Petycja w obronie polskiej szkoły

Quoted post

Prawda_boli

2016-08-28 13:46

"Jestem nauczycielką w gimnazjum. Boję się o swoją przyszłość" tylko to przez was przemawia więc skończcie bredzic, że macie poczucie troski o system edukacji narodowej a nie o własny tyłek. Kasacja gimnazjów to spadek liczby etatów dyrektorskich, wice, księgowych i Bóg jeden wie jeszcze kogo się zatrudnia a nie ma udziału w procesie edukacji. Nauczyciele na pewno znajdą zatrudnienie no chyba, że ktoś jest bardzo kiepski i nikt go nie zatrudni. Gimnazja to największa pomyłka i strata czasu którą funduje się w jednym z najważniejszych okresów życia dziecka. Przez 3 lata powtórka materiału z podstawówki + coś nowego a potem liceum gdzie przerabia się to samo tyle że w rok. Plus całkowita zmiana środowiska która ma często wyłącznie negatywny wpływ.

Odpowiedzi

Gość

#839 Re:

2016-08-28 16:04:19

#837: Prawda_boli -  

Jestem zmuszona przypomnieć, że jest kilka prawd i nie wiem, którą z nich "837" tu próbuje zaprezentowac, ale argumenty wskazują, że to może być tylko "g... prawda". 

123

#841 Re:

2016-08-29 06:48:09

do 837#837:  

Chyba nie zna pani tematu, na który się wypowiada.

kattasia

#847 Re:

2016-08-29 14:25:04

#837: Prawda_boli -

Pracuję w gimnazjum i nie przypominam sobie abym przez 3 lata powtarzała materiał z podstawówki. Wiedzę utrwala się przez powtórki więc oczywistym jest, że niektóre zagadnienia omawiam ponownie, ale jest to tylko z korzyścią dla uczniów.  A jesli chodzi o zmiany środowiska, to niestety w dzisiejszych czasach trzeba umieć być na nie przygotowanym. Nie można dzieci chronić od wszelkich niedogodności, bo w dorosłym życiu czekają je większe zmiany niż tylko zmiana szkoły.