PETYCJA DO PREZYDENTA I RADY MIASTA ST. WARSZAWY z żądaniem obniżenia drastycznych podwyżek cen na wywóz śmieci i sposobu naliczania opłat, które mają wejść w życie od marca 2020 r.

Sławek

/ #20 OPŁATY, OPŁATY, OPŁATY... :(

2020-03-01 22:15

jestem zbulwersowany tym co się stało!!! stawka 650% w stosunku do poprzedniej, a straszą, że będzie 1300%!!! przecież to jakiś "geniusz" matematyczny wymyślił!!!

biorąc pod uwagę fakt, że od nowego roku moja opłata za windę wynosi ok. 440% stawki z grudnia - już nie mogę "doczekać się" kolejnej tak idiotycznej podwyżki!!! 

ps. mieszkańców Warszawy proszę o dodatkowe komentarze w odpowiedzi do mojego: czy Wam spółdzielnie mieszkaniowe również zmieniły od nowego roku opłaty za windę tak, jak zrobiła to moja spółdzielnia "Służew nad Dolinką"? opłata od osoby (mieszkam sam, dodatkowo na parterze, z windy korzystam średnio może 8-10 razy w miesiącu) została zmieniona na opłatę od metrażu mieszkania. oznacza to, że płacę za użytkowanie (a w zasadzie za nieużytkowanie) windy DOKŁADNIE TYLE SAMO, co np mieszkająca na 8 lub 10 piętrze 4 osobowa rodzina, która nie dość, że musi korzystać z windy codziennie, to jeszcze w skali miesiąca obciąża mechanizm windy w kilkadziesiąt lub nawet kilkaset razy większym stopniu ode mnie. to też uważam za nieuczciwe i skandaliczne!!!

Płatne ogłoszenie

petycja zostanie rozreklamowana wśród 3000 os.

Dowiedz się więcej...