500 zł na każde dziecko bez względu na dochód i liczbę posiadanych dzieci

Aten

/ #440 Wszyscy są równi, a kłamstwem się brzydzimi

2016-02-07 21:00

Pani Szydło mówiłą, że da na każe dziecko i niech tego się trzyma. Wszystkie dzieci są równe. OK mówią, że ten program jest po to by zwiększyć dzietność - rozumiem. Ale czy właśnie nie powinni poprawiać sytuacji rodzin z jednym dzieckiem. W chwili obecnej razem z mężem mamy dochód hahahhaha 2415 zł i nie dostaniemy ani grosza bo, przekraczamy próg dochodowy o 15 zł. I jak się z tego nie śmiać. Ja z miłą chęcią zdecydowałabym się na 2,3,4 kolejne dziecko jeśli bym miała do tego warunki - mieszkanie ( ile procent ludzi młodych, żyje u rodziców albo na gigantycznym kredytcie by tylko mieć swoje cztery kąty a jak już je mają to nie są to apartamenty 90 metrowe ale zazwyczaj dwu pokojowe mieszkania. Nie zgadzam się z tym, że ja płacąc podatki, jako pracują osoba ciągle utrzymuje bardzo biednych i bardzo bogatych. A gdzie ta pomoc dla średniozamożnych. Ja według Państwa jestem mega bogata a na życie po odjęciu wszystkich kosztów ( wynajęcie mieszkania, woda, prąd, gaz, opłaty za dojazdy), czysto na jedzenie i chemie do domu pozostaje mi 600 zł.