500 zł na każde dziecko bez względu na dochód i liczbę posiadanych dzieci

Gość

/ #1428

2016-04-04 16:43

Ponieważ mam jedno dziecko, ponieważ ludzie z dużo większymi dochodami i dwójką dzieci dostali wsparcie od Państwa, my jesteśmy gorsi??? Bo tak właśnie się czuję, co z tego że mamy dochód wyższy niż próg który wyznaczył sobie rząd, kiedy po odliczeniu raty kredytu który wzięliśmy by mieć gdzie mieszkać, opłat - niewiele na życie zostaje, moje dziecko nie wyjeżdża na wakacje bo nas po prostu na nie nie stać ale co tam przecież zarabiam więcej........... Gdzie jest sprawiedliwość pytam????? Kto ta pomoc dostanie, ci którym wcale nie jest potrzebna, tym którzy na waciki sobie wydadzą bo bogaci nie podarują tych 5 - ciu stówek. Poza tym proponuję zmianę, skoro już te rodziny z dwójką dzieci mają dostać to niech dostaną ale te dzieci które urodziły się po wejściu ustawy w życie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bo dlaczego mają dostać ci którzy już mają dwoje dzieci i więcej, przecież ustawa miała zachęcać rodziny do powiększania, czyż nie tak? Więc jaka logika w tym żeby te drugie dzieci które mają rok, pięć lat itd dostały te pieniądze, te pieniądze które nam z naszych składek są zabierane, nie ogarniam, ja na 500 się nie połaszcze i drugiego dziecka niestety mieć nie będę bo najzwyczajniej w świecie mnie na nie nie stać :(