WNIOSEK O ODEBRANIE PROF. CHAZANOWI PRAWA DO WYKONYWANIA ZAWODU LEKARZA
Quoted post
Kazia |
#452 Re:2016-10-18 16:36A niby dlaczego? Aborcja w Polsce dopuszczona jest min. pod warunkiem "podejrzenia" wady plodu. Mozna ja wykonac do ok 23tc. Zapraszam Pania na oddzial ginekologi by zabic 23 tygodniowe dziecko/plod tylko dlatego bo na usg wyszlo ze u jednej raczki nie ma palcow. Tak musialam przy tym uczestniczyc jako polozna. Zapraszam zeby zobaczyla Pani jak takie dziecko sie rodzi ZYWE bo jest juz na tyle dojrzale, a nastepnie niech Pani odlozy je na bok do nerki i czeka az umrze, bo udzielic nam pomocy noe wolno. (...) Tak. To byl skrajny przypadek, ale ten przez ktory chce sie nam odebrac prawo do skorzysta z klauzuli sumienia - chazan - tez taki byl. Skrajny fanatyk religiny. Ja wierzaca nie jestem ale to co sie tu czasem dzieje jest po prostu ZLE! Tak po ludzku i po prostu zle. Zostalam polozna nie po to zeby zabijac dzieci, bo brak im palcow albo maja zespol downa (wiekszosc aborcji robimy z tego powodu). To nie kest kwestia wiary, bo to nie jest klauzula wiary tylko sumienia. To nie jest moj obowiazek aby zabijac, nie od tego jestem!!! Teraz jesli uczestnicze to tylko kiedy faktycznie wada jest powazna, wtedy dzieci zazwyczaj rodza sie juz martwe.
|
Odpowiedzi
Wkurzona |
#695 Re: Re:2016-10-20 08:31:47Kobiety chcą mieć wybór. Tu nie chodzi o zabijanie dziecka, bo nie ma 3 palców. Tu chodzi o poważne choroby zagrażające życiu dziecka, matki. Choroby czy zwyrodnienia, które powodują śmierć dziecka zaraz po urodzeniu. Ludzie, nie jesteśmy w średniowieczu a widać, że zaczynamy się cofać. Nie chcesz mieć aborcji to jej nie rób, proste. Ja wam do brzucha nie zaglądam i fajnie by było, gdyby ktoś mój zostawił w spokoju i mówię tu o wszechwiędzących politykach, którzy o ciążach wiedzą wszystko. Chcecie aby kobiety rodziły dzieci roślinki? Zapewnijcie im dofinansowanie do rehabilitacji, leków, lekarzy, wizyt, sprzętu. Tu już chętnych tak dużo nie ma, co? Łatwo jest mówić "uródź to dziecko". A kto potem pomoże takim rodzicom? Co, już nie jest tak łatwo kłapać jęzorem? Przepłnione sierocińce i rodzice niedający sobie rady finansowo z wychowywaniem dziecka, to nas czeka. A wtedy nikt nie pomoże, żaden Chazan, Terlikowski czy polityk nie kiwnie palcem, żeby pomóc finansowo takiej rodzinie. A więc pocałujcie mnie w d.... |
A |
#1220 Re: Re:2016-10-21 15:16:28Trzeba było wybrać inny zawód - proste. |
xyz |
#1439 Re: Re:2016-10-22 15:11:29Żarty się ciebie trzymają? Kto wyraził zgodę na aborcję tylko z powodu braku u płodu kilku palców? Polskie prawo tego nie przewiduje! |
qqq |
#1626 Re: Re:2016-11-15 00:04:53proszę zmienić pracę... to od kobiety lub rodziców zależy czy chcą danego dziecka czy nie...
jeżeli ktoś się zasłania klauzulą sumienia powinien być wywalony z pracy |
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Apel o kontynuację budowy CPK
OTWARTY LIST DO PREZYDENTA DONALDA J. TRUMPA
NIE farmom fotowoltaicznym w okolicy Źródeł Łyny
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Sprawiedliwość dla Ivet Stajkovej
11320 Utworzone: 2025-01-12
Murem za naturą: apel w obronie medycyny naturalnej
9152 Utworzone: 2025-01-30
Poparcie dla budowy ul. 8 Pułku Ułanów
517 Utworzone: 2025-03-11
„URATUJMY RAZEM STARE DRZEWA NA NOWYCH ŻERNIKACH”
325 Utworzone: 2025-03-11
APEL W SPRAWIE WYKONYWANIA ZAWODU KOSMETOLOGA – odpowiedź na apel nr 2/24/IX Naczelnej Rady Lekarskiej z dnia 22 listopada 2024 r.
1044 Utworzone: 2025-03-02
Mieszkańcy Radomia mówią STOP masowej imigracji! STOP Centrum Integracji Cudzoziemców w Radomiu i okolicach!
323 Utworzone: 2025-02-03
WNIOSEK - Bogu TAK, seksualizacji dzieci NIE
124 Utworzone: 2025-03-11
Petycja w sprawie zapewnienia rodzicom dzieci hospitalizowanych w oddziałach intensywnej terapii całodobowego towarzyszenia rodzica.
32111 Utworzone: 2025-02-13
Sprzeciw wobec projektu utworzenia Centrum Integracji Cudzoziemców w Toruniu.
1040 Utworzone: 2025-03-04
Petycja o wstrzymanie pochopnej wycinki drzew oraz budowy czwartego odcinka ulicy 8 Pułku Ułanów w Krakowie
424 Utworzone: 2025-03-03
Sprzeciw wobec budowy wieży widokowej na górze Jawor
786 Utworzone: 2025-02-27
Petycja o zachowanie linii autobusowej 116 i 121 w Olsztynie
361 Utworzone: 2025-02-20
Zniesienie obowiązkowej matury z matematyki.
21924 Utworzone: 2025-01-05
Petycja przeciwko budowie elektrowni fotowoltaicznej “Sterławki Małe”
240 Utworzone: 2025-03-08
Petycja w sprawie poprawy bezpieczeństwa oraz układu funkcjonalnego ul. Pileckiego na odcinku Puławska – Ciszewskiego oraz w sprawie wiaduktu Puławska/Pileckiego na Ursynowie
273 Utworzone: 2025-02-24
Petycja do starosty powiatu dębickiego o podjęcie działań w zakresie transportu publicznego
578 Utworzone: 2025-02-23
PETYCJA Do Zarządu Stokrotka Sp. z o.o. ws. poprawy warunków pracy i płacy
2269 Utworzone: 2025-01-12
Petycja w sprawie zmian w kształceniu w zakresie plastyki
593 Utworzone: 2025-03-02
Absurdy Polskiego Orzecznictwa
5984 Utworzone: 2025-02-11
Petycja w sprawie otwarcia naboru na studia podyplomowe z zakresu Analityki Medycznej na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach
857 Utworzone: 2025-02-09