500 zł na każde dziecko bez względu na dochód i liczbę posiadanych dzieci

~weronika

/ #1604 FB "Równe prawa dla wszystkich dzieci w programie 500+" czekam na Was

2016-04-12 06:55

Dziewczyny , strona na moim profilu FB ruszyła  " Równe prawa dla wszystkich dzieci w programie 500+".

Jak umieściłam komentarz ,że ta ustawa jest niesprawiedliwa z linkiem do petycji na pewenej dużej społeczności , nie napiszę na jakiej aby im wstydu nie robić -  i poprosiłam o podpisywanie petycji- to tak mnie zjechali i zaraz wyrzucili link i moje komentarze ( pewnie mnie juz tez zablokowali) ,ze co to jest za rozdawalnictowo , ze się nie zgadzają aby wszyscy dostawali ,okazuje się ,że wszyscy są wkurzeni na ten program, że nikt nagle nie chce tych pieniędzy!!!! Tylko dlaczego wszyscy w pierwszym dniu pobiegli składac wnioski? ?? Ale juz wiem o co chodzi, boją się, że jak ruszymy temat - to im może też zabiorą !!! To jest Polska solodarność- Rodzice - nie mamy na co sie oglądac, jak sami tej sprawy nie nagłośnimi - to niestety widzę, że nikt nam nie pomoże- dlatego ja przystaje przy swoim, i myslę, że hasło o łamaniu przez Państwo Konstytycji i Praw dziecka jest lepsze niż 500 dla każdego - bo to wywałuje furię u wielu ludzi - a jak wyjsnimy , że my rodzice jedynaków ponosimy koszty na Panstwo , a Państwo nie dokłada się do naszych dzieci - to to jest NIESPRAWIDLIWE i krzywdzące to okazjuje się ,że ludzie nas popierają !