List otwarty do społeczności naukowej i Polskiej Akademii Nauk
wegetarianin |
/ #294 obiektywnie patrząc - wyłącznie moja opinia2015-03-21 02:40Koniec z układami i przekrętami w INE PAN, początek dla otwartych umysłów i nowych przyszłych studentów, którzy wyleczą ten skostniały twór. Mam nadzieję, że nowy Prezes PAN będzie miał odwagę wyjaśnić "brak 120 uchwał, decyzji i zarządzeń, które zgodnie z polskim prawem były niezbędne do prawomocnego prowadzenia studiów" jak i wiele innych nadużyć finansowych jakie były tam praktykowane! Powinien również wyciągnąć konsekwencje dyscyplinarne w stosunku do osób, ktore tego się dopuściły, chyba, że prof. C. Wójcik już to zrobił - może dlatego to rozsierdziło pozostałych współpracowników? Z powyższego wynika, że prof. C. Wójcik przygotował te 120 uchwał po objęciu przez niego stanowiska dyrektora INE PAN, czyli wniosek jest taki, że wcześniej studia doktoranckie były prowadzone bezprawnie. Zastanawia mnie fakt, dlaczego wybraliście prof. C. Wójcika na dyrektora skoro podobno był taki nieudolny jak piszecie powyżej, przecież pracuje chyba już od 1999r. a nie od dwóch lat, to nie był pierwszy lepszy człowiek z ulicy, musieliście go znać? Gdybym miał firmę to na dyrektora zatrudniłbym pracownika z największą wiedzą, doświadzeniem i charyzmą, który byłby godny zaufania i dobrze reprezentowałby moją firmę! Dla mnie jest jasne, że ktoś przed nim nieźle tam namieszał, a że prof. C. Wójcik wszedł w gniazdo os to nie dziwię się, że chcą się jego pozbyć i zrzucić na niego całą winę. Patrząc obiektywnie po przeczytaniu w/w komentarzy jestem za prof. C. Wójcikiem - GRATULUJĘ ODWAGI, ETYKI i GODNOŚCI. POWODZENIA i mam nadzieję, że będzie Pan wzorem do naśladowania dla młodych ludzi, którzy w przyszłości będą mogli reprezentować NASZ KRAJ.
Jak można oszukiwać studentów - młodych ludzi? Jaki dajecie dla nich przykład? |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Petycja w sprawie możliwości pracy stacji krótkofalarskiej spoza stałej lokalizacji
Komitet Obrony Gietrzwałdu
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Wojewodo! NIE dla betonowania Zakrzówka!
1836 Utworzone: 2025-01-31
ZBIGNIEW "SZUBA" SZUBERT - Petycja o Skargę Nadzwyczajną
3652 Utworzone: 2021-01-26
Murem za naturą: apel w obronie medycyny naturalnej
4060 Utworzone: 2025-01-30
Petycja w sprawie nieobejmowania miejscowym planem zagospodarowania przestrzennego działki nr 302407_5.0816.640/6
2139 Utworzone: 2025-01-22
Park w Maciejowcu: rewitalizacja zamiast rezerwatu
184 Utworzone: 2025-02-04
APEL O WSPARCIE DLA MEDYCYNY NATURALNEJ I ZIELARSTWA
2453 Utworzone: 2025-01-31
Petycja Fundacji Ordo Medicus w sprawie dobrowolności szczepień ochronnych dzieci. Rekomendacje w kwestii szczepień dzieci i projekt obywatelski.
13745 Utworzone: 2023-09-08
Petycja o odwołanie Barbary Nowackiej z funkcji MEN w związku z wypowiedzią na konferencji My jesteśmy pamięcią. Nauczanie historii to nauka rozmowy”
2531 Utworzone: 2025-01-28
Zniesienie obowiązkowej matury z matematyki.
20507 Utworzone: 2025-01-05
W sprawie modernizacji linii kolejowej Lwówek Śląski-Jerzmanice bądź utworzenie komunikacji zastępczej na tej trasie, aż do Legnicy
722 Utworzone: 2025-01-23
Apel o upamiętnienie Ofiar Kortau
348 Utworzone: 2025-01-23
PETYCJA W SPRAWIE BUDOWY POŁĄCZENIA KOLEJOWEGO MIĘDZY PŁOŃSKIEM A WARSZAWĄ
490 Utworzone: 2024-09-13
RATUJMY DRZEWA PRZY UL. KOPCIŃSKIEGO 89! - APEL DO MIESZKAŃCÓW ŁODZI.
40 Utworzone: 2025-02-05
PETYCJA Do Zarządu Stokrotka Sp. z o.o. ws. poprawy warunków pracy i płacy
2063 Utworzone: 2025-01-12
NIE dla końca vapowania w Polsce
6682 Utworzone: 2024-12-12
Równy dostęp do leczenia niepłodności i zabezpieczania płodności dla wszystkich kobiet!
315 Utworzone: 2024-12-17
,,Suchą stopą wokół Stawu Płaszowskiego" - budowa bezpiecznej alejki wokół zbiornika
48 Utworzone: 2025-01-28
Zatrzymanie bezprawnej działalności Damiana Gabrysia w przestrzeni publicznej
104 Utworzone: 2025-01-21
Petycja w sprawie remontu mostu kolejowego w Brzegu Dolnym w powiecie wołowskim
506 Utworzone: 2025-01-21
Kontynuowanie modernizacji Odry jako szlaku żeglownego
745 Utworzone: 2025-01-30