500 zł na każde dziecko bez względu na dochód i liczbę posiadanych dzieci

Olimpia24

/ #1680

2016-04-15 19:47

Witam wszystkich, u mojego synka w przedszkolu dziś wychowawczyni rozdawała karteczki odnośnie spotkania 500plus w celu pomocy przy wypełnianiu wniosków itd. Gdy powiedziałam,że mój syn został w programie pominięty, a ustawa jest niekonstytucyjna, to reszta bandy czyli rodziców dzieciaków z grupy synka naskoczyła na mnie,że szkoda gadać....oni poprostu myślą wyłącznie o sobie i boją się,że mogliby coś stracić, to nic,że mają kasę, bo mąż przysyła euro, mops da pieniążki,żywność,zapłaci w szkole za obiady, kogo to obchodzi na takim niby katolickim podkarpaciu......ból przeszył mi serce, kiedy opowiadają na co wydacą pieniążki, jakie bajery i zbytki, przepłakałam całe popołudnie i nie mogę przestać....my z mężem zapierdalamy jak bure osły i niewiele przekraczamy ponad te 800, dziecko ubieram w szmateksie bo na nic innego już nie starcza...w czym mój upragniony syn jest gorszy? dlaczego zostaliśmy ukarani, dlatego że uczciwie pacujemy? będziemy płacić na inne dzieci, a nasze będzie w szkole popychadłem, bo gorsze, bo biedne......Kochani, wierzę mocno w naszego adwokata,że pomoże takim rodzicom jak ja, jak Wy.....