500 zł na każde dziecko bez względu na dochód i liczbę posiadanych dzieci

Quoted post

Gość

#807 Re: Re:

2016-03-04 08:04

#42: babulunia - Re:  

i co z tego ze ci co zarabiaja wiecej dostana? a niech biora skoro im przysluguje! w czym tacy sa gorsi od pozostalych? przynajmniej pracuja i odprowadzaja nie male podatki! nie tylko PIS dzieli ludzi na gorszych i lepszych ! poczytajcie swoich komentarzy sami jestescie jak PIS sami roznicujecie ludzi!

Odpowiedzi

Gość

#809 Re: Re: Re:

2016-03-04 09:12:07

#807: - Re: Re:  

Ja tez pracuje i odprowadzam podatki.Wszystko było ok dopóki nie zachorowalam.Nadal pracuję ale po oplaceniu rachunków zostaje mi ok700 zl na 2 osoby na miesiąc i jest mi zwyczajnie przykroze moje dziecko ma gorzej,.Dla mojej rodziny te 500zl to ratunek ale nie dostane bo mój dochód to 808 zl.Zanim napiszesz coś takiego pamietaj ze w zyciu bywa tak ze jednego dnia mozesz stracic wszystko i znalezc się na dni

Gość

#826 Re: Re: Re:

2016-03-05 08:26:30

Jakoś nie zauważyłam by w komentarzach ktoś pisał, że ci co dostaną są gorsi. Dlaczego uważasz, że naszym jedynakom się nie należy wsparcia ze strony państwa, czy my ich nie wychowujemy? Cz nasze dzieci nie pójdą do pracy kiedyś i nie będą się dokładać do budżetu, podatki będą płacic tak samo ja inne dzieci! Czy one nie są inwestycją w naród? CZy my według Pisu nie jesteśmy rodziną tylko małżeństwem z dzieckiem? To pis podzielił społeczeństwo na lepszy sort i na gorszy a my się z tym nie zgadzamy.

Gość

#827 Re: Re: Re:

2016-03-05 08:28:19

Najwięcej to akurat dostaną ci co nie pracują i żyją z opieki a dzieci tylko robią...... i na nich to akurat ty też płacisz, nie rozumiesz tego dziecko!!!