Petycja w sprawie przebudowy ul. Pełczyńskiej

Skontaktuj się z autorem petycji

Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Petycja w sprawie przebudowy ul. Pełczyńskiej

Gość

#26 Dość oszczędności Magistratu naszym kosztem - chcemy kompleksowej przebudowy ul. Pełczyńskiej!

2016-07-21 18:44

Na innych osiedlach inwestycje drogowe są regularnie prowadzone, mają powstać nowe parki między Oporowem i Muchoborem, na Tarnogaju, Gaju, a my mamy nowy kawałek ul. Tymiankowej prowadzącej do nowego osiedla Kminkowego, Cynamonowego, Lawendowego i Waniliowego w ramach oszczędności z jezdnią o szer. 3,5 m i bez chodników! Czy liczymy się tylko w czasie wyborów, a potem mamy tylko płacić podatki?

Gość

2016-07-25 11:48

Dlaczego? Jeśli ktoś widział Pełczyńską lub miał przyjemność jechać po niej na rowerze to wie dlaczego. Nie wspomnę już o pieszych...
kecaj

2016-07-25 14:52

Dopiero zamieszkam na Lipie Piotrowskiej na poczatku 2017, ale bywam tam regularnie i po kazdej ingerencji w droge jest gorzej. Koleiny progi z łat... łata na łacie. Po ostatnim temacie wod-kan jest zapadnieta jezdnia w miejscu łaty... obłęd! Przechodnie nie mają po czym się poruszać. Rozumiem rowerzystów-jak nie dziura to stromy skraj jezdni. Nie ma po czym jechać ani gdzie uciec (gleba murowana). Nie wyobrażam sobie powrotu z przystanku... o nocy nie mówiąc.

Każdy cm szerokości jezdni na wagę złota. Chodnik choćby na szerokość wózka dziecięcego/inwalidzkiego zrobi robote.

Co do ścieżki rowerowej-nie widzę miejsca na nią oczami wyobraźni ale nie ja jestem od tego.

Gość

#29 Re:

2016-07-26 09:04

#28: kecaj -  

Szerokość pasa jezdni jest wystarczająca na chodniki i ścieżki rowerowe, tylko na malutkim fragmencie jest to trochę poniżej 11 m, prawie na całej długości do zakrętu to średnio 15 m, a odcinek za zakrętem nawet ponad 20 m. Rowy melioracyjne zajmują spory pas, właśnie są "odbudowywane" przy posesjach od strony ul. Zajączkowskiej, zamiast budowy chodników - czy to nie skandal?

Gość

2016-07-26 09:52

Podpisałam tę petycję, ponieważ każdego dnia dwukrotnie przejeżdżam tę trasę różnymi środkami lokomocji (mieszkam na Zajączkowskiej) i często mam wrażenie, że czas cofnął się o 30 lat.
kecaj

#31 Re: Re:

2016-07-26 10:44

#29: - Re:  

taki rów, jak udowodniły nam już okolice stolicy powodują wiecej strat... do odwodnienia wystarczy 1/3 jego szerokości albo i mniej. Tak wielki rów przeciwczołgowy powoduje w razie ucieczki samochodu z jezdni starty znaczne w sprzęcie, o ile nie w zdrowiu (twardośc i głebokość konstrukcji z betonu).

Zwiekszenie szerokości jezdni nawet o 10cm powoduje skutek wprost odwrotny. O chodniku nie wspomnę...

Gość

2016-08-01 12:33

Ul
Pełczyńska jest w tej chwili bardzo niebezpiecznym miejscem. W ciągu roku szkolnego jeżdżę nią codziennie. Brak poboczy, dziury na drodze powodują iż nie tylko jest ona niebezpieczna ale szkodzi sprawności technicznym pojazdów się nią poruszających.

Gość

2016-08-01 14:54

Petycja uzasadniona,obecnie zaprojektowane rozwiązania kanalizacji deszczowej są nie kompletne skrzyżowanie Pełczyńska - Perzowa, zasypano rów a nie zaprojektowano kratki ściekowej .Jak większa ulewa to całe skrzyżowanie jest pod wodą.Jestem za tym by zrobiono ul. Pełczyńską porządnie .

