Zostawcie nocne kursy metra w Warszawie!
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Zostawcie nocne kursy metra w Warszawie!
Gość |
#22013-01-04 23:50To jest niepoważne! Szczególnie, że chodzi tu o bezpieczeństwo pasażerów. Nocne autobusy to zmora i wylęgarnia przestępczych epizodów. |
Gość |
#32013-01-04 23:58Metro jest najszybszą, najwygodniejszą, najpewniejszą i najbezpieczniejszą metodą transportu w Warszawie. Na nocne można czekać i czekać, a i tak potrafią nie przyjechać. W weekendy wracam późną porą z pracy i metro nocą jest dla mnie zbawiennym rozwiązaniem. Osobiście nie wyobrażam sobie, żeby nie było możliwości korzystania z tak potrzebnej usługi! |
OdDziśOburzony |
#42013-01-05 00:17Broniłem HGW prawie we wszystkich kwestiach, ale zniesienia nocnej linii metra już nie zniosę. Z całą sympatią do Pani Prezydent, to jedna z najgorszych społecznie i politycznie decyzji jakie można było podjąć. |
gość |
#6 Metro nie tylko dla imprezowiczów2013-01-05 01:44Szkoda, że Pani Prezydent nie widzi tego, że metro nocą to transport nie tylko dla imprezowiczów. Sama nie raz jechałam nim na dworzec, wracałam z pracy albo jechałam nagle do kogoś do szpitala... Wszystko nocą. Ale jeszcze ze dwie podwyżki i problem się skończy- bardziej będzie opłacało się jechać samochodem- bez łaski. |
Ten wpis został usunięty przez autora (Pokaż szczegóły)
2013-01-05 01:55- Date of removal: 2013-01-05
- Powód usunięcia:
anna pięta |
#8 nocne warszawiekursy metra w2013-01-05 11:36oderwani od rzeczywistości urzędnicy przestańcie nam robić na złość!!! |
fanHG-W |
#9 Re: Metro nie tylko dla imprezowiczów2013-01-05 12:53#6: gość - Metro nie tylko dla imprezowiczów Masz rację! Dosyć, że podwyżka za podwyżką, to jeszcze metro w weekendowe noce chce znieść... A i kursów autobusowych ma być podobno mniej... |
JL |
#10 Nocne życie też jest wartością2013-01-05 14:32Mam wrażenie, że nocne metro wpłynęło na zwiększenie aktywności warszawiaków w weekend, między innymi dlatego miasto ożyło. Likwidacja tych kursów na pewno spowoduje też spadek dochodów wielu klubów, lokali i cofnie nas do lat dziewięćdziesiątych. |
oburzona |
#122013-01-05 15:25Jak słusznie ktoś zauważył - metro to najbezpieczniejszy srodek transportu w godzinach nocnych. Mrożących krew w żyłach historii z powrotów do domu autobusami nocnymi są tysiące - kradzieże, pobicia itp. Stacje metra natomiast są całodobowo monitorowane co znacznie wpływa na poczucie bezpieczeństwa podczas podróży. Dodatkowo podróż nocnymi (które czestokroc skandalicznie sie spóźniają lub nie przyjeżdżają wcale) potrafi zajmowac do 3-4 razy dłużej niż podróż metrem. |
Kamilus |
#132013-01-05 16:11Dobra inicjatywa. Metro w weekendy to jest chyba najbezpieczniejszy sposób powrotu do domu po imprezie i/lub od znajomych. |
Helid |
#142013-01-05 16:14Ja bym jeszcze wprowadził godzinę policyjną! Po co ludzie mają chodzić po warszawie w nocy! Łobuzy i bandyci tylko! Szkoda słów.. |
nw Gość |
#15 ?2013-01-05 16:33Podnosicie ceny biletów, jednocześnie zabierając nam to za co płacimy.(?) |
in |
#16 nie rozumiem2013-01-05 16:36dzięki temu, że jest metro nocą przestałam bać się wracać późną porą skądkolwiek. Zdecydowanie tam się czuję bezpieczniej niż w nocnym, w którym śmierdzi, jest zimno (zimą), zaduch (latem) i jeszcze, żeby dojechać do domu musiałam przejechać całą Warszawę, która mała nie jest. brak pieniędzy? to niech zacznie ktoś ich rozliczać co z nimi robią. dlaczego tego nie ma? myślę, że gdyby musieli tłumaczyć się mieszkańcom (wszak my na to dajemy) z każdej wydanej złotówki, nagle okazałoby się, że są pieniądze. Dodatkowo przecież miasto ma kasę z reklam, więc kurde gdzie tu jest logika. zdecydowanie, jakbym musiała wybierać pod karą śmierci ;-) - czy tyle ozdób świątecznych w mieście, czy podwyżki cen biletów i zabranie metra nocą wybieram dwie ostatnie, bez tej pierwszej się obędę. Zwłaszcza, że jest mocno sezonowa. czy naprawdę nic nie możemy zrobić? słuchajcie, może ma ktoś wiedzę, czy miasto ma obowiązek tłumaczyć się z wydatków. czy można to zmienić i jak i gdzie? tak nie może być. do tej pory jakoś nie angażowałam się, ale za dużo już tego 'dobrego' nawet i dla mnie.
