STOP dla zniszczenia warszawskiego Teatru Kamienica

Skontaktuj się z autorem petycji

Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji STOP dla zniszczenia warszawskiego Teatru Kamienica

Gość

2015-09-27 09:25

To oburzające,żeby tak dobrze funkcjonujący teatr,którzy prowadzą porządni ludzie( których coraz mniej wśród aktorów) ma zostać zniszczony, wrogo przejęty!!Oczywiście gdyby to był T.K.,to dostałby dodatkowy metraż i zostałby zwolniony ( za swoje zasługi) z płacenia czynszu!

Gość

2015-09-27 09:26

Założyciele teatru, aktorzy tam występujący oraz wszyscy, którzy wkładają swoją pracę w działalność kulturalną tego miejsca robią to z wielką pasją i zaangażowaniem.
Teatr Kamienica to magiczne miejsce na mapie kulturalnej Warszawy. Nie wyobrażam sobie, aby teatr ten przestał istnieć.
.

Gość

2015-09-27 09:32

Ponieważ , teatr kamienica jest miejscem kultury i sztuki bez którego Warszawa nie bedzie miała wiecje takich miejsc , gdzie mozna zobaczyc , choćby literaturę piękna . To centrum Warszawskiej , Polskiej kultury .

Gość

2015-09-27 09:36

Nie wnikam w prawa własności Pana, który chce wyrzucić teatr i w to w jaki sposób wszedł w ich posiadanie. To jest do oceny innych służb. Uważam jednak że jego działania są co najmniej niemoralne. Jeżeli status kamienicy mu nie odpowiadał, nie musiał nabywać udziałów. Nie wolno, zasłaniając się prawem własności, niszczyć dokonań innych osób.

Gość

2015-09-27 09:41

Za dwa tygodnie idę ze znajomymi do teatru Kamienica na przedstawienie. Mam nadzieję, że nie będzie to ostatni raz.

Gość

2015-09-27 09:47

Podpisałam petycję bo tak trzeba

Gość

2015-09-27 09:54

Placówki kulturalne powinny być chronione . Jeżeli do tego placówka zarabia na siebie i nie wyciąga ręki po dotacje to powinna być chroniona w sposób szczególny. A kiedy dodamy do tego nakład pracy, jaki włożyli właściciele i świetny repertuar to pozostaje tylko zadać pytanie: dlaczego teraz muszą prosić o pomoc. Dlaczego w naszym państwie teatr, który daje ludziom pracę, zarabia, płaci czynsz i podatki musi walczyć o przetrwanie?

Gość

2015-09-27 10:01

niszczy się dorobek ludzi ,ich zaangażowanie i ciężką pracę .To też jest walka -ale nie orężem lecz kasą.Kto ma jej więcej ten wygrywa.Przeciwstawić się jej można SOLIDARNOŚCIĄ LUDZKĄ

Gość

2015-09-27 10:11

TAK -dla teatru, NIE-dla kolejnego banku, żabki, biedronki...

Gość

2015-09-27 10:28

Ponieważ teatr to karma ducha a poza tym Ci ludzie robią coś pięknego poświęcając wszystko!

Gość

2015-09-27 10:38

Dlatego, ze cenię to co zrobił Emilian Kaminski dla wszystkich kochajacych sztukę.

Gość

2015-09-27 10:39

Cenię Teatr Kamienica, jego Twórców zaangażowanie w sprawy Kultury oraz inne działania m.in. społeczne. Wszechobecne cwaniactwo i " nirychliwość obrońców prawa" przygnębia i upokarza.

