500 zł na każde dziecko bez względu na dochód i liczbę posiadanych dzieci
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji 500 zł na każde dziecko bez względu na dochód i liczbę posiadanych dzieci
elzbieta |
#1651 Re:2016-04-14 16:26Bede 23 kwietnia. |
mama jedynaczki |
#16522016-04-14 16:48Dziewczyny czy widzicie co dzieje sie w Sejmie Jestem załamana Przecież oni bedą nas mieli gdzieś Zobaczcie oni wszystkich maja w .....Czuje że nic nie zrobimy |
Gość |
#1653 Re:2016-04-14 16:53jak nie wyjdziemy na ulice to bardzo mozliwe ze nic nie zdzialamy. |
maria |
#1654 Re: Re: Re:2016-04-14 18:10Oczywiście, zapoznałam się ze znaczeniem słowa dyskryminacja - i niestety ustanowienie dla jednej grupy społeczenej progu dochodowego tj JEDYNKAÓW- jest dysktyminacją tej grupy!! To jest tak , jakby dwóch emerytów chciałby jechac autobusem i jedn może sobie kupic bilet z 50% a drugi nie !!! |
Gość |
#16552016-04-14 18:29Na kazde dziecko powinno przysługiwać obiecane 500zl, bo budżet przecietnej rodziny w Polsce nie jest zadawalajacy.Natomiast uwazam,ze rodziny, ktore maja wysoki dochód te pieniadze lub ich część przekazac na jakis szczytny cel (np. dla bardzo chorych dzieci). |
Joanna Godlewska Autor petycji |
#16562016-04-14 18:36Prosze Państwa taka manifestacja musi być dopięta w każdym detalu, rząd niestety nas obywateli ma za nic, musimy znaleść wsparcie w osobach medialnych i autorytetach, które uważają tą ustawe za błąd. Inaczek pokrzyczymy na ulicy i sprawa ucichnie. |
Joanna Godlewska Autor petycji |
#16572016-04-14 18:59W weekend napiszę list do osób , którę mogą nam w jakiś sposób pomóc - medialnych, znanych i szanowanych wypowiadajacyh sie odważnie na temat tej ustawy. Jeżeli maja Państwo jakieś uwagi proszę na mail. Listy powysyłam w przeciagu tygodnia pocztowo, po ustaleniu oficjalnych, służbowych adresów , popdpierając się petycją. Czekam!
|
Gość |
#16582016-04-14 19:56To napiszmy moze do papieża. On interweniuje w roznych sprawach nie tylko religijnych. Skoro pisiaki to taka partia chrzescijanska to niech to pokaze ze tak jest! Moze wezmiecie mnie za wariatke ale jestem bardZo zdeterminowana. |
Gość |
#16612016-04-15 03:53Dostam odp od P.Kasi Witek" Dzien dobry, bardzo jest mi miło. Pani Elu, ta manifestacja to nie tylko moje działania. Jestesmy sporą ekipą, robimy takie akcje razem od 4 miesięcy w KOD-zie łodzkim. Niedzielna manifestacja to połączenie działania KOD-u łódzkiego i grupy Dziewuchy Dziewuchom Łódź. Ja działam tylko w KOD-zie łódzkim, do którego oczywiście Państwa zapraszam. Mogę podpowiedzieć jakimi kanałami nagłaśniamy nasze działania. 1. wydarzenie na Facebooku –można zrobic z profilu prywatnego ale musi być publiczne,żeby moglo być udostępniane przez obcych 2.media (nie wiem,w jakim miescie Pani dziala, ale media lokalne) 3.ulotki,plakaty Jeśli cos mi się jeszcze przypomni,napiszę" Dzialajmy czy ktos moze pomoc z tym wydarzeniem na facebooku? |
Gość |
#16622016-04-15 04:09Codziennie nowe osoby dopisuja sie do naszej petycji takze zaintersowanie jest, trzeba zrobic wszystk[ zeby dotrzec do jak najwiekszej ilosci ludzi, roznoscie ulotki, ja dam kolejne ogloszenie w prasie jesli uzbieraja sie pieniazki i dobrze by bylo zrobic szum na facebooku |
Gość |
#16652016-04-15 10:12Bizens woman Łukomska - Pyżalska złożyła wniosek na swoje dzieci, dostanie co miesiąc 2,5 tyś co Wy na to? Uważacie że to jest fer? naprawdę nie chcecie walczyć dalej? |
Gość |
