Petycja w obronie polskiej szkoły
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Petycja w obronie polskiej szkoły
Gość |
#726 Re:2016-08-16 21:10Na stronie ZNP była petycja o odwołanie Minister A. Zalewskiej. NIE MA!!! Nie można jej znaleźć! Natomiast wciąż jest ta w obronie rządu. Prosiłam o wyjaśnienie. Niestety. CISZA!!! |
Gość |
#7272016-08-16 21:59Jestem mamą 3 dzieci i mam dosyć reform szkolnictwa, które wprowadzają bałagan, destabilizację i nieprzyjemny element zaskoczenia. |
Gość |
#728 Re: Re:2016-08-17 04:46Nie było petycji o odwołaniu Zalewskiej na stronie ZNP. Wejdź w najpopularniejsze petycje - na górnym pasku. Tam na drugiej stronie znajdziesz tę o odwołaniu tej pani minister. |
Gość |
#7292016-08-17 08:05Trzy lata w LO. Wystarczy! Dostałem się na medycynę:)))) Wyjechałem do Włoch (Erasmus), moi rówieśnicy nie są ani mądrzejsi,ani głupsi. Wiem, że wszędzie jest trzystopniowy system nauki. Jest ok. Tak trzymajcie nauczyciele, rodzice i uczniowie. Więcej godzin w szkole (mniej pracy w domu). |
Gość |
#7302016-08-17 08:37Szkoła w tym co nazwane zostało przez Ministr Zalewski powrotem do korzeni rzeczywiście stanowi powrót do metod dla których szkoła była zasciankowa uwsteczniajaca i starostwiecka. Była przede wszystkim nierozwojowa zatrzymała się na etapie przed darwinowskim.I chyba oto chodziło aby potop biblijny wyznaczył etapy powstania i zakończenia etapów powstania rozwojy i śmierci w takt tylko jednego znanego owej pani dzieła. Nie może być zgody na cofnięcie naszych dzieci do wieku naszych dziadków i pradziadków bo oznaczało by to że straciliśmy nasze przyszłe pokolenia w najbardziej postaci sposób zwyczajnie wyjadą nieogladajac się na nas. |
Gość |
#7332016-08-17 15:20Obecny system należy ulepszać. Absolutnie nie należy cofać naszych dzieci w rozwoju. |
Wiejski rodzic |
#7342016-08-17 17:02Gimnazja dały szansę wyrównania braków dzieciom z małych miejscowości i wsi. Dlaczego NEN jest tak krótkowzroczny i nie patrzy poza Warszawę. Nasze dzieci też chcą mieć piękne pracownie, wykwalifikowanych nauczycieli, dodatkowe zajęcia a nie siedzieć na zaściankowej wsi do ósmej klasy szkoły podstawowej. Moje dzieci kończyły Gimnazjum i moim zdaniem wyszło im to na dobre, dało możliwości dostania się do dobrych szkół średnich. Dlatego podpisałem petycję |
Gość |
#7352016-08-17 18:12W szkole pracuję od wielu lat. Przeżyłam już rożne zmiany i reformy. Ta, zapowiedziana przez rząd PIS jest zupełnie niezasadna. Wprowadzi wiele zamieszania. Szkołę można reformować poprzez wspieranie wielu działań oddolnych nauczycieli, |
Gość |
#7362016-08-17 18:48Edukacja następnych pokoleń to sprawa najważniejsza w dziejach narodu.Należy kontynuować najlepsze treści,wzorce i metody.Nie ma miejsca i zgody na nieprzewidywalne eksperymenty w tej jakże delikatnej dziedzinie naszego życia społecznego. |
Gość |
#7372016-08-17 19:07Uważam, że źle dzieje się w poskiej oświacie. Minister MEN jest nieodpowiedzialna. Nie nadaje się na to stanowisko. Spełnia oczekiwania prezesa. |
Gość |
#7382016-08-17 20:32Uważam, że zmiany wprowadzą duże zamieszanie, nie ma żadnej stabilizacji. Nie można spokojnie uczyć bo ciągle są tylko zmiany, co nie sprzyja ani uczniom, ani nauczycielom. Poza tym są placówki tylko gimnazjalne, gdzie nadawano im imiona i z trudem zbierano fundusze na sztandar szkoły, a teraz co z tym? Młodzież gimnazjalna jest inna, niż była kiedyś.To nie czasy na ośmioklasówkę. |
Gość |
#7402016-08-18 05:09Jestem przeciwna likwidacji gimnazjum, ponieważ, brak jest racjonalnych podstaw do takiej decyzji. Następna reforma w szkolnictwie w tak krótkim czasie i bez należytego przygotowania jest bez sensu i ma znamiona tylko decyzji politycznej. Jeżeli każda nowo przychodząca ekipa rządowa będzie reformować szkolnictwo, to nigdy nie będzie dobrze. Stabilizacja i ciągłość w strukturach państwowych tworzą zaufanie do instytucji państwowych. |
Gość |
#7412016-08-18 09:47Nie chcę żeby o polskiej oświacie decydowali ludzie pokroju Zalewskiej. Wstyd i kompromitacja wiedzy ministra. Nawet za komuny nie było takiego dyletanta. |
