500 zł na każde dziecko bez względu na dochód i liczbę posiadanych dzieci
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji 500 zł na każde dziecko bez względu na dochód i liczbę posiadanych dzieci
Gość |
#1676 Re:2016-04-15 17:16już widzę jak te dzieci idą do pracy...... znam nie jedną rodzinę "wielodzietną" od dziadka z 9 rodzeństwem, rodzice po 7 rodzeństwa, a teraz u nich po 5-6 dzieci.... i kto pracuje z nich wszystkich? a no wszyscy chodzą razem do opieki..... i jest mi szkoda dzieci bardzo, ale te dzieci będą takie same..... a w nagrodę po 3 tys. dostaną. a moje dziecko będzie zapierdzielać, aby polska spłaciła długi po tym programie!!!! |
Gość |
#1677 Re:2016-04-15 17:20a mnie dziwi jedno i jestem zawiedzina, bo przed uchwaleniem tej ustawy tyle osó tyle ugrupowań krzyczało o niesprawiedliwości i dyskryminacji, a teraz co? pozostawieni sami sobie..... |
Asia |
#1678 Re:2016-04-15 18:55Jakie petycje ,szkoda czasu!!!!!!Poprostu jesli tego nie zmienią na kazde dziecko zdziwią sie jak wiele straca!!!!!!!!! bo niestety ale rodzin z jednym dzieckiem jest sporo.Raz sie jest na wozie a raz pod wozem do tego dojdą oszukani z innych obietnic i bedzie bay bay pis. A szkoda bo mialam nadzieje ze beda uczciwi ,ale co tam sędzia który łamie prawo skazuje innych,policjant który popełnia przestepstwo to samo .Obciach i wstyd. A pis niestety zawiódł fałszywa podpucha z pustymi obietnicami!!!!!!!!!!!!!!!!! Niestety nie dam sie drugi raz nabrac na obiecanki cacanki
|
zuzia |
#1679 dzisiaj dziecko przyszło poruszone ze szkoły!!!2016-04-15 19:22Witajcie rodzice, dzisiaj pierwszy raz zabolało mnie i doswiadczyłam niesprawiedliwości tej ustwy!!! Dziecko wróciło ze szkoły, smutne, zażenowane , rozżalone- w klasie dzieci poruszyły temat 500 zł i co się okazało -na 29 - tylko 5 nie dostaje - jedynaki !!! Reszta klasy to osoby bardzo zamożne i tu dysusja na jakie zbytki przeznaczą 250 zł !! A kilka pozostałych , gdzie matki niby po rozwodzie, żyjące z innymi facetami - ale ona jest samotnie wychowująco dziecko- nigdy nie pracowały , balangowały , teraz tez zrosztą tak robią i ona dostanie 500 na każde!!!! Nie , to jakaś paranoja !!! I my rodzice na to pozwolimy ? |
Olimpia24 |
#16802016-04-15 19:47Witam wszystkich, u mojego synka w przedszkolu dziś wychowawczyni rozdawała karteczki odnośnie spotkania 500plus w celu pomocy przy wypełnianiu wniosków itd. Gdy powiedziałam,że mój syn został w programie pominięty, a ustawa jest niekonstytucyjna, to reszta bandy czyli rodziców dzieciaków z grupy synka naskoczyła na mnie,że szkoda gadać....oni poprostu myślą wyłącznie o sobie i boją się,że mogliby coś stracić, to nic,że mają kasę, bo mąż przysyła euro, mops da pieniążki,żywność,zapłaci w szkole za obiady, kogo to obchodzi na takim niby katolickim podkarpaciu......ból przeszył mi serce, kiedy opowiadają na co wydacą pieniążki, jakie bajery i zbytki, przepłakałam całe popołudnie i nie mogę przestać....my z mężem zapierdalamy jak bure osły i niewiele przekraczamy ponad te 800, dziecko ubieram w szmateksie bo na nic innego już nie starcza...w czym mój upragniony syn jest gorszy? dlaczego zostaliśmy ukarani, dlatego że uczciwie pacujemy? będziemy płacić na inne dzieci, a nasze będzie w szkole popychadłem, bo gorsze, bo biedne......Kochani, wierzę mocno w naszego adwokata,że pomoże takim rodzicom jak ja, jak Wy..... |
