WNIOSEK O ODEBRANIE PROF. CHAZANOWI PRAWA DO WYKONYWANIA ZAWODU LEKARZA

Gość

/ #507 Czy Wyście na głowę upadli?

2016-10-19 06:28

Co wy ludzie robicie? Po pierwsze wyzywacie prof. Chazana od potwora, a po Waszych wpisach (tak, Waszych - mimo wszystko nie odbieram Wam godności ludzkiej nawet w piśmie, choć człowiek do człowieka w taki sposób...) wnioskuję, że sami niekoniecznie różnicie się od postawy, którą krytykujecie. To nie jest fanatyzm wg mnie, a jeśli kobiecie nie odpowiada lekarz, zawsze ma prawo go zmienić. Nikt nie przykuwa łańcuchem do nikogo (choć może tylko mi się to nie zdarzyło). Tutaj nie jest ważne moje stanowisko dotyczące aborcji, ale empatia i świadomość, jak szybko można oszkalować człowieka, kiedy mówi niewygodne rzeczy i kiedy jest wyrazistą postacią, którą rzeczywiście profesor jest. Co do klauzuli sumienia wnioskuję, że po prostu nie używacie swoich, skoro u profesora to aż tak bardzo Was razi...

Ja, dopóki nie zobaczyłabym dokumentacji medycznej każdej z osobna pacjentki i innych obiektywnych dowodów na to, że zostały źle potraktowane przez profesora, nie uwierzyłabym w żadną z tych deklaracji, bo już nie raz doświadczyłam tego, jak bardzo łatwo można nakręcić naiwniaków do wzburzenia, używając odpowiednich słów, a w ogóle nie przedstawiając im prawdy. Emocjonalne argumenty łatwo wysunąć, merytoryczne - trochę gorzej.

Ci, którzy wierzą temu wszystkiemu na słowo albo są na tyle niedojrzali i bardzo łatwowierni (co w dzisiejszym świecie jest ogromną wadą, bo na każdym rogu chcą człowieka naciągnąć i oszukać dla osiągnięcia swoich celów), albo mają w tym świetny interes polityczny. Tak, czy siak brawo. Skaczmy sobie nawzajem do gardeł, kopmy pod sobą doły, niszczmy życie pierwszy raz napotkanym osobom, choć nic o nich nie wiemy, ale ten i ten powiedział to i to, więc tak jest, wbijajmy sobie nóż w plecy na każdym kroku... 

Bardzo ludzka postawa. Oby tak dalej!