Gość |
#7422016-08-18 09:48Podpisałam,bo nie zgadzam się na chaos w polskiej oświacie,na brak długofalowej polityki edukacyjnej Państwa.Nikogo nie obchodzi jakie będziemy mieli społeczeństwo. |
Gość |
#7432016-08-18 10:06Nie zgadzam się ze zmianami,ktore ma wprowadzić Pani Minister Oswiaty! |
Gość |
#7462016-08-18 16:00Argumenty merytoryczne za zmiana są słabe. Reforma jest skutkiem obietnic wyborczych a nie realnych problemów z gimnazjami |
Gość |
#7472016-08-18 17:59Po co zmieniać coś,co funkcjonuje i działa w sposób bardzo dobry. Co PiS chce pokazać nową jakość szkoły. Buahahaha. Tylko utopić chcą setki milionów zł. Z nas podatników. Moja propozycja to strajki i blokada wawy długofalowo aż do skutku. BROŃMY GIMNAZJÓW. NIE DAJMY SIE OSZUKAC. DUZO LUDZI MOZE STRACIC PRACE. |
Gość |
#7482016-08-18 18:49Proszę przede wszystkim, o stworzenie odpowiednich narzędzi wychowawczych dla nauczycieli. Nie można, w dobie dzisiejszych czasów, wrzucać maluchów do jednego worka z młodzieżą. Młodzi ludzie nie potrafią tak naprawdę i jednoczesnie niestety odnaleźć się w dzisiejszym społeczeństwie. |
Gość |
#7492016-08-18 18:51Głównie dlatego, że mają zupełnie inne problemy, niż my 20 lat temu !!!!! |
Gość |
#750 Re:2016-08-18 20:43A w tej "reformie? chodzi o uczniów? Pani minister twierdzi, że to niż demograficzny wymusza takie działania (?!). W innych wypowiedziach było można usłyszeć lub przeczytać, że organy prowadzące szkoły są zbyt obciążeone finanswoo. Może chofzi o likwidację szkół, co ma dać oszczędności finansowe. A uczniowie ? To dla MEN i rządzących nie problem, tak jak system oświaty,eduakcja dzieci i młodziezy raczej nie leżą im na sercu, bo inaczej rozmawialiby i posłuchalibly nas. |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Komitet Obrony Gietrzwałdu
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja do Ministra Edukacji Narodowej - wsparcie polskiej uzdolnionej młodzieży
7136 Utworzone: 2024-08-11
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
23591 Utworzone: 2024-04-25
Apelujemy o refundacje leku Keytruda ( pembrolizumab) dla wszystkich pacjentek z zaawansowanym rakiem szyjki macicy
493 Utworzone: 2024-11-21
PROŚBA O AUDIENCJĘ U JE KARD. ROBERTA SARAH w sprawie obrony praw Stolicy Apostolskiej
3889 Utworzone: 2024-11-14
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
1799 Utworzone: 2024-11-15
WYSYPISKO ŚMIECI W POWIECIE SKARŻYSKIM? MÓWIMY NIE!
1216 Utworzone: 2024-11-19
Petycja do Ministry Edukacji Narodowej w sprawie wycofania obowiązkowych godzin dostępności nauczycieli
1568 Utworzone: 2024-11-02
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
497 Utworzone: 2024-11-09
UFAM ORKIESTRZE ŁĘCZESZYCE - popieram udostępnienie pomieszczenia nad Urzędem Gminy Belsk Duży na salę prób zespołu
155 Utworzone: 2024-11-22
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
101193 Utworzone: 2024-11-13
PETYCJA MIESZKAŃCÓW JAWORZNA W SPRAWIE LASÓW SPOŁECZNYCH
160 Utworzone: 2024-11-22
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4415 Utworzone: 2024-09-23
Przedszkola Publiczne Zagrożone
1649 Utworzone: 2024-11-18
Petycja w sprawie ratowania zabytku budynku szpitala a następnie szkoły, powszechnie zwanego "Pałacykiem", zlokalizowanego przy ul. Broniewskiego w Pruszkowie.
53 Utworzone: 2024-11-23
STOP DLA LIKWIDACJI NAJSTARSZEGO PRZEDSZKOLA W OLSZTYNIE
658 Utworzone: 2024-11-07
PETYCJA w sprawie wstrzymania procedowania ZPI i odstąpienia od projektów zabudowy terenu Górek Czechowskich w Lublinie
1132 Utworzone: 2024-10-29
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17421 Utworzone: 2023-10-23
Czas na etyczne galerie - OCHNIK nie ma tu miejsca!
61 Utworzone: 2024-11-22
PETYCJA DO PREZYDENTA MIASTA KRAKOWA w sprawie odwołania przetargu na przyznanie uprawnień do korzystania z miejsc postojowych dla dorożek na Rynku Głównym
1390 Utworzone: 2024-11-10
Petycja mieszkańców gminy Luzino dotycząca cofnięcia reorganizacji lub zmiany sposobu jej przeprowadzenia w placówce Poczty Polskiej w Luzinie
388 Utworzone: 2024-11-17