NIECH ŻYJĄ! - CHRONIMY PTAKI DOLINY BARYCZY

petycja50.jpgMy, mieszkańcy Doliny Baryczy i sympatycy tego pięknego regionu, będącego unikatową w skali Polski ostoją dla setek gatunków ptaków oraz miejscem ich okresowego bytowania podczas przelotów i lęgów, w pełni popieramy postulaty przyrodników i ornitologów  zrzeszonych w Koalicji ,,Niech żyją!".  Jesteśmy za wprowadzeniem całkowitego zakazu polowania na ptaki w Polsce, zaś za absolutne minimum uznajemy objęcie nim terenów chronionych w ramach programu Natura 2000. Nie możemy zgodzić się na to, by w obszarach utworzonych w celu ochrony bezcennych zasobów natury, myśliwi w okrutny sposób masowo zabijali ptaki, wywierając jednocześnie ogromną negatywną presję na ich populacje. Chcemy, by ptasia ostoja w Dolinie Baryczy nie ograniczała się tylko do rezerwatu przyrody, by turyści, ornitolodzy, fotografowie i miłośnicy przyrody z całej Europy mogli badać i podziwiać nasze bogactwo przyrodnicze w nienaruszonej formie.

Stowarzyszenie "MYŚLMY", Milicz, ul. Szewska 1B, REGON 388444118    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, akceptuję, że Stowarzyszenie "MYŚLMY", Milicz, ul. Szewska 1B, REGON 388444118 będzie mieć dostęp do wszystkich informacji podanych przeze mnie w tym formularzu.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.

Upoważniam Stowarzyszenie "MYŚLMY", Milicz, ul. Szewska 1B, REGON 388444118 do przekazania informacji podanych przeze mnie w tym formularzu następującym stronom: