Razem dla gimnazjów! Jestem za utrzymaniem obecnego ustroju szkolnego. Oficjalna petycja ZNP.
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Razem dla gimnazjów! Jestem za utrzymaniem obecnego ustroju szkolnego. Oficjalna petycja ZNP.
Gość |
#12015-11-25 20:05Jestem za utrzymaniem obecnego ustroju szkolnego.Obawiam się że likwidacja gimnazjów spowoduje, iż wielu nauczycieli straci pracę. |
Gość |
#22015-11-25 21:12Likwidacja gimnazjów nie rozwiąże problemów wychowawczych rodziców z dorastającymi dziećmi. Szkoły doskonale wywiązują się ze swojego zadania - polscy gimnazjaliści osiągają świetne wyniki w rankingach edukacyjnych. |
Gość |
#42015-11-27 07:43Ponieważ gimnazja to nowoczesna i efektywna forma kształcenia młodzieży. Głośni przeciwnicy gimnazjów najczęściej o gimnazjach niewiele wiedzą, ani tam nie chodzili, ani ich dzieci. A dzieci trzeba uczyć samodzielnego myślenia, nawet w trudnym okresie dojrzewania. |
Gość |
#52015-11-27 12:59Jestem nauczycielem w gimnazjum i uważam,że za dużo pieniędzy poszłoby na cofnięcie już i tak daleko posuniętej reformy. |
gość |
#62015-11-27 14:56Likwidacja gimnazjum nie wniesie niczego dobrego, dzieci nadal będą borykały się z problemami wychowawczymi, tylko będzie to miało miejsce w szkołach podstawowych. |
Gość |
#72015-11-27 20:20Zmiana ustroju szkolnego wprowadzi tylko zamieszanie. Należy skupić się na rozwijaniu kompetencji zawodowych nauczycieli, a nie na deprecjonowaniu ich pracy. Przez ostatnie lata wiele zrobiono dla budowania jakości polskich szkół i przedszkoli. Dzisiaj nad polską oświatą wisi groźba zniszczenia wielu lat ciężkiej pracy. Nie można do tego dopuścić ✌ |
Gość |
#82015-11-28 02:24Gimnazja potrzebują zmniejszenia ilości uczniów w klasie. Procedur dla uczniów łamiących szkolne prawo. Pedagogów i psychologów, którzy pomogą uczniom rozwiązywać ich problemy. Zatrzymanie uczniów na dwa lata w podstawówc niczego nie zmieni. To nie jest dobre rozwiązanie.
|
Gość |
#102015-11-29 05:43Nie wyobrażam sobie likwidacji gimnazjów właśnie teraz, kiedy szkoły wypracowały swój charakter i status, jest kilka bardzo dobrych szkół w moim mieście - nie można ich po prostu zamknąć. Nauczyciele i pedagodzy wypracowali już świetne metody pracy z tą młodzieżą. Nauczyciele przez ostatnią dekadę podnosili swoje kwalifikacje właśnie po to by nauka w gimnazjach stała się jak najbardziej owocna. Trzeba ulepszać a nie likwidować! |
Gość |
#122015-12-02 13:30Jestem nauczycielką ucząca właśnie w gimnazjum! Od samego początku - to JA byłam jednym z dyrektorów, którzy wprowadzili te "fatalne" rozwiązania i teraz, po tylu latach wiem, ze to było dobre - trzeba trochę poprawić, ale nie NISZCZYC!!! Nasze dzieciaki z roku na rok coraz bardziej doceniają swoja szkole i wyrastają z nich naprawdę fajni, mądrzy, młodzi ludzie |
Gość |
#142015-12-03 09:08Ja martwię się o szkoły podstawowe - szczególnie intergracyjne, które skorzystały z róznych programów i maja u siebie dostosowane szatnie, podjazdy, windy, sale sensoryczne, rehabilitacyjne i logopedyczne. Czy te szkoły nie beda musiały oddać miejsca (sal) na klasopracownie dla dwóch kolejnych roczników. |
wiosnaprima |
#15 zmiany sa potrzebne2015-12-03 19:54Gimnazja powinny isnieć nadal, ale w innej formie - szkoły podstawowe powinny być tylko dla dzieci na poziomie klas 1-3 oraz zerówka -jako szkoły elementarne-male dzieic powinny miec wlasną bezpieczna szkołę, dostosowane do ich wieku sale, toalety, place zabaw a obecne klasy 4-6 oraz dawna 7 klasa - to powino być gimnazjum szkoły średnie - licea powinny byc jak dawniej 4-letnie
|
Gość |
#162015-12-04 21:00Jestem nauczycielem w gimnazjum. Przez ostatnie 16 lat cały czas się dokształcałam. Mam uprawnienia do nauki siedmiu przedmiotów czy zajęć w gimnazjum. Studia podyplomowe opłacałam z własnych zarobków, rezygnując z wyjazdów wakacyjnych, przyjemności. Rozbudowywałam swoją bazę, aby pracowało mi się lepiej, a uczniom łatwiej przyswajało wiedzę. Także w ramach własnych środków. Czy to wszystko ma pójść na marne? Boję się o swoją przyszłość, gdyż świadomie zrezygnowałam także z posiadania rodziny. |
Gość |
#172015-12-05 16:01Najbardziej zadziwiający jest dla mnie argument, że nauka w liceum trwa za krótko, bo w tym czasie nie da się przygotować człowieka do matury. Brzmi to tak, jakby wcześniej w szkołach nie uczyli, a przecież już od podstawówki kształcone są umiejętności sprawdzane podczas matury... To jakiś absurd i ogłupianie ludzi. Przecież wystarczy w gimnazjum wprowadzić niektóre treści programowe z liceum- nauczyciele w gimnazjum mają zapewne takie same kompetencje jak ci ze szkoły średniej. |
Gość |
#192015-12-05 20:15Uważam że słuszne jest stwierdzenie walczyć o gimnazja a nie likwidować. Prace uczniów z gimnazjum widać wszędzie są w nim zdolni uczniowie a kadra wysoko wykwalifikowa. |
Gość |
#202015-12-06 06:36Inwestujmy w gimnazja. Wywracanie systemu do góry nogami to topienie pieniędzy w błocie. Odciąganie uwagi od ucznia w kierunku programów i obudowy reformy. Młodzież jest żywa i prawdziwa, bo latach eksperymentów wypracowano już metody pracy z młodzieżą gimnazjalną, by jednych ujarzmić, drugich pobudzić. Są już pierwsze sukcesy, a ktoś chce to przekreślić! W imię "domniemanego" dobra dziecka!. Dla dobra dziecka, dajcie im spokój i stabilizację!
