Budowa ścieżki rowerowej przy drodze krajowej nr 22
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Budowa ścieżki rowerowej przy drodze krajowej nr 22
Gość |
#12015-10-16 19:10Ścieżka rowerowa jest tam bardzo potrzebna. Wiele osób wybiera się na wycieczki rowerowe do miejscowości położonych nieopodal tej trasy ale jazda rowerem po DK nr 22 jest bardzo niebezpieczna. |
Gość |
#22015-10-16 19:17Pokonywałam trasę z Gorzowa tylko do Różanek rowerem . Jak można zrobić ścieżkę po kawałku .Jeżdżę rowerem do Santoka ...też masakra . Gorzów ma tragiczne trasy rowerowe . Byłoby cudownie gdyby ta trasa została zrealizowana ... w całości ...Bardzo chętnie bym jeździła ... |
Gość |
#32015-10-16 19:18Ścieżki w okolicy są potrzebne. Mamy lasy, jeziora i dużo chętnych do wycieczek rowerowych. |
Gość |
#42015-10-16 21:06Inicjatywa trafna i zasługuje na poparcie . Trzymam kciuki i życzę powodzenia |
ooolow |
#72015-10-19 16:17Brawo Panie Kruczkowski za pomysł, a przede wszystkim za zaangażowanie. Takich ludzi jak Pan bardzo brakuje. |
Gość |
#82015-10-19 16:52Ponieważ jest ona konieczna dla ruchu rowerowego w kierunku jeziora i parku gdzie występuje wiele ciekawych okazów przyrody a ruch rowerowy to trend rozwijający się. |
Gość |
#92015-10-19 16:57To jedna z wielu dróg wymagających szybkiej budowy. Dla mnie najważniejsza byłaby trasa prowadząca do KSSSE, ponieważ dojazd Szczecińską na rowerze to obecnie ryzyko. Z kolei możliwość bezpiecznego dostania się rowerem w tę część miasta pomogłaby w rozładowaniu korków w godzinach szczytu. |
Gość |
#102015-10-19 18:25Popieram tą inicjatywę. W tamtym rejonie brakuje takiej ścieżki, ja osobiście boję się jechać tam nawet poboczem ze wzgl. na wzmożony ruch. Popieram i udostępniam dalej! |
kiciator |
#11 Ścieżka2015-10-19 22:15To coś znajdujące się pomiędzy Gorzowem, a Różankami; Różankami, a Nierzymiem nie jest ścieżką rowerową, a jest chodnikiem po którym w tym przypadku możemy, ale nie musimy jeździć naszymi rowerami. Brakuje tu oznakowania, że jest to ścieżka rowerowa jak i dedykowanych zjazdów z ścieżki/ wjazdów na ścieżkę. Pomijam kwestię rozkawałkowania tego chodnika, bo w samym Gorzowie jest jeszcze wiele takich miejsc: tu kawałek, tam kawałek, później zejdzie pani/ pan z roweru aby w majestacie prawa przeprowadzić rower po przejściu dla pieszych, a następnie proszę wsiąść na rower i dalej jechać ścieżką. Jest jeszcze w tej dziedzinie wiele do zrobienia. Nawiasem ścieżka rowerowa poprowadzona do Strzelec Krajeńskich była by najlepszym rozwiązaniem. |
Gość |
#132015-10-20 07:48Podpisałam tą petycję ponieważ pomimo tego, że przesiadłam się na samochód to uważam, że powinno więcej się dziać w kwestii poprawy bezpieczeństwa na drodze, tak samo dla zmotoryzowanych, pieszych i poruszających się innymi środkami jak np. rower, a "dobrych" kierowców w aucie nam nie brakuje... |
Gość |
#142015-10-20 08:12Bo ścieżki rowerowe są koniecznością. Moja żona z braku ścieżek, właśnie złamała nogę na nierównym, pełnym dziur, chodniku... I uziemiła mnie i siebie na ponad miesiąc w domu. |
Katarzyna Chmiel - Dera |
#15 Re: Ścieżka2015-10-20 08:12Jak najbardziej jestem za tym, aby poprowadzić dalej ścieżkę rowerową przy drodze krajowej nr 22 do zewnętrznych granic powiatu strzelecko - drezdeneckiego. Uważam, że przy wszystkich tak bardzo uczęszczanych drogach, powinny być zlokalizowane ciągi rowerowo - piesze, nie tylko przy 22. Niemniej jednak występuję z apelem jako radna Rady Gminy Kłodawa wraz z Zofią Kłos - Gryską - sołtys Szklarni, więc ten obszar jest objęty naszym apelem. Zachęcam jednakże włodarzy Gminy Strzelce Krajeńskie, Dobiegniewa, kluby rowerowe, czy poprostu zainteresowanych mieszkańców, aby napisali kolejną petycję o kontynuację ścieżki od Zdroiska do miejscowości Stare Osieczno, w granicach powiatu. Tym sposobem możemy doprowadzić do wybudowania ciągu rowerowo - pieszego na całej długości drogi krajowej nr 22 od Gorzowa Wlkp. do północnych granic województwa lubuskiego. Przez ostatnie lata okazywało się, że moje interpelacje, czy pisma kierowane z Urzędu Gminy Kłodawa do GDDKiA spotykały się z niezrozumieniem i zerową reakcją ze strony Dyrekcji Dróg, ale liczę, że poparcie kilkuset, bądź nawet kilku tysięcy osób dla tej inicjatywy nie przejdzie bez echa i działań zarządcy drogi. |