#16662016-04-15 10:31Interpelacja nr 1065do prezesa Rady Ministrów w sprawie dyskryminującego programu "Rodzina 500 plus" Zgłaszający: Małgorzata Niemczyk Data wpływu: 11-02-2016 Łódź, dnia 10.02.2016 r. Szanowna Pani Premier, po zapoznaniu się z projektem ustawy o pomocy państwa w wychowaniu dziecka z dnia 29 stycznia 2016 r., mającym na celu wprowadzenie programu "Rodzina 500 plus" zgłosiło się do mnie wiele osób z prośbą o wyjaśnienie niektórych zagadnień związanych z wyżej wspomnianym projektem. Wiele polskich rodzin uważa, iż program "Rodzina 500 plus" jest niesprawiedliwy społecznie, dyskryminujący i dzieli dzieci w naszym kraju na lepsze i gorsze. Według założeń programu pierwsze dziecko jest kluczem do tego, aby rodzina posiadająca dwoje dzieci otrzymała 500 zł na to drugie. O niesprawiedliwości programu może świadczyć wiele poruszonych przeze mnie kwestii w pytaniach poniżej oraz fakt dzielenia dzieci w ramach jednej rodziny. W związku z powyższym zwracam się do Pani Premier z prośbą o szczegółowe odniesienie się do poniższych kwestii:
Jeśli w powyższych przykładach padnie odpowiedz nie, to proszę o udzielenie informacji czy jeśli mąż dokona adopcji dziecka z poprzedniego związku lub dziecka sprzed ślubu to czy wtedy będzie przysługiwać tej rodzinie świadczenie. Dodatkowo proszę o zwrócenie uwagi Pani Minister i o nie wprowadzanie przez Panią Minister Polaków w błąd, że świadczenie będzie wypłacane przez 18. lat, gdyż taki przypadek może tylko zaistnieć przy ciążach mnogich oraz przy dochodach. Używanie tego sformułowania globalnie jest kłamstwem lub świadomym wprowadzaniem w błąd opinii publicznej.
Uprzejmie poproszę o udzielenie odpowiedzi na każde z powyższych pytań, w kolejności ich zadania, odpowiadając ad 1., ad 2. itd Z wyrazami szacunku Małgorzata Niemczyk Poseł na Sejm RP
OLALI POLSKIE RODZINY Z JEDNYM DZIECKIEM, OLALI OPOZYCJĘ, RZECZNIKA PRAW DZIECKA, INNE UGRUPOWANIA I STOWARZYSZENIA KTÓRE BYŁY PRZECIWNE DZIELENIU DZIECI NA LEPSZE I GORSZE< CZY CHCEMY IM NADAL NA TO POZWALAĆ? |
Gość |
#16672016-04-15 13:24Nie pozwólmy...!!!!!! Oni chcą obalić trybunał potem szybko zmienić konstytucje bo wiedzą ze jak tego nie zrobią to część ustaw będzie zaskarzona. Chcą zrobić tak aby nikt nie mógł im zaszkodzić i zmienić cokolwiek. Dlatego dali na rodziny bezrobotne i taki próg żeby mieć w nich poparcie bo nimi sie lepiej steruje A nas chcą wykończyć ludzi pracujących. Róbmy coś teraz bo zaraz będzie za późno. |
ola :) |
#1668 Re:2016-04-15 14:02
I DLATEGO ... Szanowni Państwo w pełni oczywiście popieram waszą/naszą inicjatywę, lecz chciałabym zapytać czy pozostałe osoby zgadzają się na hasło "250 NA KAZDE DZIECKO". ( to jest b. ważne) Pytam dlatego bo nie wiem czy jest wśród nas zgodność pod tym względem. Tą kwotą wytrącimy rządowi argument, że "nas na to nie stać". Przecież odejdzie rządzacym rownież kosztowna obsługa i weryfikacja wniosków. Z tego pomysłu będą również zadowolone rodziny 2+2 gdzie jedno ma już 18lat. Ktoś wczesniej napisał, żę PiS wie jak wygrywać, i to jest prawda. Dlatego będzie im się oplacało nas pozyskać na kolejne wybory - oni potrafią liczyć. Ten pomysł powinien być przesłany do władz PiS-u. Tylko i wyłącznie oni mogą zdecydować o tej zmianie. Nikt inny !!! Każda inicjatywa opozycji, prawników lub innych środowisk chociaż byłaby dobra będzie odrzucona...... będzie odrzucona poprostu dla zasady. Nikt nie bedzie im mówił jak rządzić. Ten pomysł zmiany MUSI WYJŚC OD PiS. Nie ma innego wyjścia. Pozdrawiam. |
Gość |
#1670 Re: Re:2016-04-15 14:12Uważam że powinno być 500 na każde dziecko -takie były obietnice w kampanii,ale 250 zł to byłby dobry kompromis dla obydwu stron sporu
|
Ten wpis został usunięty przez autora (Pokaż szczegóły)
2016-04-15 14:15- Date of removal: 2016-04-15