Gość

2016-08-01 17:54

Cztery razy rozkopują pobocze i cztery razy je zasypują i za każdą taką czynność my płacimy,Jedna ekipa rozkopała położyła rury,zasypała i ubiła,po nich przyjechała druga firma rozkopała to co było zasypane bo kładła przepusty zasypali i ubili,po nich przyszła trzecia znowu rozkopała bo kładła rury pod światłowody,znowu ubili i zasypali.po nich przyszła czwarta znowu rozkopała bo układali jakieś rury pod kable.Normalny cyrk.Spytałam czemu nie pracują kiedy jest najmniejszy ruch,otrzymałam odpowiedż że to Polska a nie Niemcy,Na pytanie czemu nie pracują w soboty usłyszałam że po to na PIS głosowali żeby w soboty nie pracować.Zapomniani jeszcze o piątym rozkopaniu chodników ,Przeciesz będzie trzeba wymienić wszystkie stare słupy energetyczne i położyć kable pod chodnikiem,ale się będzie działo,a my za tą partacką organizację inwestycji zapłacimy

Gość

2016-08-03 17:47

Zakup mieszkania na Osiedlu Kminkowa

Gość

2016-08-07 17:56

Bo mam znajomych , do których będę miała lepszy dojazd

Gość

2016-08-08 14:58

Dlaczego nie ma reakcji mieszkańców ul.Pełczyńskiej i przyległych na ten bałagan organizacyjny.Rozkopali dwie strony ul, Pełczyńskiej tym samym zablokowali ruch pojazdów,mogli zrobić jedną strone a pożnie drugą,Kogoś za taki stan rzeczy powinni wywalić ze stanowiska ,Taka osoba powinna paść krowy a nie kierować takimi inwestycjami.

Gość

2016-08-08 15:23

14 sierpnia zamykać chcą całą ul Pelczyńską od 7do 17,oranizowany jest maraton rowerowy,przez prywatną firme reklamującą SKODE ,mogli to zrobić 15 sierpnia ,dość że rozkopali całą ulicę to teraz zawłaszczyli ją w niedziele ,to jakiś żart władz Miasta wrocławia ,nikt nie szanuje mieszkańców Lipy piotrkowskiej,Widawy ,czy Swiniar ,Będą Wybory to tym Pnom należy podziękować za nie szanowanie mieszkańców naszych dzielnic.

Gość

2016-08-25 08:02

Żeby zaprowadzić względną normalność w naszej okolicy i poprawić bezpieczeństwo pieszych oraz rowerzystów. Dość mam chodzenia po kostki w błocie, bo nikt nie zapewnił nam nawet chodników!

Gość

2016-09-01 16:58

Stan ulicy Pelczynskiej jest katastrofalny. Natomiast natezenie ruchu ogromne. Odcinek od Targu Piast / Centrostalu do ostatnich zabudowan na osiedlu Lipa Piotrowska to jest raptem 3 kilometry. Dla tak duzego miasta o znacznych dochodach to jest nic.

Ten wpis został usunięty przez autora (Pokaż szczegóły)

2016-09-01 17:00

Gość

2016-09-23 10:47

Dlatego, że jest to droga w opłakanym stanie. Strach nią jeździć a co dopiero podążać pieszą wzdłuż tej ulicy. Remont tej ulicy az się prosi, zwłaszcza, że to główna droga z Obornik Śląskich a nie osiedlowa pipidówka.

Gość

2016-11-08 12:44

Mieszkam na Lipie Piotrowskiej. Ponieważ Lipa Piotrowska ma nowe ośiedle Kminowa z licznymi brakami w komunikacji. To jest XXI wiek an Lipa Piotrowska ma duże zapóźnienie w inwestycjach. Nie ma niczego jak powiedziałby Kononowicz. Osiedle powinno założyć fundacje na rzecz rozbudowy tej części miasta.

Gość

2016-11-08 12:45

Powinno już myśleć sie o Basenie na Kminkowej.

Gość

2016-11-08 12:46

Ludzie którzy zasiedlają obecnie Lipę P. muszą myśleć o perspektywie normalnego życia.

x

#46 Re:

2018-04-04 20:43

#45: -  

Trzeba było przemyśleć przed zakupem mieszkania, jak dojadę do pracy, żłobka, szkoły... teraz to tylko jątrzenie pozostało.