Petycja w obronie polskiej szkoły
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Petycja w obronie polskiej szkoły
Gość |
#8282016-08-26 13:52Ogromne środki spływają co roku na szkolenia nauczycieli, czy pedagog z 30 letnim stażem może zostać w obliczu ponownych "reform" pomocą nauczyciela ??? A ilu doradców zawodowych jest potrzebnych?? Wystarczy jeden na kilka placówek. Oj! Nie udała sie nam pani minister!! |
Gość |
#8292016-08-26 15:38Młodzież po 16 latach istnienia gimnazjów tonie te same osoby,co w1999 roku. Z badań wynika, że największy poziom agresji występuje wśród uczniów klas Vi VI SP. Społeczność gimnazjalna to młodzi ludzie, którzy są w wieku, kiedy młody człowiek uważa się za dorosłego, odrzuca autorytety i poszukuje własnych. Różni się zatem znacząco od swoich kolegów ze szkoły podstawowej. Kadra nauczycielska gimnazjum wypracowała metody postępowania z taką młodzieżą, co gwarantuje właściwą atmosferę w szkole. Po co niszczyć coś, co jest efektem wieloletnich działań,chyba tylko po to,aby przekonać innych,kto tu rządzi. |
Gość |
#8302016-08-26 15:45Sam jestem byłym uczniem gimnazjum,bardzo dobrze wspominam ten okres mojego życia. Nauczyciele traktowali nas jak dorastających ludzi, nie tak jak w podstawówce. Mnie to odpowiadało, nie musiałem chodzić do tej samej szkoły co "maluchy". Tutaj powoli uczyłem się dorosłości. Nie wyobrażam sobie powrotu POLSKIEJ SZKOŁY do tej sprzed reformy. |
Gość |
#831 Re:2016-08-26 16:04A kto słucha argumentów profesjonalistów?! Pani minister zapowiada zmiany i nie słucha!(!!!), lekceważy (!!!) nas i to, że nie ma zgody nauczycieli na takie zmiany. MEN idąc po trupach robi swoje i tak będzie, jak im (Pani minister i ???) się wyśniło?! Jaki rzeczywisty cel tych zmian? Ukryty! Musi być zatem zły! Żebyśmy przemówili głosem Boga wszechwiędzącego, to Pani minister i tak wie lepiej i jej musi być na wierzchu! Bo jak nie, to co? No co?! Nie chcę takiego Mnistra Edukacji Narodowej!!! Ten wrzód rósł - poprzednie dwie Panie minister też nie były osobami na właściwym miejscu! Oświata była i jest piętą Achillesa wszystkich polityków, ale teraz jest poważnie zagrożona zmiananmi w hierarchii priorytetów jakimi z założenia ma służyć. Mówię temu NIE!!! |
Gość |
#8322016-08-26 18:03Zburzyć dom jest bardzo łatwo ,a to się odbywa na naszych oczach w systemie oświaty.Zanim dojdzie do tego zamiaru odpowiedzialni politycy powinni zostać postawieni przed sądem aby każdy wybraniec słuchał wyborców.i nigdy ich nie lekceważył. |
Gość |
#8332016-08-27 13:08Nie zgadzam się na taki, zupełnie nie przemyślany sposób wprowadzania zmian w oświacie; |
Gość |
#834 Gimnazjum to dobra szkoła!!!!!2016-08-27 17:07Pracuję w gimnazjum od początku jako pracownik fizyczny. Sprzątam i widzę jak zachowują się uczniowie. Dzieci są lepsze niż kiedyś. Zostawcie gimnazjum. Jak pracowałam w szkole podstawowej to po VIII klasie uczniowie wybijali okna. Mieliśmy dużo pracy na początku wakacji po znszczeniach. Teraz tego nie ma. Nauczycielki radzą sobie bardzo dobrze. Zostawcie gimnazjum bo dzieci są grzeczniejsze, bardziej dopilnowane. |
Gość |
#8362016-08-28 11:47Jestem nauczycielką w gimnazjum. Boję się o swoją przyszłość. Poza tym uważam, że reforma pani minister wpłynie ujemnie na szkolnictwo oraz spowoduje dodatkowy chaos. |
Prawda_boli |
#8372016-08-28 13:46"Jestem nauczycielką w gimnazjum. Boję się o swoją przyszłość" tylko to przez was przemawia więc skończcie bredzic, że macie poczucie troski o system edukacji narodowej a nie o własny tyłek. Kasacja gimnazjów to spadek liczby etatów dyrektorskich, wice, księgowych i Bóg jeden wie jeszcze kogo się zatrudnia a nie ma udziału w procesie edukacji. Nauczyciele na pewno znajdą zatrudnienie no chyba, że ktoś jest bardzo kiepski i nikt go nie zatrudni. Gimnazja to największa pomyłka i strata czasu którą funduje się w jednym z najważniejszych okresów życia dziecka. Przez 3 lata powtórka materiału z podstawówki + coś nowego a potem liceum gdzie przerabia się to samo tyle że w rok. Plus całkowita zmiana środowiska która ma często wyłącznie negatywny wpływ. |
Gość |
#8382016-08-28 15:01Również pracuję w gimnazjum. Uczę języka polskiego. Oczywiście gimnazjum to w pewnym sensie powtórka z podstawówki - analiza tekstów prozatorskich, analiza i interpretacja wierszy, pisanie wypracowań. To samo dzieje się w liceum - analiza tekstów prozatorskich, analiza i interpretacja wierszy, pisanie wypracowań. Czy ma Pan/Pani inny pomysł dotyczący języka polskiego? Jest pewna róznica, w moim gimnazjum nauczyciele jezyka polskiego sprawdzają każde zadane uczniom wypracowanie, w liceum /uczy się tam moje dziecko/ pani sprawdza jedno wypracowanie w semestrze To nie jest problem wyłacznie szkoły średniej, w której uczy sie moja córka. |