|
Gość |
#212015-12-06 18:55Edukacja potrzebuje ewolucji, a nie rewolucji. Konieczna modernizacja uczenia/uczenia się, a nie marnowanie pieniędzy, sił i środków na zmiany strukturalne,które mają zaspokajać chore ambicje politykierów. |
Gość |
#222015-12-06 21:36Ponieważ przeciwnicy systemu szkolnego z gimnazjami nie zdołali jak dotąd przytoczyć przekonujących mnie argumentów. Zmiana dla samej zmiany - bez nawet wyjaśnienia, co stanie się z infrastrukturą oraz pracownikami obecnymi w dzisiejszym systemie - również nie wydaje się najsensowniejszym posunięciem. |
Gość |
#232015-12-07 09:21Podpisałam, poniewaz uważam, że dobrze sprawdzający się system edukacji nie powinien zostać zniszczony. |
Gość |
#252015-12-07 11:23Uważam, że wracanie do tego co było, to żaden pomysł, to brak pomysłu na oświatę. |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Petycja w sprawie możliwości pracy stacji krótkofalarskiej spoza stałej lokalizacji
Komitet Obrony Gietrzwałdu
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja przeciwko całkowitemu zamknięciu drogi wojewódzkiej nr 527 (Warszawa-Olsztyn)
271 Utworzone: 2025-01-20
Petycja do Ministry Edukacji Narodowej w sprawie wycofania obowiązkowych godzin dostępności nauczycieli
2238 Utworzone: 2024-11-02
Zniesienie obowiązkowej matury z matematyki.
17291 Utworzone: 2025-01-05
NIE dla końca vapowania w Polsce
6016 Utworzone: 2024-12-12
Petycja w sprawie nie likwidowania Zespołu Szkół Ponadpodstawowych im. I.J. Paderewskiego w Sulejówku
121 Utworzone: 2025-01-21
PETYCJA Do Zarządu Stokrotka Sp. z o.o. ws. poprawy warunków pracy i płacy
1087 Utworzone: 2025-01-12
Petycja w sprawie remontu mostu kolejowego w Brzegu Dolnym w powiecie wołowskim
109 Utworzone: 2025-01-21
STOP WYSOKIM STAWKOM ZA ODPADY W GMINIE JAWORZE!
338 Utworzone: 2025-01-17
Zatrzymanie bezprawnej działalności Damiana Gabrysia w przestrzeni publicznej
59 Utworzone: 2025-01-21
Petycja do Prokuratora Generalnego o kasację umorzenia postępowania w sprawie o znęcanie się nad zwierzętami
212 Utworzone: 2025-01-15
Przedszkola Publiczne Zagrożone
1955 Utworzone: 2024-11-18
Stop Likwidacji PP nr 15 w Ostrowcu Świętokrzyskim
291 Utworzone: 2025-01-20
CHCEMY PUMPTRACK W ŁOWICZU!
200 Utworzone: 2025-01-20
Petycja w sprawie odrzucenia uchwały dotyczącej zamiaru likwidacji Przedszkola nr 1 ,,Zielony Zakątek" w Konstancinie-Jeziornie
151 Utworzone: 2025-01-19
Petycja dotycząca odstąpienia od planów łączenia geografii z biologią w szkole podstawowej
2480 Utworzone: 2025-01-06
Wniosek w sprawie planowanych zmian w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego dla obszaru sadów przy ulicy Bałdowskiej w Tczewie
23 Utworzone: 2025-01-21
Petycja o odwołanie Pawła Grzesiowskiego ze stanowiska Głównego Inspektora Sanitarnego
25907 Utworzone: 2024-06-26
PETYCJA DO MARSZAŁKA WOJEWÓDZTWA DOLNOŚLĄSKIEGO W SPRAWIE PRZYWRÓCENIA KOLEI DO RADKOWA – GŁOS SPOŁECZNOŚCI, KTÓRA PRAGNIE POŁĄCZEŃ, MOŻLIWOŚCI I NADZIEI
82 Utworzone: 2025-01-19
Sprzeciw wobec planów Miasta Katowice w sprawie rozwiązania i/lub przeniesienia, połączenia katowickich szkół średnich
314 Utworzone: 2025-01-16
APEL O WSPARCIE ZE ŚRODKÓW BUDŻETU PAŃSTWA „VIA MARIS” - DROGI SZYBKIEGO RUCHU ZAPEWNIAJĄCEJ DOSTĘP DO PORTU W GDYNI
77 Utworzone: 2025-01-18