NIE dla cyrku ze zwierzętami w Rzeszowie
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji NIE dla cyrku ze zwierzętami w Rzeszowie
Gość |
#512016-02-14 20:45Jestem przeciwny wykorzystywaniu zwierząt dla rozrywki i pozbawianiu ich wolności. |
Dominika |
#522016-02-15 00:30Będąc dzieckiem nudziłam się na pokazach tresury zwierząt. Czekałam tylko aż znowu wyjdą akrobaci. Kiedy dorosłam i zrozumiałam na czym taka tresura polega, świadomie zdecydowałam, że nie pójdę nigdy więcej do cyrku. Chyba, że byłby bez zwierząt. Bo akrobatów oglądać uwielbiam. Swoje dziecko na pewno uświadomię, dlaczego nie chcemy wspierać męczenia zwierząt i wybieramy tylko cyrki wolne od tego procederu. Mam nadzieję, że będzie nas więcej, cyrki to zauważą i dostosują swoją ofertę. Ja chętnie kupię bilet - ale jeśli cyrk będzie bez zwierząt. |
Gość |
#532016-02-16 12:45zgroza i średniowiecze. Tradycja, tradycją lecz wyniszczanie zasobów naszego świata, o który powinniśmy się troszczyć a nie chłostać go batem jest przesadą. Zwierzęta winny być szczęśliwe a nie chodzić jedynie to w przód to nazad i sieroco kręcić głowami. A tak wg. to czy prawo w Polsce, Naszym rodzimym, pięknym kraju nie zabrania czasem tego TYPU postępowania w stosunku do istot żywych? Zabrania! Podpis więc powinien zostać złożony. Ps. Sprawa jest słabo zareklamowana. |
M&D |
#54 Re:2016-02-16 12:51one tam są przywożone jako szczeniaki... do końca swojego życia! lew powiedzmy 17 lat, ale taki słoń... jak one po 60 lat!!! na wolności setki by dożył a tu... masakra |
Gość |
#552016-02-18 11:47Kocham Zwierzęta ,należy im się WOLNOŚĆ , podstawowe prawo do ŻYCIA w zgodzie ze swoją naturą . |
Gość |
#572016-02-22 11:30nie lubię, jak się męczy zwierzaki. podobnie jak reszta z nas ;) www.mienso.com |
Gość |
#582016-02-22 15:44Los zwierząt nie jest mi obojętne.najwyższy czas aby wszelkie akcje miały pozytywny wpływ na ich byt bez bólu cierpienia i zostały objęte ochroną prawną.Aby każda osoba która je krzywdzi zadaje ból została ukarana. |
Gość |
#622016-03-11 18:33Dlaczego tak trudno zrozumieć, że zwierzęta są strasznie bite by zmusić je do sztuczek cyrkowych, Jakim trzeba być ignorantem żeby na to się godzić. Kiedy ludzie przestaną być tak okrutni!!! |
Gość |
#632016-03-13 09:54Bo nie mogę patrzeć na to jak niektuży traktują swoje zwierzęta. |
Gość |
#662016-04-12 08:34Ponieważ zależy mi na dobrym/humanistycznym traktowaniu zwierząt. |
Gość |
#672016-04-18 10:20Ponieważ zwierzęta są poza sceną są najczęściej tresowane między innymi poprzez zadawanie im bólu i rażenie prądem. |
Gość |
#682016-04-20 18:31Wspaniała inicjatywa ludzi o wielkich i szczerych sercach . Zwierzęta nie są produktem komercyjnym - nikt nie dał nam prawa wiezić i znęcać się nad nimi ! Cyrk bez zwierząt! |
Gość |
#692016-04-20 19:27Jestem przeciwna i nie zgadzam się żeby zwierzęta były maltretowane i pokazywane w cyrku jako przedmiot. Wszystkie zwierzęta,powinny żyć w swoim środowisku naturalnym. Jeśli udomowiliśmy jakieś zwierzątko, to jesteśmy za nie odpowiedzialni i powinniśmy je kochać. |
Gość |
#732016-05-08 08:31Nie moge obojetnie stac z boku i w milczeniu zezwalac na okrutne wiezienie i bicie pieknych i bezradnych zwierzat ,pozbawianie ich tego co w zyciu dla wszystkich najwazniejsze czyli wolnosci w imie egoizmu i zadzy pieniadza. Jak to mozliwe by pieniadz tak dalece ludzi zaslepil iz nie licza sie z tym jak okrutne i nienaturalne jest dla zwierzat uczestniczenie w pokazach cyrkowych?! Tortury cielesne i trauma psychiczna jakiej musza doznawac wiezione w polowych warunkach w centrum miast przerazone zapewne strasznie i tresowane czyli nie oklamujmy sie zwyczajnie bite! Nie wspominajac juz nawet o slonicy ktora pare lat temu uciekla z cyrku i spanikowala a zostala postrzelona nascie razy..!!! Nigdy nie zapomne jej widoku z nagrania ktore widzialam i jej wzroku zawodu i placzu.Chciala jedynie tego samego co my wszyscy zyjacy wolnosci !!!! |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Komitet Obrony Gietrzwałdu
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
List do Prezydenta Władimira Putina
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja do Ministra Edukacji Narodowej - wsparcie polskiej uzdolnionej młodzieży
7125 Utworzone: 2024-08-11
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
23589 Utworzone: 2024-04-25
Apelujemy o refundacje leku Keytruda ( pembrolizumab) dla wszystkich pacjentek z zaawansowanym rakiem szyjki macicy
473 Utworzone: 2024-11-21
PROŚBA O AUDIENCJĘ U JE KARD. ROBERTA SARAH w sprawie obrony praw Stolicy Apostolskiej
3875 Utworzone: 2024-11-14
WYSYPISKO ŚMIECI W POWIECIE SKARŻYSKIM? MÓWIMY NIE!
1204 Utworzone: 2024-11-19
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
1779 Utworzone: 2024-11-15
Petycja do Ministry Edukacji Narodowej w sprawie wycofania obowiązkowych godzin dostępności nauczycieli
1566 Utworzone: 2024-11-02
UFAM ORKIESTRZE ŁĘCZESZYCE - popieram udostępnienie pomieszczenia nad Urzędem Gminy Belsk Duży na salę prób zespołu
147 Utworzone: 2024-11-22
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
483 Utworzone: 2024-11-09
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
101187 Utworzone: 2024-11-13
Przedszkola Publiczne Zagrożone
1644 Utworzone: 2024-11-18
PETYCJA MIESZKAŃCÓW JAWORZNA W SPRAWIE LASÓW SPOŁECZNYCH
152 Utworzone: 2024-11-22
STOP DLA LIKWIDACJI NAJSTARSZEGO PRZEDSZKOLA W OLSZTYNIE
656 Utworzone: 2024-11-07
Petycja w sprawie ratowania zabytku budynku szpitala a następnie szkoły, powszechnie zwanego "Pałacykiem", zlokalizowanego przy ul. Broniewskiego w Pruszkowie.
49 Utworzone: 2024-11-23
PETYCJA w sprawie wstrzymania procedowania ZPI i odstąpienia od projektów zabudowy terenu Górek Czechowskich w Lublinie
1130 Utworzone: 2024-10-29
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4399 Utworzone: 2024-09-23
Czas na etyczne galerie - OCHNIK nie ma tu miejsca!
61 Utworzone: 2024-11-22
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1456 Utworzone: 2024-11-08
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17420 Utworzone: 2023-10-23
Petycja w sprawie pociągnięcia do odpowiedzialności zawodowej pani Krystyny Ptok.
184 Utworzone: 2024-11-18