Gość |
#839 Re:2016-08-28 16:04Jestem zmuszona przypomnieć, że jest kilka prawd i nie wiem, którą z nich "837" tu próbuje zaprezentowac, ale argumenty wskazują, że to może być tylko "g... prawda". |
123 |
#841 Re:2016-08-29 06:48 |
Gość |
#8442016-08-29 12:48Ponieważ reforma oświaty dotyczy 6,5 miliona ludzi - uczniów, rodziców, opiekunów, nauczycieli i pozostałych pracowników oświaty. Nie zgadzam się aby zmiany były planowane w gabinetach ministerialnych bez konsultacji ze środowiskiem oświatowym. |
kattasia |
#847 Re:2016-08-29 14:25Pracuję w gimnazjum i nie przypominam sobie abym przez 3 lata powtarzała materiał z podstawówki. Wiedzę utrwala się przez powtórki więc oczywistym jest, że niektóre zagadnienia omawiam ponownie, ale jest to tylko z korzyścią dla uczniów. A jesli chodzi o zmiany środowiska, to niestety w dzisiejszych czasach trzeba umieć być na nie przygotowanym. Nie można dzieci chronić od wszelkich niedogodności, bo w dorosłym życiu czekają je większe zmiany niż tylko zmiana szkoły. |
Gość |
#8482016-08-29 15:30Myślę o przyszłości naszego kraju i nie są mi obojętne losy młodych ludzi, zwłaszcza dzieci. Wykształcenie jest bardzo ważne oraz mądre i konsekwentne myślenie w skali globalnej naszego kraju. Bądźmy gospodarni, szanujmy to co dobre. Oszczędzajmy, ale nie kosztem dzieci i młodzieży. |
Gość |
#8492016-08-29 15:35Nie życzę sobie powrotu do szkółki parafialnej , ku której wielkimi krokami zmierza oświata pod obecnym rządem. A.Bąk |
Gość |
#8502016-08-29 16:30Należy wspierać nauczycieli w ich kompetencjach i więcej od nich wymagać merytorycznie. Sam system dotychczasowego podziału na edukację 6 lat szkoły podstawowej, trzy lata gimnazjum i trzy lata liceum jest bardzo dobry. Ponadto moje dziecko, rocznik 2005, które poszło do szkoły jako dziecko sześcioletnie - zgodnie z reformą edukacji ma prawo do równych szans w staraniu się do liceum za trzy lata. Tymczasem - wg. planów ministerstwa - bezie ono kandydowało do liceów wraz z dziećmi o dwa lata starszymi, które w tym samym roku ukończą gimnazjum. Będzie więc nie tylko konkurowało z dziećmi z równoległych klas, ale z dziećmi o dwa lata starszymi i mającymi za sobą o rok dłuższą edukację. To jest oburzająca ignorancja potrzeb i możliwości dzieci. |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Komitet Obrony Gietrzwałdu
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
22682 Utworzone: 2024-04-25
Przedszkola Publiczne Zagrożone
1502 Utworzone: 2024-11-18
PROŚBA O AUDIENCJĘ U JE KARD. ROBERTA SARAH w sprawie obrony praw Stolicy Apostolskiej
3552 Utworzone: 2024-11-14
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
1559 Utworzone: 2024-11-15
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
101081 Utworzone: 2024-11-13
WYSYPISKO ŚMIECI W POWIECIE SKARŻYSKIM? MÓWIMY NIE!
928 Utworzone: 2024-11-19
Apelujemy o refundacje leku Keytruda ( pembrolizumab) dla wszystkich pacjentek z zaawansowanym rakiem szyjki macicy
63 Utworzone: 2024-11-21
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4329 Utworzone: 2024-09-23
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17367 Utworzone: 2023-10-23
Petycja o poprawę bezpieczeństwa na przejściu dla pieszych przy ul. Koszykowej w Malborku
527 Utworzone: 2023-11-15
Otwarty List do Generała Rajmunda Andrzejczaka aby kandydował na prezydenta Polski
622 Utworzone: 2024-11-09
Poparcie dla przyjęcia polskiej strategii zwalczania antysemityzmu.
409 Utworzone: 2024-11-06
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1600 Utworzone: 2024-11-08
Poprawa połączeń kolejowych dla mieszkańców Pruszcza Gdańskiego i powiatu gdańskiego - apel mieszkańców i radnych DziałaMy
219 Utworzone: 2024-11-16
Komitet Obrony Gietrzwałdu
7527 Utworzone: 2022-12-31
Zgłaszam poparcie utrzymania obecnego statusu Pałacu Młodzieży w Tarnowie jako placówki oświatowej oraz dalszego jej rozwoju, utrzymania jej rangi oraz zatrudnienia Nauczycieli.
1937 Utworzone: 2024-11-16
Uratujmy stary gmach szkoły przed zniszczeniem
25 Utworzone: 2024-11-20
Petycja w sprawie pociągnięcia do odpowiedzialności zawodowej pani Krystyny Ptok.
164 Utworzone: 2024-11-18
PETYCJA MIESZKAŃCÓW JAWORZNA W SPRAWIE LASÓW SPOŁECZNYCH
20 Utworzone: 2024-11-22
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1408 Utworzone: 2024-11-08