Gość

2015-09-27 10:39

Cytując wcześniejszy wpis...... Samo miejsce jest czarowne, pełne magii i uroku. Jedna z sal poświęcona została wystawieniu makiety przedwojennej Warszawy - jest to swoiste dzieło sztuki wystawione w miejscu, gdzie mieszka sztuka. Spektakle w "Kamienicy" są przygotowane profesjonalnie, w doskonałej reżyserii, niezwykłej scenografii, z udziałem gwiazd, które chętnie z teatrem współpracują. Nie wyobrażam sobie, żeby tego zabrakło. To miejsce jest świadectwem naszej kultury, prężnie działającą, tętniącą teatralną duszą odskocznią od codzienności. Ratujmy je, bo samo w sobie jest dziełem sztuki.W pełni podzielam i całym sercem jestem z Wami.
Panie Emilianie ,co na to Platforma tak bardzo Obywatelska ???Prezydent Warszawy i wszyscy inni ich urzędnicy ....? Kolejny skandal!!! I co dalej..?.,może w końcu ktoś konkretny odpowie za takie decyzje??? Ktoś się pod tym podpisuje!
Nie może Pan spokojnie funkcjonować i pracować jak setki, tysiące kreatywnych,zdolnych,wybitnych ludzi w naszym kraju,których powinno się wspierać i wskazywać jako przykład do naśladowania a nie nękania i utrudniania każdego dnia
Z wyrazami szacunku za wszystko- pozdrawiam Pana i Małżonkę.

Gość

2015-09-27 10:42

Teatr kamienica jest wyjątkowym Teatrem o niepowtarzalnym klimacie. To miejsce jest unikalne i za wszelką cenę powinno ocaleć. Jestem przeciwko gangsterom i pseudobisnesmenom którzy nigdy nie zrozumieją kultury, a są wychowankami służb, urzędasów i innych umoczonych resortów.
Femina, Kamienica . Kto głosował na Walcową...

przeciwko bandzie urzędniczej na służbie gangsterów kapitalizmu- STOP niszczycielom kultury

. Nie wierzę w prawo własności tego pseudobiznesmena.

Gość

2015-09-27 10:57

To skandaliczne!

Gość

2015-09-27 10:59

Bo jestem przeciwny niszczeniu polskiej kultury.

Gość

2015-09-27 11:05

Bo to niemoralne.

Gość

2015-09-27 11:17

Bo lubię ten teatr a ponadto trzeba walczyć z draństwem i ze słabością państwa.

Gość

2015-09-27 11:19

Jestem za sztuka na wysokim poziomie.A po za tym za zwykła przyzwoitością.

Gość

2015-09-27 11:20

to po czesci tez moje dziecko

Gość

2015-09-27 11:28

Teatr Kamienica powstał z wielkiego zaangażowania i wysiłku Pana Kamińskiego.Jest przybytkiem kultury w starej zabytkowej kamienicy.Nie wolno niszczyć takich obiektów,które służą społeczeństwu,podnoszą poziom kultury obywateli , na rzecz partykularnych interesów ludzi,dla którychi finanse są najważniejsze,bez względu na to jak są "zdobywane".Musimy ratować teatr dla przyszłych pokoleń.
gość

2015-09-27 11:29

Wspaniałe miejsce. Wspaniali ludzie. Praca, pasja, talent, miłość - tak powstał Teatr i to się czuje. Wchodząc do Kamienicy poczułam taką magię, którą wspominam do dziś. Na każdym kroku dostrzega się miłość Państwa Kamińskich do tego miejsca. Taka perełka w tym warszawskim przeciągu. Będac w Kamienicy czas się zatrzymuje, a każdy widz czuje się wyjątkowym gościem. Panie Emilianie! Pani Justyno! Damy radę razem pokonać ten absurd. Wierzę, że mądrość i rozsądek zwycięży. Kamienica nie zniknie z mapy Warszawy. Nie ma takiej możliwości.

Gość

2015-09-27 11:33

To jest jedno z najwartościowszych miejsc kultury i sztuki.

Gość

2015-09-27 11:33

Jestem przeciwna zniszczeniu tego wspaniałego teatru.

Gość

2015-09-27 11:45

tak trzeba