ulica Józefa w Krakowie
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji ulica Józefa w Krakowie
Gość |
#272011-08-16 13:46Działania kleru w prostej drodze prowadzą do skreślenia Krakowa z listy UNESCO. A Miasto przymyka oczy . Wstyd . |
Gość |
#282011-08-16 15:26Jestem mieszkanką Chorzowa, ale z Krakowem związana jestem od czasów dzieciństwa - sercem, duchem i całą sobą. Dlaczego? Bo przyjeżdżam tu od wielu lat, tutaj studiują i mieszkają moje Córki, tutaj chłonę dobrą energię i niepowtarzalny klimat. Szczególnie bliski jest mi Kazimierz i ulica Józefa - ze swoim wyjątkowym urokiem. To miejsce jest naprawdę wyjątkowe. I nie rozumiem, jak komuś mógł przyjść do głowy pomysł, by to wszystko miało zniknąć, by zamienić TAKIE miejsce na następne sklepy i hotel bez wyrazu????? Mam jednak nadzieję, że NIGDY do tego nie dojdzie. Że ROZUM wygra z pieniądzem. Dlatego całym sercem podpisuję się pod petycją. |
Gość |
#292011-08-16 21:56niedopuszczalne i oburzające są takie praktyki jak te w Krakowie, nie można tak postępować z ludźmi w państwie prawa, - ale czy Polska to takie państwo ? |
Ten wpis został usunięty przez administratora strony (Pokaż szczegóły)
2011-08-16 23:55- Date of removal: 2010-05-29
- Powód usunięcia: spam
Gość |
#312011-08-17 00:42W samym sercu miasta czytam to na twojej twarzy w samym sercu miasta coś się nam przydarzy Prowadź mnie ulico prowadźże za rękę |
Gość |
#332011-08-17 13:28nie podoba mi sie ze z mojego miasta robi sie plastikowohotelowe miasto ......... ludzie nie mamy morza , nie mamy gor tu w krakowie to po jasnego grzyba niszczymy to co mamy maceij motriuk |
Gość |
#342011-08-17 21:35Niestety, to miasto w najmniejszym stopniu nie ma zamiaru stawiać na wysoką jakość, alternatywę, kulturę...Wystarczy popatrzeć, jaki karkowo-dyskomulsko-kebabowy kurwidół zrobiono z Szewskiej, jak wygląda zawalony budami z tandetą Rynek, jak wygląda obwieszona plastikowymi ohudztwami reklamowymi Floriańska... |
Gość |
#352011-08-18 14:13Krakow jest konsekwentnie pozbawaiany swego najwiekszego bogactwa - historycznej atmosfery, na rzecz chaotycznego rozrostu kierowanego wylacznie prywatnymi korzysciami biznesu. Idac tym tropem zbudujemy sobie przykra wypadkowa Warszawy i Londynu - bezstylowe molochy gdzieniegdzie przeplatane resztkami ocalalej historii. |
Gość |
#362011-08-18 14:57 Bardzo lubię spacery po krakowskim Kazimierzu i zależy mi, aby nie zmieniał on swojego charakteru.Z drugiej strony potrzebne pieniążki na remonty i jak tu znaleźć "złoty środek"??? |
Gość |
#372011-08-19 01:16mnie Łukasza Mastalerka czarna mafia z koloratkami może pocałować w cztery litery |
Gość |
#382011-08-20 20:51Nie możemy żyć w mieście hoteli,a ul. Józefa to czarodziejskie miejsce naszego pięknego Krakowa. |
Gość |
#392011-08-23 14:47ulica Jozefa to to co mnie przyciąga, za czym tesknie,do czego wracam... gdziekolwiek jestem: w Londynie, Paryzu czy w Rzymie... niech pozostanie nie zmieniona, prosze! |
Gość |
#402011-08-24 14:18bardzo potrzebna inicjatywa. Chrońmy Kazimierz,jaki jest z jego atrakcjami i atmosferą!!! |
Gość |
#42 IFKA2011-08-29 13:51Trzymamy za Was kciuki, na tej ulicy JagaMaKota i inne galerie wspierają rozwój najmłodszych, organizują święto ulicy Józefa, pozwalają bezpłatnie uczestniczyć w happeniggach artystycznych wszystkim chętnym dzieciom, organizują teatrzyk "Za jeden uśmiech" i teraz zostaną wywaleni na bruk...To jest dla mnie niepojęte. Magiczne miejsca, uszlachetniające człowieka są wymieniane na bardziej opłalne cetra biznesowe czy też hotelowe. Czy tego typu działalność handlowo- usługowa nauczy dzieci wrażliwości na sztukę? Szacunku do kultury, tradycji, wartości uniwersalnych? To naprawdę skandaliczne! |
Gość |
