Petycja przeciwko zlikwidowaniu prawnej ochrony zwierząt w Polsce.
- Petycja
- Ogłoszenia 4
- Podpisy 213 056
- Komentarze
- Statystyki
- polityka prywatności
- Dodatkowa widzialność
Petycja przeciwko zlikwidowaniu prawnej ochrony zwierząt w Polsce. / Ogłoszenia / Kolejna próba ograniczenia możliwości ratowania zwierząt! / Komentarze
Bibi |
#26 Chronić zwierzaki2020-05-23 08:41Czemu oni nie wezmą pod uwagę tego, że jeśli kotś się znęca nad zwierzętami, bije je ,gwałci itd to jest chory na umyśle . Oni mają coś z głową ich trzeba odizolowac od ludzi. Nikt zdrowy na umyśle tak się nie zachowuje. Niech sobie ten cały Sachajko czy jak mu tam zaprosi takiego do domu na kawe..... |
Gość |
#272020-05-24 16:48Znęcanie się nad zwierzętami i brak pomocy gdy zwierzę jest zagrożone powinno być tak samo karane jak i znęcanie się nad człowiekiem i nie udzieleniem mu pomocy w sytuacji zagrażające życiu...
Zwierzęta to istoty żywe, mające uczucia i duszę..
KRZYWDZAC ZWIERZĘ BEDZIESZ SMARZYŁ SIĘ W PIEKLE CZLOWIEKU !!
Tak samo wycinki zdrowych drzew to przestępstwo!! To żywe organizmy!! My ludzie powinniśmy podporządkować się naturze!
A co się dzieje?!! Wycinanka lasów dla głupich osiedli mieszkaniowych!!
Człowieku! JESLI żyć będziesz zgodnie z naturą dbać i pielęgnować ją Matka Ziemia obdarzy CIĘ swoimi darami !! Żadne pieniądze żadne rzeczy materialne nie zaspokoją ciał fizycznych jak i dusz.. zawsze będzie wam mało!! - mało kasy, mało ciuchów, mało "fajnych miejscowek" itd. ZAWSZE JEST WAM MAŁO -BO JESTESCIE I D I O T A M I |
PaczPan |
#28 Nieporozumienie2020-10-15 19:13Mam wrażenie, że doszło tu do jakiegoś nieporozumienia. Sama podpisałam pierwszą petycję, ale teraz, gdy dostałam wiadomość o utworzeniu drugiej, stwierdziłam, że zrobię mały "research", jak brzmi wspomniany niebezpieczny zapis, mający zabronić organizacjom ochrony zwierząt wstępu w niektóre miejsca i faktyczną pomoc krzywdzonym tam potencjalnie zwierzętom. Udało mi się znaleźć treść ustawy (szukając po haśle "piątka dla zwierząt") - niestety, nie mogę jej tu załączyć, bo nie ma możliwości dodawania załączników, ale skoro ja znalazłam to i Wam się uda :) - następnie, ponieważ ustawa ma 36 stron i nie miałam aż tyle czasu, za pomocą "ctrl+f" znalazłam wszystkie miejsca zawierające fragment "organiz" - jest ich równo 95, więc nie tak dużo, można w miarę szybko wszystkie sprawdzić. No i wiecie, w sumie nie ma takiego zapisu. Jest zapis o tym, że takie organizacje, kiedy chcą przeprowadzić interwencję, będą miały prawo zażądać asysty policji i straży gminnej (ponieważ wcześniej, kiedy właściciel nie zgadzał się na interwencję, policja często nie chciała się mieszać - tak jest to uzasadnione, cały ustęp o tym znajduje się na stronach 16-17 tej ustawy pod punktem II "Asysta policji i straży gminnej"). Dla spokoju sumienia przejrzałam całą treść ustawy do końca i jest tam sporo o przyznaniu nowych praw organizacjom ochrony zwierząt, ale nic o ograniczeniu. Na końcu są wspomniane ograniczenia, które dotychczas obowiązywały, a których problem ma rozwiązywać ta ustawa, więc może ten kawałek został opacznie przeczytany przez twórców tej petycji. Serdecznie polecam przeczytanie tego samodzielnie, żeby nie było, że sieję tu nieuzasadniony ferment. Przy okazji, żeby było to jasne: nie uważam, żeby twórcy tej petycji jakoś złośliwie, czy z premedytacją przeinaczali treść ustawy, po prostu zwracam uwagę, że doszło do pewnego nieporozumienia. Jestem przekonana, że autorzy mieli na celu jedynie dobro zwierząt i chwała im za to. Ale jednocześnie myślę, że nie ma sensu tworzyć petycji przeciwko zapisowi, który nie istnieje i że nie należy zarzucać twórcom ustawy błędów, których nie zrobili. Po którejkolwiek z politycznych stron nie stoicie (osobiście staram się nie stać po żadnej), stawiane zarzuty zawsze powinny być uzasadnione. |
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Komitet Obrony Gietrzwałdu
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
22443 Utworzone: 2024-04-25
Przedszkola Publiczne Zagrożone
1402 Utworzone: 2024-11-18
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
1489 Utworzone: 2024-11-15
PROŚBA O AUDIENCJĘ U JE KARD. ROBERTA SARAH w sprawie obrony praw Stolicy Apostolskiej
3445 Utworzone: 2024-11-14
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
101053 Utworzone: 2024-11-13
WYSYPISKO ŚMIECI W POWIECIE SKARŻYSKIM? MÓWIMY NIE!
912 Utworzone: 2024-11-19
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4319 Utworzone: 2024-09-23
Otwarty List do Generała Rajmunda Andrzejczaka aby kandydował na prezydenta Polski
618 Utworzone: 2024-11-09
Petycja o poprawę bezpieczeństwa na przejściu dla pieszych przy ul. Koszykowej w Malborku
514 Utworzone: 2023-11-15
Zgłaszam poparcie utrzymania obecnego statusu Pałacu Młodzieży w Tarnowie jako placówki oświatowej oraz dalszego jej rozwoju, utrzymania jej rangi oraz zatrudnienia Nauczycieli.
1934 Utworzone: 2024-11-16
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17345 Utworzone: 2023-10-23
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1588 Utworzone: 2024-11-08
Komitet Obrony Gietrzwałdu
7518 Utworzone: 2022-12-31
Petycja w sprawie pociągnięcia do odpowiedzialności zawodowej pani Krystyny Ptok.
158 Utworzone: 2024-11-18
Petycja mieszkańców gminy Luzino dotycząca cofnięcia reorganizacji lub zmiany sposobu jej przeprowadzenia w placówce Poczty Polskiej w Luzinie
341 Utworzone: 2024-11-17
Uratujmy stary gmach szkoły przed zniszczeniem
23 Utworzone: 2024-11-20
Nie dla tramwaju w wariancie 3,4 i 5 w Borku Fałęcki
310 Utworzone: 2024-11-17
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
410 Utworzone: 2024-11-09
Petycja Sołtysów Rzeczypospolitej Polskiej o Formalne Włączenie w System Zarządzania Kryzysowego oraz Usprawnienie Współpracy z Jednostkami Odpowiedzialnymi za Bezpieczeństwo Publiczne
36 Utworzone: 2024-11-20
PETYCJA DO PREZYDENTA MIASTA KRAKOWA w sprawie odwołania przetargu na przyznanie uprawnień do korzystania z miejsc postojowych dla dorożek na Rynku Głównym
1353 Utworzone: 2024-11-10