Gość |
#16812016-04-15 20:15Tak to jest chore ze jest dolny prog dochodowy a nie ma gornego dostana bardzo bogaci ludzie ktorym te 500 nie jest potrzebne a ci ktorzy ledwo wiaza koniec z koncem nic.Smutne to bardzo |
ba |
#16822016-04-15 20:54Potrzeba wam wjecej argumentow zebe wyjsc na strajk bo ja mam az zanadto. Pisalam zeby sie wpisywac kto bedzie 23 kwoetnia na manifestacji . Wpisala sie tylko jedna osoba czyli ja. To tak zamierzacie walczyc! Sprzed monitorow komputera uzalajac sie nawajem. Musimy wyjsc i strajk z prawdziwego zdarEnia urzadzic!!!!!!!! |
Gość |
#16832016-04-15 22:15Dlaczego podpisałam petycję?A w czym moje jedyne dziecko jest gorsze?Ma taki sam żołądek i wszystkie takie same potrzeby jak pozostałe dzieci.!!!Dzieci zostały podzielone na lepsze i gorsze?Bogatsze rodziny np z 3 dzieci otrzymają pomoc pewnie płacą podatki,a my też płacimy i pomoc mojemu dziecku się nie należy?Powinna byc sprawiedliwość |
Gość |
#16842016-04-15 22:21Pierwszy strajk to była porażka. Oj rząd się ucieszył. ...chcecie żeby drugi też taki był? |
Gość |
#1685 Re:2016-04-16 07:30Dlaczego Pani/Pan gościu - próbuje zniechecic do strajku? Proszę pamietac, że tamaten strajk, był żle zorganizowany, bo co chwila zmieniały sie daty stajku , po drugie było zimno, po trzecie czas chorób i Pani Joasia także się rozchorowała, więc dlatego nie wyszło.Ja niestety takze nie dojechałam, bo tez się pohorowłam . Szkoda, tylko wtedy tego strajku, że dziewczyny sie nie zaprzyjaźniły ze sobą, mogłyby stanowic dobry trzon na przyszłaość . Ja myślę, że nie ma co liczyc na mnóstwo ludzi, zacząć od 23kwietnia i kto chce to niech dołączy, ale potrakować to jako spotkanie robocze, nawet jak przyjdzie 5 osób, to mozna rozdawać ulotki, informować ludzi, zbierac podpisy - i cóż z tego że przysło tylko kilka osób, wszystko zaczyna się od kilku osób - taka jest rzeczywistosc!! Mysle ,że sobota 23 kwicień jest dobrą datą na spotkanie - może nie koniecznie nawet pod Sejmem, bo oni nie pracują w sobotę, może spotkac się pozłd KOLUMNĄ ZYGMUNTA? |
Gość |
#1686 Re: Re:2016-04-16 07:32sorki za literówkę i błąd "pochorowałam " ale coś mi się dzieje z kompem - maria |
Gość |
#16872016-04-16 08:39Źle mnie Pani zrozumiała ja nie chce żeby to było odebrane ze zniechecam ....na tamten strajk jechalam 200 km a potem godzine plakalam przed sejmem dlaczego z 1000 osob bylo 15. Na ten tez pojade tylko jak ma tak wyglądać to ......tamten strajk byl dobrze przygotowany jak powinien...tylko ludzie zawiedli... |
Gość |
#1689 Re:2016-04-16 09:23przepraszam, żle zinterpretowałam Pani wypowiedź- pozdrawiam Maria |
Gość |
#1690 Re: Re: Re:2016-04-16 11:14chcieć to my możemy...... lecz kwotą 200-250 obalamy ich podstawowy kontrargument - braku kasy na wszystkie dzieci. I niech pamietają 3,5 roku szybko minie. |
Gość |
#1691 Re: Re:2016-04-16 11:16już wcześniej powiedziano, że ten program skłóci społeczeństwo, rodziny, przyjacioł...... |
Gość |
#16922016-04-16 11:22250 na kazde dziecko rozwiązałoby problem. Włącznie z oszczędnosciami na urzędnikach zatrudnionych do weryfikacji wniosków. |
Gość |
#16942016-04-17 12:07Popieram tą petycję ponieważ Ustawa 500 plus jest niesprawiedliwa i dyskryminuje przede wszystkim rodziny z jednym dzieckiem. Do tej pory myślałam, że wszystkie dzieci są równe wobec prawa ale najwidoczniej się pomyliłam. Niezrozumiałe jest również dla mnie to, że tak naprawdę promuje się nieróbstwo a pomija się ludzi którzy uczciwie pracują i płacą podatki. |
