Zmiana ustawy o zakazie handlu zwierzętami domowymi
Gośka |
/ #170 Re: Re: zmiana ustawy2012-01-10 23:43pseudohodowca to się tyczy również hodowli ze związku kynologicznego, mam swoje lata, kupowałam nie raz psy z rodowodem i nigdy nie trafiłam na dobre warunki, małe kojce, garaże, piwnica, pieski są tylko podszykowane na wystawę aby uzyskać pozwolenie na produkcję szczeniąt z rodowodem, to są dopiero producenci, a jest tam taka mafia, że taki skromny członek nie dobije się na lepszą ocenę na wystawie, pierwsze 3 miejsca są zarezerwowane dla swoich. Ustawa jak najbradziej jest wywindowana przez Związek kynologiczny czyli jak najbardziej KOMERCYJNA. A teraz kilka przykładów z działalności Związku kynologicznego. 1.Dzwoniłam wczoraj do hodowcy w celu nabycia psa z rodowodem, pani się pochwaliła, że w tamtym roku miała 4 mioty labradorów a hoduje jeszcze inne rasy i już w tym roku ma następne mioty i co może mi ktoś powie, że to nie fabryka tylko hobby. 2.Ta sama pani pochwaliła się, że jedzie na krycie ale krycie się nie udało więc jadą do weterynarza w celu sztucznego zapłodnienia, i co to nie jest fabryka. 3.A wiecie co hodowcy ze ZK robią z psami i sukami kiedy już nie nadają się do rozrodu, wyrzucają, oddają przypadkowym ludziom uśmiercają, byle tylko zwolnić klatkę na następnego psa żeby rozmnażać i co to nie jest fabryka. 3.Mają dodatkowo po 20 suk bez rodowodu i kryja razem taką z rodowodem i bez rodowodu, i wtedy jak ta bez rodowodu ma mało podkładają od tej bez rodowodu i co to może nie jest fabryka, dokupują też szczenięta od suk bez rodowodu z ogłoszenia. 4. w związku z powyższym trwa w związku wojna o badania DNA, bo unijne normy nakazują wprowadzenie takich badań dla reproduktorów żeby nie podkładać szczeniaków, ale członkowie walczą jak najęci, żeby nie wprowadzać, bo trochę by im się ukruciło. 5.Psy z rodowodem tak samo chorują jak te bez rodowodu, a umowa, którą się podpisuje przy kupnie szczeniaka dotyczy tylko rasowości I tak mogłabym podać wiele machlojek tych rodowodowych pseudohodowców, ci to dopiero idą po trupach, to dla nich ta ustawa. Rząd nie powinien się tym w ogóle zajmować, zgadzam się, hodowle powinny być wszystkie rejestrowane te z rodowodem i te bez rodowodu taki obowiązek, prowadzić kontrole, a niech klient sam zadecyduje gdzie ma kupić. I państwo by na tym zyskało, bo wiadomo jak zarejestrowane to by podatki musiały być płacone, rząd na tym stracił a zyskał jedynie związek kynologiczny, ja myślę, że petycja to za mało, zmówić się i zaskarżyć do trybunału tą ustawę.
|
|
OTWARTY LIST DO PREZYDENTA DONALDA J. TRUMPA
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
NIE dla wyburzenia "Pałacyku pod Pszczółką" w Limanowej
Poprawa prawa! Nieuczciwym najemcom mówimy Nie
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
NIE farmom fotowoltaicznym w okolicy Źródeł Łyny #RatujmyŁynę
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
APEL O WSPARCIE DLA MEDYCYNY NATURALNEJ I ZIELARSTWA
Apel o kontynuację budowy CPK
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
PETYCJA W OBRONIE BARU "GNIEWSKA JUNGLA" Z DNIA 24.04.2025
812 Utworzone: 2025-04-25
Przedszkola Publiczne Zagrożone
3843 Utworzone: 2024-11-18
PETYCJA O ODWOŁANIE DYREKTOR SCHRONISKA NA PALUCHU Z ŻĄDANIEM ZMIAN W SPOSOBIE ZARZĄDZANIA SCHRONISKIEM
2042 Utworzone: 2025-04-19
Apel do Pani Prezydent Aleksandry Kosiorek o uniemożliwienie zabudowy zielonych i leśnych terenów przy ulicach Bosmańskiej i Śmidowicza oraz wprowadzenie konkretnych zmian do MPZP dzielnicy Oksywie.
85 Utworzone: 2025-04-16
List Otwarty do Ministerstwa Sprawiedliwości o ustanowienie przedstawiciela prawnego dla "niewidzialnych dzieci"
224 Utworzone: 2025-04-18
PROŚBA DO WŁADZ MIASTA TORUNIA O RATOWANIE WINNICY WSCHODNIEJ
437 Utworzone: 2025-04-16
Petycja w sprawie zapewnienia rodzicom dzieci hospitalizowanych w oddziałach intensywnej terapii całodobowego towarzyszenia rodzica.
65091 Utworzone: 2025-02-13
PETYCJA przeciwko planowanej inwestycji na działce o identyfikatorze 2/1, AR4, obręb Popowice (adres: Grobla Kozanowska 32)
53 Utworzone: 2025-04-26
Protest przeciwko planom wycinki lasów na Lublinku w Łodzi, co umożliwia przyjęty mpzp
1709 Utworzone: 2025-04-10
PETYCJA w sprawie ustalenia Miejscowego Planu Zagospodarowania Przestrzennego dla działki o identyfikatorze 2/1, AR4, obręb Popowice (adres: Grobla Kozanowska 32)
36 Utworzone: 2025-04-26
Powstrzymaj Budowę Osiedla Mieszkaniowego na Terenie Warszawskiego Obszaru Chronionego
552 Utworzone: 2025-04-22
Budowa tunelu pod trasa kolejową w Sosnowcu
2382 Utworzone: 2025-04-18
Petycja w sprawie wyznaczenia nocnego dyżuru apteki w Płocku
113 Utworzone: 2025-04-05
Zniesienie podatku od dodatku emerytalnego OSP
798 Utworzone: 2025-04-22
Na ratunek HBO Cedron w Wejherowie
23 Utworzone: 2025-04-25
PETYCJA W SPRAWIE LOGO MYŚLENIC
557 Utworzone: 2025-04-23
STOP dla lokalizacji kamieniołomu Jurczyce w Krainie Wygasłych Wulkanów
2949 Utworzone: 2025-03-18
ZBIGNIEW "SZUBA" SZUBERT - Petycja o Skargę Nadzwyczajną
4027 Utworzone: 2021-01-26
Sprzeciw wobec projektu utworzenia Centrum Integracji Cudzoziemców w Toruniu.
2340 Utworzone: 2025-03-04
Zniesienie obowiązkowej matury z matematyki.
22929 Utworzone: 2025-01-05