Wspieramy polski rząd

ewa es zet

/ #831 Wspieramy polski rząd

2016-01-11 21:51

Jestem zaniepokojona wypowiedziami polskich i niemieckich polityków w odniesieniu do Polski i polskiego rządu Prawa i Sprawiedliwości. W zeszłym roku większością głosów naród polski wybrał na Prezydenta Polski Andrzeja Dudę oraz partię Jarosława Kaczyńskiego Prawo i Sprawiedliwość do polskiego parlamentu. Tym samym naród polski podziękował aferzystom Bronisławowi Komorowskiemu i Platformie Obywateskiej za dotychczasowe, skorumpowane rządy. Prezydent RP Andrzej Duda i Rząd Polski z premierem Beatą Szydło w imieniu narodu wprawadzają zmiany ustawowe, które są konieczne aby wszystkim Polakom żyło się lepiej. W okresie ośmioletnich rządów Platformy Obywatelskiej n(PO) naród polski został przez rządzących podzielony na uprzywilejowanych obywateli i wyrzuconych na margines społeczny. Za rządów PO demokracja w Polsce była farsą, zupełnie nie było pluralizmu, grupy społeczne i osoby o innych poglądach niż PO były szykanowane w mediach i nie dopuszczane do głosu. Wymiar sprawiedliwości funkcjonował jak w systemach totalitarnych, media i policja robiły nagonkę na obywatelskie komitety wyborcze. Zdarzały się przypadki, że policja wchodziła do biur komitetów wyborczych i rekwirowała dokumentację komitetu: listy z podpisami, wykazy członków organizacji, oświadczenia kandydatów na radnych czy posłów (sama tego doświadczyłam w 2010 r w w czasie wyborów samorządowych do rady miasta i sejmiku województwa opolskiego. To za czasów PO demokracja była zagrożona, na manifestacjach ingerowała policja, pałując manifestujących. Obecnie demokracja w Polsce ma się dobrze, a PO nie mogąc pogodzić się z przegraną atakuje Rząd PiS, formułując oskarżenia, że demokracja jest zagrożona. Byłam prezesem organizacji pozarządowej, którą Platforma Obywatelska zniszczyła, mnie represjonowano. Mam na to dowody. Europejscy politycy nie wiedzą jakie były rządy PO i jak bardzo społeczeństwo miało dość korupcji i układów różnych grup interesów. Polacy będą bronić demokratycznie wybranego Rządu Prawa i Sprawiedliwości i Prezydenta RP Andrzeja Dudę.