: 2024-12-19
Ocalmy księgarnię Tarabuk
1535 Utworzone: 2024-11-28
Wniosek o przywrócenie sprzedaży maskotek jamników w sklepie Solaris
140 Utworzone: 2024-12-15
Sprzeciwiamy się budowie wieży widokowej na Magurze Małastowskiej
552 Utworzone: 2024-10-17
Żądamy PUBLICZNEJ stołówki w BUWie! List otwarty do władz Uniwersytetu Warszawskiego
1070 Utworzone: 2024-11-06
PETYCJA w sprawie PARKINGÓW przy UCK w Gdańsku
969 Utworzone: 2024-04-03