Nie dla likwidacji biletów ulgowych!
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Nie dla likwidacji biletów ulgowych!
arka |
#427 Re:2016-05-07 16:39w szczecinie mam jednego córka uczyc na studnia 1-rok ,mama i tata pracuje II GRUPA orzeczenie,jeszcze mam raty krydyt mieszkanie 21 lat nie wystarcz zarabiac jak cholernie frank i bilety ulga |
Gość |
#4282016-05-07 17:12Podpisałam, bo uważam że bez biletów ulgowych dla osób niepełnosprawnych, studentów i dzieci dojeżdżających do szkoły - dla nas to poniżająca/krzywdząca decyzja. |
Gość |
#4292016-05-07 18:20Nie zgadzam sie ze krzywdzi dla niepelnosprawnych!!! A z granicy nawet za darmo komunikacja, pkp, pks np w Niemcy. A co Polska? Polska maja ulgi dla niepelnosprawnych a teraz calosc trzeba placic. Nie zgadzamy sie. Ulgi albo za darmo jak z granicy!!!! |
Gość |
#4302016-05-07 18:26Nie zgadzam sie ze krzywdzi dla niepelnosprawnych!!! A z granicy nawet za darmo komunikacja, pkp, pks np w Niemcy. A co Polska? Polska maja ulgi dla niepelnosprawnych a teraz calosc trzeba placic. Nie zgadzamy sie. Ulgi albo za darmo jak z granicy!!!! Odebranie ulg jest glupota. |
Gość |
#4312016-05-07 18:32Poniewaz osoby niepełnosprawne przewaznie mają trudną sytuacje materialną a muszą dojezdzac do lekarzy, na badania i rehabilitacje, zlikwidowanie ulgi utrudni im a może nawet uniemożliwi dojazd |
Gość |
#4342016-05-08 17:00Jestem matką niepełnosprawnego młodego człowieka, który i tak ma na co dzień "pod górkę". No, ale z czegoś trzeba sfinansować obietnice. Najłatwiej zabrać najsłabszym. |
Gość |
#4352016-05-08 17:27Podpisuje się obiema rękami pod tą petycją. Jestem osobą niepełnosprawną i uważam, że przy wysokościach rent inwalidzkich to rozbój w biały dzień. Rząd szukając pieniędzy na swoje programy nie szuka ich tam gdzie powinien. Zamiast likwidacji zniżek dla niepełnosprawnych może zasadne byłoby zlikwidowanie szerokiej gamy przywilejów finansowych, z których korzystają prominenci. Może zabrać darmowe przejazdy na wszystkie środki transportu z samolotami włącznie. chyba przy takich dietach stać ich na przejazd np. Pendolino za 50 zł. lub Polskim Busem za 36 zł.? |
Gość |
#4362016-05-08 23:21przysługujące ulgi umozliwiają wielu osobom w niezbędnym przemieszczaniu sie, ich brak uniemożliwi wielu osobom wręcz kontakt z innymi osobami, leczenie czy studiowanie, przemieszczanie się w celach koniecznych jest i tak zbyt drogie na niejedną polską kieszeń. |
Gość |
#4382016-05-09 10:06Podpisałam petycję, ponieważ jestem osobę niepełnosprawną w stopniu znacznym. Zniżki umożliwiają mi tańsze przemieszanie się po kraju w celu rehabilitacji oraz leczenia, które z uwagi na specyfikę mojego schorzenia odbywa się w różnych miastach. |
Gość |
#4392016-05-09 11:56Jestem osobą słabowidzącą j kupowanie a tym bardziej kasowanie biletów to dla mnie duży problem |
Gość |
#4402016-05-09 19:13Uważam, że jest to bardzo krzywdzące dzieci i młodzież. Dlaczego ktoś, kto kiedyś korzystał z tych ulg i jego dzieci, ma teraz zabierać ulgę mojemu dziecku? Dlaczego? |
Gość |
