List otwarty do społeczności naukowej i Polskiej Akademii Nauk
wegetarianin |
/ #294 obiektywnie patrząc - wyłącznie moja opinia2015-03-21 02:40Koniec z układami i przekrętami w INE PAN, początek dla otwartych umysłów i nowych przyszłych studentów, którzy wyleczą ten skostniały twór. Mam nadzieję, że nowy Prezes PAN będzie miał odwagę wyjaśnić "brak 120 uchwał, decyzji i zarządzeń, które zgodnie z polskim prawem były niezbędne do prawomocnego prowadzenia studiów" jak i wiele innych nadużyć finansowych jakie były tam praktykowane! Powinien również wyciągnąć konsekwencje dyscyplinarne w stosunku do osób, ktore tego się dopuściły, chyba, że prof. C. Wójcik już to zrobił - może dlatego to rozsierdziło pozostałych współpracowników? Z powyższego wynika, że prof. C. Wójcik przygotował te 120 uchwał po objęciu przez niego stanowiska dyrektora INE PAN, czyli wniosek jest taki, że wcześniej studia doktoranckie były prowadzone bezprawnie. Zastanawia mnie fakt, dlaczego wybraliście prof. C. Wójcika na dyrektora skoro podobno był taki nieudolny jak piszecie powyżej, przecież pracuje chyba już od 1999r. a nie od dwóch lat, to nie był pierwszy lepszy człowiek z ulicy, musieliście go znać? Gdybym miał firmę to na dyrektora zatrudniłbym pracownika z największą wiedzą, doświadzeniem i charyzmą, który byłby godny zaufania i dobrze reprezentowałby moją firmę! Dla mnie jest jasne, że ktoś przed nim nieźle tam namieszał, a że prof. C. Wójcik wszedł w gniazdo os to nie dziwię się, że chcą się jego pozbyć i zrzucić na niego całą winę. Patrząc obiektywnie po przeczytaniu w/w komentarzy jestem za prof. C. Wójcikiem - GRATULUJĘ ODWAGI, ETYKI i GODNOŚCI. POWODZENIA i mam nadzieję, że będzie Pan wzorem do naśladowania dla młodych ludzi, którzy w przyszłości będą mogli reprezentować NASZ KRAJ.
Jak można oszukiwać studentów - młodych ludzi? Jaki dajecie dla nich przykład? |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Komitet Obrony Gietrzwałdu
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
WYSYPISKO ŚMIECI W POWIECIE SKARŻYSKIM? MÓWIMY NIE!
747 Utworzone: 2024-11-19
Otwarty List do Generała Rajmunda Andrzejczaka aby kandydował na prezydenta Polski
419 Utworzone: 2024-11-09
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
1151 Utworzone: 2024-11-15
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
21660 Utworzone: 2024-04-25
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
100833 Utworzone: 2024-11-13
PROŚBA O AUDIENCJĘ U JE KARD. ROBERTA SARAH w sprawie obrony praw Stolicy Apostolskiej
3060 Utworzone: 2024-11-14
Przedszkola Publiczne Zagrożone
988 Utworzone: 2024-11-18
Petycja w celu zapewnienia kobietom rodzących znieczulenia 24h w Szpitalu Powiatowym w Oświęcimiu
187 Utworzone: 2024-11-19
PETYCJA DO PREZYDENTA MIASTA KRAKOWA w sprawie odwołania przetargu na przyznanie uprawnień do korzystania z miejsc postojowych dla dorożek na Rynku Głównym
1296 Utworzone: 2024-11-10
Zgłaszam poparcie utrzymania obecnego statusu Pałacu Młodzieży w Tarnowie jako placówki oświatowej oraz dalszego jej rozwoju, utrzymania jej rangi oraz zatrudnienia Nauczycieli.
1858 Utworzone: 2024-11-16
Nie dla tramwaju w wariancie 3,4 i 5 w Borku Fałęcki
276 Utworzone: 2024-11-17
Petycja w sprawie pociągnięcia do odpowiedzialności zawodowej pani Krystyny Ptok.
120 Utworzone: 2024-11-18
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17282 Utworzone: 2023-10-23
Sprzeciw wobec planowanej drogi rowerowej - "ekostrady" - wdłuż al. Armii Krajowej w Gdańsku
499 Utworzone: 2024-10-05
Petycja mieszkańców gminy Luzino dotycząca cofnięcia reorganizacji lub zmiany sposobu jej przeprowadzenia w placówce Poczty Polskiej w Luzinie
305 Utworzone: 2024-11-17
Petycja w sprawie kontynuacji działalności Stacji Praga przy ul. Inżynierskiej 6
803 Utworzone: 2024-11-07
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1378 Utworzone: 2024-11-08
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
378 Utworzone: 2024-11-09
SPRZECIW MIESZKAŃCÓW ZABRZA ORAZ UCZNIÓW I PRACOWNIKÓW ZS17 W SPRAWIE MOŻLIWYCH ZMIAN/LIKWIDACJI ZESPOŁU SZKÓŁ NR 17 W ZABRZU
2134 Utworzone: 2024-11-15
Protest pacjentów i ich rodzin oraz opiekunów - przeciw wejściu w życie nowelizacji przepisów dotyczących świadczeń rehabilitacji leczniczej
5922 Utworzone: 2024-10-15