Ola |
#162015-10-20 08:15jeździłabym codziennie!!! często też jeżdżę z synkiem, on uwielbia długie wyprawy rowerowe, bezpieczna droga rowerowa to wspaniałe rozwiązanie, jestem też za doprowadzeniem ścieżki aż do Strzelec Krajeńskich, byłoby pięknie, może kiedyś się doczekam :) |
Gość |
#172015-10-20 09:01wreszcie !!!!!!!, może jedna porządna ścieżka rowerowa powstanie. Tylu rowerzystów na nią czeka !!!! |
Gość |
#182015-10-20 09:57Zależy mi na bezpieczeństwie i zdrowiu rowerzystów, w tym mieszkających w Gorzowie - mojej córki Oli i wnuczka Tymka Manikowskich. Warto by rozszerzyć tę petycję o planowany odcinek ścieżki ze Strzelec Krajeńskich do Zdroiska ... !!! |
Gość |
#192015-10-20 12:59Na drodze Nierzym - Zdroisko jest co roku ogromna ilość wypadków, ścieżka rowerowa zapewni rowerzystom chociaż minimum bezpieczeństwa |
Gość |
#212015-10-20 15:16Jest to zadanie priorytetowe dla bezpieczeństwa rowerzystów...często jeżdżę do Zdroiska widziałam wiele niebezpiecznych sytuacji ..szczególnie latem jak całe rodziny z dziećmi jadą do Nierzymia czy na ścieżki rowerowe do Zdroiska. Dobra akcja.. konieczna. dziękuję |
Gość |
#232015-10-20 21:47W okresie letnim spędzamy trochę czasu w okoliczch Santoczna. Ścieżka rowerowa jest niezwykle potrzebna dla mieszkańców i turystów. Droga krajowa 22 to droga o dużym natężeniu ruchu samochodowego. Rowerzysta nie czuję się na niej bezpiecznie. Śnieżka rowerowa to koniecznośc na odcinku Zdroisko - Gorzów Wlkp. |
Gość |
#242015-10-20 22:14Droga krajowa 22 to droga o dużym natężeniu ruch, tym samym niebezpieczna dla rowerzystów. Ścieżka rowerowa to konieczność. |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Petycja w sprawie możliwości pracy stacji krótkofalarskiej spoza stałej lokalizacji
Komitet Obrony Gietrzwałdu
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Zniesienie obowiązkowej matury z matematyki.
15652 Utworzone: 2025-01-05
Petycja dotycząca odstąpienia od planów łączenia geografii z biologią w szkole podstawowej
2052 Utworzone: 2025-01-06
NIE dla końca vapowania w Polsce
4336 Utworzone: 2024-12-12
Petycja do przewoźnika PKP Intercity w sprawie przywrócenia bezpośredniego połączenia pomiędzy Kolbuszową a Lublinem
283 Utworzone: 2025-01-05
PETYCJA Do Zarządu Stokrotka Sp. z o.o. ws. poprawy warunków pracy i płacy
529 Utworzone: 2025-01-12
Utworzenie linii autobusu MPK z Mnikowa do Bronowic Małych
151 Utworzone: 2025-01-13
Sprzeciw wobec marginalizacji osób z niepełnosprawnościami, wprowadzeniu niekorzystnych zapisów w ustawie o asystencie osoby niepełnosprawnej.
297 Utworzone: 2025-01-05
Domagamy się budowy szkoły podstawowej na osiedlu JAR w Toruniu
342 Utworzone: 2025-01-04
W sprawie przywrócenia korzystnego rozkładu jazdy pociągów oraz dostosowania kursów do potrzeb mieszkańców gminy Łodygowice
425 Utworzone: 2025-01-10
Zielona Góra - Winobranie bez Polskiego Związku Łowieckiego [petycja]
453 Utworzone: 2025-01-07
Bezpieczeństwo na przejściach dla pieszych Mirków, Długołęka, Byków
61 Utworzone: 2025-01-13
Poparcie projektu ustawy o przeciwdziałaniu wtórnej wiktymizacji ofiar przemocy
1059 Utworzone: 2024-11-25
Petycja na rzecz budowy kładki pieszo rowerowej na Małej Panwii w miejscowości Zawadzkie
113 Utworzone: 2025-01-11
Chrońmy prawo do wyboru medycyny naturalnej w profilaktyce naszego zdrowia!
455 Utworzone: 2024-12-08
Zmian w organizacji komunikacji zbiorowej w Gminie Siechnice od 01.01.2025 roku
429 Utworzone: 2025-01-06
Petycja o wycofanie zakazu przesyłek ptactwa domowego
3586 Utworzone: 2025-01-03
Domagamy się reakcji na zachowanie przestępcze Izraela! List otwarty do kandydatów na prezydenta RP
118 Utworzone: 2025-01-12
Godne wynagrodzenie dla Opiekunów Medycznych i Pracowników Pomocy Społecznej
106 Utworzone: 2025-01-12
Publiczna egzekucja Jakuba Przygody
31 Utworzone: 2025-01-11
Zmiana rozkładu jazdy autobusów MZK Ełk
23 Utworzone: 2025-01-08