500 zł na każde dziecko bez względu na dochód i liczbę posiadanych dzieci

Gość

/ #165

2016-01-28 14:42

Witam, 

mam dwoje dzieci 10 i 20 lat, zarabiam 2000 zł netto i dostaję alimenty. Chcę żeby dzieici były dobrze wykształacone, wiec córka studiuje, dużaczęsc pieniędzy przekazuję córkce na utrzymanie sie w innym mieście, wiec dla mnie i syna niewiele zostaje. córka w wakcje zwykle cięzko pracuje, zeby sobie dorobić do studiów. Pani Szydło i Pani Rafalska i reszta świty, beda mi mówić ze mam jedno dziecko, nie wydaje mi się. Skoro zaczeło sie rozdawnictwo przaz rząd, to mój syn tez, chce skorzystać. BO mnie nie stac na dodtakowe lekcje np angileskiego dla  moje syna. dla porównania: moja kuzynka, troje dzieci, każde ma dodatkowe zajęcia, stac ją na urlopy z całą rodziną w Tajlandii, dostanie 1000 zł, ja jej tego za złe nie mam, ale to tylko takie porównanie, zeby było jasno widac, co bedzie sie działo z rozdawanymi pieniędzmi, nie wspominam juz tej drugiej skrajności, która bedzie sie migac od roboty, bo po co jak Państwo da.  

Chce jako Polka, uczciwe pracująca, płacąca podatki, dostac tez pieniadze na mojego "jedynaka" wiec 500 złtych na kazde dziecko !!!!

Jestem osobą pokrzywdzoną w tej sytuacji i strasznie mi sie to nie podoba.....