NIE DLA LIKWIDACJI GOLECINA!!!

Quoted post

Sympatyk
Gość

2012-02-16 01:40

Zespół Szkół Technicznych im. Michała Drzymały ma doskonałą bazę do rozwoju. Położenie szkoły umożliwia rozwijanie kierunków technicznych, związanych z rolnictwem, kierunków wpisujących się ofertę Uniwersytetów w Poznaniu. Teren Golęcina był już zaadaptoway do działalności uniwersytekiej. Uniwerstet Przyrodniczy mieści się blisko szkoły - współpraca, to właściwy kierunek rozwoju. Szkoła powinna pretendować do miana Ośrodka Kształcenia Technicznego i Ogólnokształcącego w Poznaniu. Oferując zdobycie unikalnych a zarazem pożądanych kwalifikacji na rynku pracy. Zespół Szkół Technicznych im. Michała Drzymały jest wizytówką Poznania.

Panie Prezydencie, Państwo Radni WYKORZYSTAJCIE TO!

Odpowiedzi

Gość

#22 Re: Nie Dajmy ZLikwidować tej Szkoły.....

2012-02-16 17:17:50

#1: Sympatyk -

Ta Likwidacja Tej Szkoły To jakiś ABSURD.....!!!!!....NIE DAJMY ZLIKWIDOWAĆ TEJ SZKOŁY.....!

dida56

#40 Re:

2012-02-17 17:56:06

Całkowicie zgadzam się z tą opinią. Współpraca z Uniwersytetem Przyrodniczym to dobra droga nie wolno zmarnować

dorobku wielu lat nauczania w tej szkole.

Gość

2012-02-20 20:54:43

Pracowałam w ZST - z pewnością lata spędzone tam sprawiły, ze pozostałam w zawodzie (dziś w innym liceum, tzw. renomowanym, w którym mniej więcej połowa uczniów jest z okolic Poznania!). Wspominam dziś z szacunkiem i sentymentem nauczycieli, dyrekcję i uczniów.  Czułam się tam znakomicie i wiem, że przekładało się to po prostu na serce do pracy, serce dla młodzieży. Jestem głęboko przekonana, że ZST, to szkoła ważna i potrzebna.

W polityce sentymenty nie liczą się wcale, ale szkoda, że nie liczy się też zdrowy rozsądek i przyzwoitość. Przerażają mnie praktyki dziś w edukacji powszechne...

Pozdrawiam serdecznie moje koleżanki i kolegów z Golęcina. TRZYMAM KCIKUI. S.M.