weronika |
#1695 spotkanie 23.04.20162016-04-17 13:57Równe prawa dla wszystkich dzieci w programie 500+ Dziewczyny, kto przyjdzie lub przyjedzie w sobotę 23.kwietna na Krakowskie Przedmieście pod Płac Prezydencki ? Utworzyłam taką zajawkę o spotkaniu, nie wydrzenie - bo narazie nigdzie nie zgłoszone - mamy czas wtorku aby sie naprawdę zastanowic czy zgłaszmy to jako strajk, czy spotykamy sie bez zgłoszenia, ale wtedy nie możemy strajkowac. Czy wogóle odpuszczamy . Zapraszam na : Równe prawa dla wszystkich dzieci w programie 500+
|
aaaa |
#1696 re2016-04-17 14:43niech daja wiecej tym co dorabiaja na czarno dodatkowo i tym co dochody sobie zmniejszaja i przeznacza pieniadze na glupoty a tym co naprawde potrzeba to nie dadza jeszcze niech pijakom dadza zeby mieli za co chlac a dzieci nie maja co jesc i w czym chodzic beznadziejny ten pis |
Nika |
#16972016-04-17 17:15Proponuję dać ogłoszenie o strajku lokalne (W-wa) w Gazecie Wyborczej. Może ludzie z Warszawy przyjdą. I wtedy na strajku informować o pozwie. |
Gość |
#1698 Re: strajk2016-04-17 19:01żeby zacząć informowac o strajku, trzeba go zgłosić - nawet pisemnie , faxem można przesłac- ale niestety nikt z warszawy nie chce nam pomóc z zgłosic strajku :(. |
Gość |
#17002016-04-17 20:36Widzę niestety że ludzie chyba powoli daja sobie spokój. coraz mniejsza aktywność i brak chęci na cokolwiek. Przykre. |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Komitet Obrony Gietrzwałdu
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Pozostawienie kawiarni na Wzgórzu Zamkowym w Szczebrzeszynie
943 Utworzone: 2024-12-21
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
42120 Utworzone: 2024-04-25
NIE dla końca vapowania w Polsce
965 Utworzone: 2024-12-12
Wyślijmy Burka z powrotem do szkoły
186 Utworzone: 2024-12-20
Zakaz parkowania pojazdów dostawczych na parkingu osiedlowym.
49 Utworzone: 2024-12-20
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
5367 Utworzone: 2024-09-23
PETYCJA studentów w sprawie przywrócenia zdalnej formy egzaminów
32 Utworzone: 2024-12-20
Sprzeciwiamy się budowie wieży widokowej na Magurze Małastowskiej
562 Utworzone: 2024-10-17
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
2723 Utworzone: 2024-11-15
Petycja ortodontów i lekarzy dentystów do PTO nt. "Ortotropii"
241 Utworzone: 2024-12-17
Ocalmy księgarnię Tarabuk
1548 Utworzone: 2024-11-28
W obronie Galerii Pod Arkadami w Łomży
444 Utworzone: 2024-12-15
Petycja o przymusowym leczeniu psychiatrycznym dla Izabeli Kisio Skorupy
89 Utworzone: 2021-03-15
Filharmonia Częstochowska dla Społecznej Szkoły Baletowej
88 Utworzone: 2024-12-20
PKP - powrót pociągów dalekobieżnych na stację „Mława”
295 Utworzone: 2024-12-17
Komitet Obrony Gietrzwałdu
7811 Utworzone: 2022-12-31
Petycja w sprawie budowy przystanku kolejowego w powiecie rawskim
231 Utworzone: 2024-12-17
Uruchomienie dodatkowej pary połączeń na trasie Warszawa - Celestynów /Pilawa
357 Utworzone: 2024-12-18
PETYCJA W SPRAWIE PRZEDŁUŻENIA LINII TRAMWAJOWEJ OD PĘTLI FRANOWO DO OSIEDLA KOBYLEPOLE
160 Utworzone: 2024-12-19
Poparcie projektu ustawy o przeciwdziałaniu wtórnej wiktymizacji ofiar przemocy
493 Utworzone: 2024-11-25