Michael Jackson: stop kłamstwom i manipulacji

Angela G.

/ #99 Nowa petycja

2013-07-05 20:30

Hej, hej! Wzięłam się w garść i z pomocą koleżanki z czatu napisałyśmy petycję, jeśli się spodoba, to będę zaszczycona ^^

A więc tak:
Po prawej stronie na górze musi być: Data złożenia petycji i miejscowość oraz adresat, nie wiem do kogo jest skierowana ta petycja, ale dobrze byłoby napisać np, Sz.Pan/pani/państwo.

Adresat petycji

Przedstawienie sytuacji [tego 'nagłówka' nie pisać w petycji ;P]

W związku z kłamliwymi doniesieniami na temat Michaela Jacksona, które zostały udostępnione na różnych portalach, zwracamy się z prośbą o pomoc do Rady Etyki Mediów. [jeśli źle, poprawcie mnie]

My, niżej podpisani zwracamy się z prośbą o kategoryczne zaprzestanie publikowania fałszywych informacji na temat Michaela Jacksona na portalach plotkarskich oraz informacyjnych, lub ich sprostowanie, ponieważ:

[przyczyny]

* wprowadzają one czytelników w błąd,
* godzą w dziedzictwo Michaela Jacksona, na które bardzo ciężko pracował przez całe swoje życie,
* powodują bunt fanów nie tylko z Polski,
* są one krzywdzące dla dzieci oraz pozostałej rodziny Gwiazdora,
* mają zły wpływ nawet na reputację strony udostępniającej owe informacje, co w bardzo prosty sposób można wywnioskować po przeczytaniu komentarzy użytkowników,
* niektóre informacje są przekazywane dalej, pomimo tego, że to oczywiste, iż są nieprawdziwe.

Fani od zawsze próbują ingerować w tej sprawie, chociażby pisząc komentarze pod udostępnianymi przez strony postami, które zawierają prawdę, ale nie ma to żadnego wpływu na media, ponieważ owe komentarze są usuwane, tak więc chociaż jest nas wielu, to jednak jesteśmy bezradni.

Dzięki wprowadzeniu postulowanych zmian unikniemy wielu buntów, kłótni oraz zaślepionych plotkami ludzi.

Prosimy jeszcze o:
- zaprzestanie nazywania Pana Jacksona "Jacko", bądź "Jacko -wacko", co już za życia go irytowało oraz obrażało. Michael, to człowiek, który przez całe swoje życie pracował na nazwisko Jackson, a nie "Jacko",
- oraz o publiczne przeproszenie rodziny Gwiazdora i urażonych tak fałszywymi informacjami jego fanów.

Prosimy o przychylne rozpatrzenie naszej prośby.

No i tutaj podpis tego, co składał petycję :) Proszę o komentarze co o tym myślicie, z góry dzięki :D