#4412016-05-10 18:00Ponieważ jestem osobą niepełnosprawną pochodzącą z dość małego miasta, do lekarza (niezbędnego w moim przypadku) czy po prostu w celach rekreacyjnych muszę dojechać. Niepełnosprawni nie mają zbyt wielkiej szansy na pracę, mało jest przystosowanych do ich potrzeb miejsc, a teraz chcą nam jeszcze zabrać ulgi - gdzie tu integracja? Chyba że najłatwiej zamknąć "takich" w domu, niech nie przeszkadzają, ale man nadzieję, że jednak nie o to chodzi. |
Gość |
#4422016-05-12 08:14To skandal, żeby biedni niepełnosprawni musieli płacić za cały bilet a posłowie wcale. Jak tak będzie to ludzie biedni a jest ich coraz więcej przestaną płacić podatki. |
Gość |
#4432016-05-12 15:19Co do rozkładu jazdy pociągów, to najbardziej spektakularnym przykładem totalnej i skandalicznej głupoty pożal się Boże "decydentów" spod ciemnej gwiazdy jest likwidacja (uduszenie) niezwykle popularnego, taniego i wygodnego połączenia kolejowego "Przewozów Regionalnych Inter Regio "Matejko" relacji Warszawa - Kraków i innych połączeń, co w zupełności się zgadzam, jeżeli chodzi o Himalaje totalnej ignorancji i durnoty prymitywów podejmujących decyzję o likwidacji wielu połączeń, bo to jest połączenie Inter Regio z Krakowa do Warszawy i z powrotem, które jest bardzo tanie i wygodne, a czas przejazdu nie jest aż tak o wiele dłuższy, niż pozostałymi połączeniami, a pomimo, że jest dużo więcej pociągów, a są to połączenia Inter City i Expressy, a koszt przejazdu Inter City czy Expressem jest dużo wyższy. Co istotne, to zniżki dla inwalidów wzroku (niewidomych i niedowidzących) są na przejazdy między innymi koleją. Na połączenia Inter City i Expressy jest 49 % zniżki, a na wspomniane połączenie Inter Regio jest 93 % zniżki. Czyli nominalnie koszt przejazdu Inter City, jak też Expressem wygląda tak, że pomimo zniżki jest dużo wyższy niż koszt przejazdu połączeniem Inter Regio. I tak: cena biletu na przejazd Inter City oraz Expressem wynosi około 60 złotych (pełny koszt przejazdu - około 120 złotych), natomiast cena biletu na przejazd Inter Regio kształtuje się w obydwie strony tam i z powrotem w kwocie 7 złotych 55 groszy. Więc to mówiłoby samo za siebie. Uważam ze swej strony wszelkie komentarze w tym względzie za zbyteczne. Cóż - a to polska właśnie (słowo "Polska" specjalnie z małej litery). Przecież po tych "wielkopomnych" zmianach wielu najczęściej ciężko chorych inwalidów będzie miało bardzo znacznie utrudnione, jeśli nie zamknięte możliwości dojazdu do wysokospecjalistycznych ośrodków leczniczych tj. szpitale i kliniki na specjalistyczne konsultacje, badania, jak też konieczność leczenia szpitalnego w innej miejscowości poza swym miejscem zamieszkania. Proszę o komentarze myślących ludzi w tej niezwykle bulwersującej i skandalicznej sprawie. Pozdrawiam trzeźwo myślących ludzi. Zapraszam do komentarzy wspomnianej opinii. |
Gość |
#4442016-05-13 11:23Jestem osobą niepełnosprawną, często podróżuje nie wyobrażam sobie że musiałabym płacić cały bilet bo mnie nie stać |
Gość |
#4452016-05-14 21:15.wstyd aby ludzi słabym odbierać ulgi!!!! Brawo dla ,,dobrej zmiany" -kpina |
