500 zł na każde dziecko bez względu na dochód i liczbę posiadanych dzieci

Quoted post

Gość

#652 Re: Re: Re:

2016-02-21 15:52

#651: koko - Re: Re:  

USTAWA
z dnia 15 lipca 1987 r.
o Rzeczniku Praw Obywatelskich.1)
(tekst jednolity)

Art. 1. 1. Ustanawia się Rzecznika Praw Obywatelskich.
2. Rzecznik Praw Obywatelskich, zwany dalej "Rzecznikiem", stoi na straży wolności i praw człowieka i obywatela określonych w Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej oraz w innych aktach normatywnych, w tym również na straży realizacji zasady równego traktowania.
2a. W sprawach dzieci Rzecznik współpracuje z Rzecznikiem Praw Dziecka.
3. W sprawach o ochronę wolności i praw człowieka i obywatela Rzecznik bada, czy wskutek działania lub zaniechania organów, organizacji i instytucji, obowiązanych do przestrzegania i realizacji tych wolności i praw, nie nastąpiło naruszenie prawa, a także zasad współżycia i sprawiedliwości społecznej.                                             ...     Może tutaj należałoby wysłać pismo w końcu to instytucja która powinna stać na straży praw obywateli.A nie ulega wątpliwości że te zostały złamane,wg konstytucji wszyscy obywatele powinni być równo traktowani,wg partii rządzącej są równ i równiejsi

Odpowiedzi

koko

#660 Re: Re: Re: Re:

2016-02-21 22:22:41

#652: - Re: Re: Re:  

Na forum ktoś pisał że rzecznik praw dziecka podobno interweniował ale go olano. Nie wiem bo nie słyszałam o tej sprawie.  Do rzecznika praw obywatelskich napewno wypadałoby się zwrócić. Tylko gdzie mogę nabyć adres email. Jak ktoś wie to nie omieszkam napisać. Nastepnym krokiem pomimo strajku musi być trybunał konstytucyjny. I albo nam też dadza, albo obalimy tę ustawę w obecnej formie. Ja ciężko pracuje za niewiele, kręgosłup mi siada i mam dość utrzymywania cudzych dzieci. Bo jestem za bogata dla państwa i nic mi się nigdy nie należy. Tym razem też.