|
Gość |
#172013-01-05 17:34Jest to jedyna możliwośc bezpiecznego nocnego powrotu na młociny i dalej N58 |
Ilu |
#18 Poprawki do petycji2013-01-05 17:37Petycja w słusznej sprawie. Ponieważ jednak jest to pismo oficjalne, proponuję je przeczytać jeszcze raz i usunąć liczne literówki. |
bartek |
#19 POzamiatali.2013-01-05 18:43a ceny biletów w górę??????? ZŁODZIEJE!!! i Sk****syny! nie mam zamiaru kupować biletów a i mandatami możecie sobie podetrzeć stołki na których siedzicie i kabzy sobie napełniacie. |
MZ |
#202013-01-05 18:45Zastępować metro nocnymi? Nocne są niebezpieczne. Metro - bezpieczne i ciepłe, co w naszym klimacie nie bez znaczenia. Likwidacja tej potrzebnej usługi przy jednoczesnej podwyżce cen biletów to skandal. |
Gość |
#212013-01-05 19:12Podniesione ceny - oslabienie oferty to rynek wolny wiec tak nie powinno sie dziac... |
Gość |
#222013-01-05 20:01Po raz kolejny "świetny" pomysł HGW. Po co liczyć się z ludźmi i ich potrzebami? W końcu to Polska, ważne żeby samemu się nachapać... |
Warszawski gość |
#232013-01-05 20:21Płaćmy i zachęcajmy znajomych do płacenia podatków w Stolicy. Skoro wszyscy korzystamy z komunikacji miejskiej, szpitali, przedszkoli i innych dóbr to wszyscy za nie płaćmy. Co roku do budżetu Warszawy wpływa ok. 1 mld zł mniej niż gdyby osoby faktycznie mieszkające tutaj wpłaciły należność do kasy Warszawy a nie do kasy swojej gminy, w której na co dzień nie przebywają. |
M-a87 |
#24 Podwyżka....2013-01-05 20:33Podwyżka za podwyżką - a co w zamian? Nocne autobusy? Świetny pomysł, podróż z Kabat do Centrum zamiast 20 minut będzie zajmowała godzinę, bo autobusy krążą i często się zatrzymują, są zatłoczone, często pełne agresywnych podciętych ludzi. |
Gwizdak |
#25 Pomysłowa...2013-01-05 20:51Hanka! zacznij wracać nocnymi do domu, może szybciej zmienisz decyzję :) |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Komitet Obrony Gietrzwałdu
List do Prezydenta Władimira Putina
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
23505 Utworzone: 2024-04-25
Petycja do Ministra Edukacji Narodowej - wsparcie polskiej uzdolnionej młodzieży
6974 Utworzone: 2024-08-11
Apelujemy o refundacje leku Keytruda ( pembrolizumab) dla wszystkich pacjentek z zaawansowanym rakiem szyjki macicy
397 Utworzone: 2024-11-21
WYSYPISKO ŚMIECI W POWIECIE SKARŻYSKIM? MÓWIMY NIE!
1150 Utworzone: 2024-11-19
PROŚBA O AUDIENCJĘ U JE KARD. ROBERTA SARAH w sprawie obrony praw Stolicy Apostolskiej
3821 Utworzone: 2024-11-14
UFAM ORKIESTRZE ŁĘCZESZYCE - popieram udostępnienie pomieszczenia nad Urzędem Gminy Belsk Duży na salę prób zespołu
116 Utworzone: 2024-11-22
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
1709 Utworzone: 2024-11-15
Przedszkola Publiczne Zagrożone
1616 Utworzone: 2024-11-18
PETYCJA MIESZKAŃCÓW JAWORZNA W SPRAWIE LASÓW SPOŁECZNYCH
120 Utworzone: 2024-11-22
STOP DLA LIKWIDACJI NAJSTARSZEGO PRZEDSZKOLA W OLSZTYNIE
640 Utworzone: 2024-11-07
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
101154 Utworzone: 2024-11-13
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1451 Utworzone: 2024-11-08
Bądz bezpieczny na przejściu dla pieszych!
37 Utworzone: 2024-11-23
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4380 Utworzone: 2024-09-23
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17410 Utworzone: 2023-10-23
Czas na etyczne galerie - OCHNIK nie ma tu miejsca!
51 Utworzone: 2024-11-22
Petycja w sprawie ratowania zabytku budynku szpitala a następnie szkoły, powszechnie zwanego "Pałacykiem", zlokalizowanego przy ul. Broniewskiego w Pruszkowie.
29 Utworzone: 2024-11-23
Petycja mieszkańców gminy Luzino dotycząca cofnięcia reorganizacji lub zmiany sposobu jej przeprowadzenia w placówce Poczty Polskiej w Luzinie
378 Utworzone: 2024-11-17
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1623 Utworzone: 2024-11-08
Petycja w sprawie pociągnięcia do odpowiedzialności zawodowej pani Krystyny Ptok.
181 Utworzone: 2024-11-18