500 zł na każde dziecko bez względu na dochód i liczbę posiadanych dzieci

Quoted post

gosia

2016-03-30 10:39

wciąż nie daje mi to spokoju, dlaczego nie dali 250 zł na pierwsze dziecko. Nie byłoby tyle żalu w nas rodzicach z jednym dzieckiem. Nie mówie już o 500 zł . Ja musze pracować z mężem . Codziennie wstajemy z męzem o 5.45 bo na 7 do pracy. Moje dziecko już o 6.30 jest w przedszkolu do godziny 16. Ma 3 latka. Szkoda mi jej że codziennie musze ją rano zrywać . Praktycznie cały dzien jest poza domem. Dlaczego nam sie nie nalezy. Naprawde mam w sobie tyle żalu :((( człowiek pracuje na kazda złotówke.  A znam osoby z dwójka dzieci , ktorzy nie wykazują dochodu ( umowy na lewo ) i bedą co miesiac dostawac po tysiac złotych i beda siedziec w domu !! A my co ??? praca, praca , praca.....mam doła . 

Odpowiedzi

mama

#1296 Re:

2016-03-30 11:05:13

#1295: gosia -  

Gosiu, rozumiem Cię bardzo dobrze - twój żal. Ja niemogę spać z tego powodu, czuję się człowiekiem najgorszego sortu, moje poczucie wartości spadło do poziomu minusowego. Ja też pracuję legalnie, nie ukrywam swoich dochodów, mój mąż psychopata zostawił mnie w ciąży bez grosza, do wszystkiego doszłam sama. Mój 10-letni syn jest jedynakiem nie z wyboru, utrzymujemy się za niewiele ponad 2000zł miesięcznie, brakuje dosłownie na wszystko........ Jestem zamożna........na tyle zamożna żeby dokładać do utrzymania dzieci bogaczy i patologii.........to nic, że brakuje na jedzenie, ubrania, buty, leki itp. itd. Ja się nie leczę, ponieważ liczy się każdy grosz. W Polsce nie można być uczciwym, bo Cie wykorzystają i okradną...........Trzeba okradać państwo a wtedy Cię wynagrodzą .......