- Powód usunięcia:
Gość |
#1672 Re:2016-04-15 15:31i dlatego wciskają taką ciemnotę, że zablokowali trybunał bo zaskarżyłby 500 plus..... ale nie rozumiem tej nienawiści rodziców którzy dostają na dzieci 500 zł. czy u was też tak jest? jak zaczynam dyskusję, że ten projekt dyskryminuje moje jedyne dziecko i powinien jak najszybciej zbadać ustawę trybunał to oczy mi chcą wydrapać jakbym im te pieniądze zabierała i jeszcze ten głupi tekst ciągle powtarzany "to zrób sobie drugie"...... |
mamusia |
#16732016-04-15 15:55u mnie na wsi jest podobnie mamy nie idą do pracy bo się nieopłaca a teraz jeszcze bardziej bo mają na wszystkie dzieci po 500 ,Ja się z tym nie pogodzę że te jedynaki nic z tego programu nie mają więć liczę na pana adwokata .ja pracuję już ponad 18 lat i gówno się dorobiłam w tym państwie,i pieprzą nam te głupoty że te wielodzietne będą robić na moją emeryturę przecież ja sobie ją sama wypracuję i ne potrzebuję od nikogo , tylko niech pieprzony zus ich nie przejada i to jest główny problem tego rządu a nam opowiadają głupoty na poziomie przedszkola. więć walczymy dalej o 500 na każde dziecko a wielodzietni niech się nie boją najwyżej dostaną mniej bo się podzielą z nami |
andzia |
#16742016-04-15 15:58z ty Papieżem to świetny poysł zawstydzimy pis który jest taki wspaniały |
Gość |
#16752016-04-15 17:12w Polsce niestety kościół a co za tym idzie Pis nie mają uważania zdania papieża niestety.... |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
84790 Utworzone: 2024-11-13
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1088 Utworzone: 2024-11-08
Petycja o zatrzymanie lub zmniejszenie skali inwestycji przy ulicy Postępu 2 na Służewcu
499 Utworzone: 2024-11-12
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
3960 Utworzone: 2024-09-23
ZOSTAWCIE NASZ EKO-PARK! Nie dla wycinki pod ulicę "nowo-Gierdziejewskiego"!
1358 Utworzone: 2024-10-21
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
208 Utworzone: 2024-11-09
Petycja niepublicznych żłobków, klubów dziecięcych i dziennych opiekunów do Pani Minister Agnieszki Dziemianowicz-Bąk
306 Utworzone: 2024-11-04
PETYCJA w sprawie wstrzymania procedowania ZPI i odstąpienia od projektów zabudowy terenu Górek Czechowskich w Lublinie
974 Utworzone: 2024-10-29
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1272 Utworzone: 2024-11-08
Pan Robert Makłowicz nowym głosem Snafa!
6757 Utworzone: 2023-08-12
PETYCJA DO PREZYDENTA MIASTA KRAKOWA w sprawie odwołania przetargu na przyznanie uprawnień do korzystania z miejsc postojowych dla dorożek na Rynku Głównym
935 Utworzone: 2024-11-10
Poparcie dla przyjęcia polskiej strategii zwalczania antysemityzmu.
295 Utworzone: 2024-11-06
Petycja do Ministra Nauki o uwzględnienie punktowanych konferencji naukowych we wszystkich dyscyplinach naukowych w Polsce
53 Utworzone: 2024-11-14
Petycja w sprawie kontynuacji działalności Stacji Praga przy ul. Inżynierskiej 6
639 Utworzone: 2024-11-07
no to the death penalty
274 Utworzone: 2024-11-08
Petycja przeciwko zamiarowi likwidacji Olsztyńskiego Centrum Edukacji Nauczycieli
664 Utworzone: 2024-11-07
Petycja do Ministry Edukacji Narodowej w sprawie wycofania obowiązkowych godzin dostępności nauczycieli
1448 Utworzone: 2024-11-02
CHCEMY POWROTU GŁOSU PANA JAROSŁAWA JUSZKIEWICZA DO APLIKACJI GOOGLE MAPS
4267 Utworzone: 2024-10-24
Żądamy PUBLICZNEJ stołówki w BUWie! List otwarty do władz Uniwersytetu Warszawskiego
391 Utworzone: 2024-11-06
Zapewnijmy Bezpieczeństwo Dzieciom! Wyniesienie i Lepsze Oznakowanie Przejść dla Pieszych przy SP 33 w Gdańsku Osowej
208 Utworzone: 2024-10-25