POPRAWA BEZPIECZEŃSTWA NA "16" W LASECZNIE, LASECZNIE MAŁYM I BUDOWA PLACU ZABAW W LASECZNIE MAŁYM

Gość

2014-05-27 18:34

Popieram, będzie bezpieczniej dla kierowców i pieszych!!@

Gość

2014-05-28 04:28

Bezpieczeństwo zawsze powinno być priorytetem.

Gość

2014-05-28 16:19

Rozumiem strach rodziców o bezpieczeństwo swoje i dzieci,A plac zabaw,myślę ze przy współpracy mieszkańców ,jak i wsparcia z zewnątrz wszystko jest możliwe.Powodzenia.

Gość

2014-05-28 18:33

Bardzo dobra inicjatywa
slimaczek

#30 Temat

2014-05-29 13:15

najlepiej gdyby się udało pociągnąć tę scieżkę aż do drogi na Gałdowo... dojście na przystanek PKS to nie lada wyzwanie...
Admin

#31 Do slimaczek

2014-05-29 13:59

Zgadzam się w 100 %. Dałoby to też możliwość dzieciom z Mózgowa, które należą do obwodu szkoły podstawowej w Gałdowie i do gimnazjum w Ząbrowie, możliwość bezpiecznego dostępu do tych miejsc. Proszę zachęcać mieszkańców Gałdowa do podpisywania petycji i do komentarzy.
Małgosia

#32 836m

2014-05-29 16:42

836m o których napisali w kurierze, jest podjęciem działań do ujęciu w planach przez GDDiA więc żeby marzenia ślimaczka się spełniły to dobrze by było,żeby ktoś z Gałdowa też do nich korespondował bo 836m na odcinku 4km nie rozwiąże zagrożenia. A dlaczego gmina nas popiera a nie zdeklaruje pomocy... gdyby GDDiA miało poszkodowanym na tym odcinku wypłacać odszkodowania to podejrzewam, że wolałoby położyć bardzo piękną ścieżkę rowerową ...

mieszkaniec

#33 koszą rowy!!!!

2014-05-30 07:39

Ci co w głębi Laseczna niech wiedzą jak wybiorą się na 16, dziś zaczęli kosić nam rowy!!! w ubiegłym roku koniec czerwca pierwszy raz, a 2 lata temu koniec sierpnia. Czyżby to nasza strona???

Gość

#34 Re: koszą rowy!!!!

2014-05-30 10:20

#33: mieszkaniec - koszą rowy!!!!

Ci co w głębi Laseczna już zauważyli;-) Też jestem oszołomiona;-)

GB

2014-05-31 18:50

Popieram budowę ścieżki, ponieważ ruch na krajowej "16" uniemożliwia bezpieczne poruszanie się dzieci , a nawet dorosłych. Niedawno zginął na poboczu tej drogi mój ojciec, a dzieci chcąc wysłać do centrum wsi kieruję po swoim polu. Mieszkam w pobliżu 16 i widzę, że ograniczenia prędkości nie przynoszą żadnego skutku. Dlatego dla bezpieczeństwa całej społeczności Laseczna i Laseczna Małego, i nie tylko, jest ta ścieżka bardzo potrzebna.
mieszkaniec

#36 Re: Re: koszą rowy!!!!

2014-06-01 18:31

#34: - Re: koszą rowy!!!!  poczyścili trochę przy żródełku i tyle z koszenia rowów, jednak do końca sierpnia pewnie poczekamy. Oby nie zdażyła się ponowna tragedia jak u GB, bardzo współczuje.

Małgosia

#37 Chodzimy polem w tym wieku.

2014-06-02 07:15

Pamiętam jak chowałam się za lipy bojąc się powiewu od aut, o czym już pisałam. GB przypomniała mi, że też już 35lat temu chodziłam polem dla bezpieczeństwa i nie tylko ja z mojej kolonii przy 16-tce.To było grubo ponad ćwierć wieku temu, technika idzie do przodu, nasza gmina odbiera nagrody za najlepiej rozwijającą się, a my chodzimy dalej polem... . Bardzo współczuje GB z powodu śmierci taty. Chroni się żaby a po ludziach samochody mogą jeździć... niech będą chronione też i żaby, żeby ktoś nie pomyślał, że ich nie lubię ale wolałabym chodzić chodnikiem a nie deptać je w rowie chodząc razem z nimi.

Mieszkaniec z "rozproszonej zabudowy" który nie musi chodzić chodnikiem.

#38 Jeszcze większe natężenie samochodów?

2014-09-23 10:13

Zapał i nadzieja  zgasła po odpowiedzi  z GDDiA. Dla zainteresowanych przekarzę ciekawostkę albo plotkę, mają zamknąć do remontu drogę z Olsztyna na Toruń  i prawdopodobnie przejazd będzie też 16tką koło nas.... oby to była plotka. Może ktoś ma bardziej szczegółowe informacje.