Gość |
#4462016-05-16 19:56Dużo osób niepełnosprawnych podróżuje komunikacją publiczną, ponieważ nie stać ich na kupno i utrzymanie swojego auta, albo też nie mogą sami prowadzić samodzielne auto, a z rent nie stać ich na wynajem kierowcy i transportu na dojazdy do ZOZ, rehabilitację, czy do sanatorium, Zabranie ulg utrudni jeszcze bardziej nie łatwe życie. Proszę nie podejmować pochopnych decyzji i przemyślane zmiany na lepsze! |
Gość |
#4482016-05-18 22:15PODPISAŁEM PONIEWASZ JESTEM NIEPEŁNOSPRAWNY I KORZYSTAM Z TYCH ULG. MY NIEPEŁNOSPRAWNI MAMY GORZEJ I ZABIERA SIĘ NAM I UTRUDNIA ŻYJEMY ZA ŚMIESZNE PIENIĄDZE I LEDWO STARCZY NA ŻYCIE A ULGI NAM POMAGAJĄ SIĘ PRZEMIESZCZAĆ I ŁATWIEJ NAM SIĘ RECHABILITOWAĆ BY ŻYĆ. TEN KTO WYMYŚLIŁ ZABRANIE ULG JEST BOGATY I GO STAĆ NA WSZYSTKO A NAS NIEPEŁNOSPRAWNYCH SIĘ DYSKRYMINUJE. DLA CZEGO MAMY BARDZIEJ CIERPIEĆ Z POWODU GŁUPICH DECYZJI RZĄDU?. |
Gość |
#4492016-05-30 11:32Ponieważ sam jestem osobą niepełnosprawną w stopniu znaczym i często korzystam z wyjazdów do lekarzy i na niezbędną rehabilitację, więc będzie to duży uszczerbek na moim budżecie domowym |
Gość |
#4502016-05-30 20:09Nie utrudniajmy życia tym, którym i tak jest trudniej od nas. Bądźmy ludźmi, a nie kainami. |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Komitet Obrony Gietrzwałdu
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
42118 Utworzone: 2024-04-25
Pozostawienie kawiarni na Wzgórzu Zamkowym w Szczebrzeszynie
719 Utworzone: 2024-12-21
NIE dla końca vapowania w Polsce
868 Utworzone: 2024-12-12
Go ahead, brother /Idź przodem, bracie - Chcemy 2. i 3. sezon
554 Utworzone: 2024-11-23
W obronie Galerii Pod Arkadami w Łomży
433 Utworzone: 2024-12-15
Petycja w sprawie przywrócenia postojów pociągów PKP Intercity w Makowie Podhalańskim
1478 Utworzone: 2024-12-11
Uruchomienie dodatkowej pary połączeń na trasie Warszawa - Celestynów /Pilawa
352 Utworzone: 2024-12-18
PKP - powrót pociągów dalekobieżnych na stację „Mława”
290 Utworzone: 2024-12-17
Poparcie projektu ustawy o przeciwdziałaniu wtórnej wiktymizacji ofiar przemocy
489 Utworzone: 2024-11-25
Petycja ortodontów i lekarzy dentystów do PTO nt. "Ortotropii"
225 Utworzone: 2024-12-17
Petycja w sprawie budowy przystanku kolejowego w powiecie rawskim
225 Utworzone: 2024-12-17
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
5330 Utworzone: 2024-09-23
W obronie szkoły podstawowej im Tonego Halika w Górznej
174 Utworzone: 2024-12-16
Wyślijmy Burka z powrotem do szkoły
165 Utworzone: 2024-12-20
PETYCJA W SPRAWIE PRZEDŁUŻENIA LINII TRAMWAJOWEJ OD PĘTLI FRANOWO DO OSIEDLA KOBYLEPOLE
155 Utworzone: 2024-12-19
Ocalmy księgarnię Tarabuk
1535 Utworzone: 2024-11-28
Wniosek o przywrócenie sprzedaży maskotek jamników w sklepie Solaris
140 Utworzone: 2024-12-15
Sprzeciwiamy się budowie wieży widokowej na Magurze Małastowskiej
552 Utworzone: 2024-10-17
Żądamy PUBLICZNEJ stołówki w BUWie! List otwarty do władz Uniwersytetu Warszawskiego
1070 Utworzone: 2024-11-06
PETYCJA w sprawie PARKINGÓW przy UCK w Gdańsku
969 Utworzone: 2024-04-03