#432011-09-01 02:08To jest SKANDAL! Czy nie ma w Krakowie dość innych miejsc, trzeba niszczyć najbardziej klimatyczne zakątki Kazimierza? Jakim prawem? Czy zawsze i wszędzie rządzić miastem musi KASA, a nie myślenie o skutkach długofalowych, o zachowaniu rozmaitych walorów, w tym turystycznych? To smutne, że miejsce artystów, wolnych duchów i turystów, tworzące swój koloryt i wdzięk przez wiele lat, zostanie ZNISZCZONE bezmyślną decyzją podyktowaną chęcią zysku. Ciekawe kiedy ulica Grodzka zmieni nazwę na Heineken Street, a Rynek Główny na Coca-Cola Market Square. |
Gość |
#442011-09-22 20:56Mieszkam w mieście gdzie ludność nie przekracza 40tys. za to średnio co 100 metrów mam duży market. centra handlowe wyrastają jak grzyby po deszczy a zakładów pracy większych jak nie było tak nie ma...bieda i nuda powoduje wzrost przestępczości...prócz sklepów mamy jeszcze banki czego skutkiem jest zaciąganie kredytów i wydawanie pieniędzy w galeriach....miasto upada....będe bojkotował poruszającą się armie C.H. Tym bardziej że w waszym przypadku w grę wchodzi Tradycja i ludzie a ŻYCIE TO NIE TOWAR..pozdrawiam Maksym eduk(A)tor Krawczyk artZ. |
Gość |
#452011-09-23 07:20Petycja bardzo ważna, ponieważ walczy o prawo ludzi do życia w miejscu w którym mieszkają od wielu lat, a często od zawsze. Niedopuszczalną sytuacją jest aby kościół zabierał ludziom ich domy. Skandal! |
Gość |
#462011-09-23 18:07Może by podobną petycję zaadresować do Watykanu? To nisłychane, że Polski Kościół Katolicki sprzedaje dom wraz z lokatorami. I to tymi których w biednej Polsce nie stać na własne mieszkania! Czy i hierarchia kościelna zachorowała na żądzę pieniądza? |
Gość |
#482011-09-24 15:50Trzeba ludziom pomagać a nie stac biernie wobec wielkich korporacji wchodzących z butami w czyjeś spokojne życie. |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Komitet Obrony Gietrzwałdu
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja do Ministra Edukacji Narodowej - wsparcie polskiej uzdolnionej młodzieży
6994 Utworzone: 2024-08-11
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
23520 Utworzone: 2024-04-25
Apelujemy o refundacje leku Keytruda ( pembrolizumab) dla wszystkich pacjentek z zaawansowanym rakiem szyjki macicy
407 Utworzone: 2024-11-21
WYSYPISKO ŚMIECI W POWIECIE SKARŻYSKIM? MÓWIMY NIE!
1155 Utworzone: 2024-11-19
PROŚBA O AUDIENCJĘ U JE KARD. ROBERTA SARAH w sprawie obrony praw Stolicy Apostolskiej
3827 Utworzone: 2024-11-14
UFAM ORKIESTRZE ŁĘCZESZYCE - popieram udostępnienie pomieszczenia nad Urzędem Gminy Belsk Duży na salę prób zespołu
119 Utworzone: 2024-11-22
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
1713 Utworzone: 2024-11-15
STOP DLA LIKWIDACJI NAJSTARSZEGO PRZEDSZKOLA W OLSZTYNIE
642 Utworzone: 2024-11-07
PETYCJA MIESZKAŃCÓW JAWORZNA W SPRAWIE LASÓW SPOŁECZNYCH
122 Utworzone: 2024-11-22
Przedszkola Publiczne Zagrożone
1617 Utworzone: 2024-11-18
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
101158 Utworzone: 2024-11-13
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1452 Utworzone: 2024-11-08
Bądz bezpieczny na przejściu dla pieszych!
37 Utworzone: 2024-11-23
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4381 Utworzone: 2024-09-23
Petycja w sprawie ratowania zabytku budynku szpitala a następnie szkoły, powszechnie zwanego "Pałacykiem", zlokalizowanego przy ul. Broniewskiego w Pruszkowie.
31 Utworzone: 2024-11-23
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17410 Utworzone: 2023-10-23
Czas na etyczne galerie - OCHNIK nie ma tu miejsca!
51 Utworzone: 2024-11-22
Petycja mieszkańców gminy Luzino dotycząca cofnięcia reorganizacji lub zmiany sposobu jej przeprowadzenia w placówce Poczty Polskiej w Luzinie
380 Utworzone: 2024-11-17
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1624 Utworzone: 2024-11-08
Petycja w sprawie pociągnięcia do odpowiedzialności zawodowej pani Krystyny Ptok.
181 Utworzone: 2024-11-18