500 zł na każde dziecko bez względu na dochód i liczbę posiadanych dzieci

Quoted post

mama

#1183 Re: Dołączyć do KOD pod Sejmem

2016-03-23 21:17

#1180: - Dołączyć do KOD pod Sejmem  

Bardzo sie ciesze ze udalo sie Pani nawiazac kontakt z kims z KOD-u, ja probowalam wielokrotnie ale nikt sie nie odezwal......trzeba jakos podtrzymac ten temat,czy ta Pani z KOD-u nam w tym pomoze?

Odpowiedzi

Gość

#1191 Re: Re: Dołączyć do KOD pod Sejmem

2016-03-24 17:07:35

#1183: mama - Re: Dołączyć do KOD pod Sejmem  

nie niestety nie pomoże, bo nie jest z mazowieckiego Kodu , ale podała namiary na osoby, które mogą zdecydowac, czy możemy się do nich dołączyc , wysłałam do nich wiadomości i teraz czekam na odpowiedz od nich . Mam prośbę do Warszawiaków, może bedziecie w okolicach Sejmu, tam gdzie KOD  strajkuje, pogadajcie z nimi , moze komus uda się prędzej uzyskać zgodę i jakąś pomoc ze strony KOdu.

I jeszcze jedna prośba, nie czekajcie ,że inni za nas cos zrobią, niech każdy zrobi  chociaż  jedną rzecz  np wyśle list do Rzecznika Praw Dziecka, Prezydenta, Minster Rafalskiej,  Pani Premier Szydło , moze poszukac na stronach KODU, kiedy planują marsze, i udac sie do nich porozmawiac z nimi, może do PO może do Nowczesnej ? Pomysłów jest wiele, niez każdy pomysli kogo zna , gdzie mozna sie udać i niech to zrobi w sposób kulturalny przecież można do wszystkich napisac, nikt nam głowy za to nie urwie .

Ja juz napisałam w parę miejsc . Teraz czas na każdego rodzica , ktory sie nie zgadza na dyskryminowanie własnego dziecka i swojej rodziny.

Ps. Jest taki syndrom, że im więcej ludzi uczsetniczy w jakiś wydarzeniu , tym wiecej ludzi mysli ,że zareaguja inni - a oni nie muszą . Daltego nie ogladajmy sie na innych,  niech każdy zrobi coś dla swojego dziecka i każdy niech sam zadziała! 

Pozdrawiam