Petycja o wprowadzenie nowych rozwiązań w leczeniu Boreliozy

Quoted post

patka2491

#16 sama chorowalam na bolerioze

2016-02-17 12:40

ja moge podpisac ale nie ze względu  na artykuł tylko na osoby które na to chorują. Nie zgadzam sie z artykułem a dokladnie z czasem leczenia rzekomo najszybszym odrazu po przebyciu zakażenia. Ja chorowałam ba boreliozę jakies 10 lat temu. Została wykryta u mnie przypadkowo podczas badania krwi w Instytucie Reumatologii na Spartańskiej w Warszawie. I zostalam leczona antybiotykiem jednym i nie 4-8tyg tylko tydzień jak leżałam w szpitalu. A zarazil mnie kleszcz jak mnie ugryzl na mazurach 2 lata wczesniej i nie miałam żadnych objawów. A kleszcza rodzice wyjęli mi sami.

Odpowiedzi

Pam

#17 Re: sama chorowalam na bolerioze

2016-02-17 13:17:53

#16: patka2491 - sama chorowalam na bolerioze  

Skoro nie miałaś objawów, to po czym sądzisz, że zostałaś wyleczona? Te bakcyle potrafią żyć w ciele bezobjawowo latami i uderzyć w chwili osłabienia organizmu, z monstrualną złośliwością, bo wtedy są już solidnie zadomowione. Odpukać, obyś nie tego nie doświadczyła, ale jest wiele osób, które funkcjonowały bezobjawowo przez dłuższy czas i nagle "ni stąd ni zowąd" zostały zwalone z nóg. Ja sama żyłam przez  około 21 lat, zanim to świństwo mnie zaatakowało na amen.