Petycja ws połączeń na linii 27 i 33.
Radziwiak |
/ #19 #242016-03-15 22:43Zgadzam się w pełni z tą petycja. Jestem za przywróceniem systematycznych połączeń kolejowych na odcinkach Sierpc-Brodnica, Sierpc-Toruń, Sierpc-Nasielsk-Warszawa jak również Płock-Toruń i Plock-Brodnica. Zależy mi także na przywróceniu flagowych dwóch pociągów jakie kursowaly tymi liniami tj. pociąg Łódź Kaliska-Gdynia przez Kutno,Płock,Sierpc,Brodnicę,Iławę a latem kursowal także na Hel,oraz pociąg Warszawa-Kolobrzeg przez Nasielsk,Sierpc. Uważam, że przydałby się pociąg relacji Łódź Kaliska -Olsztyn przez Kutno,Płock,Sierpc,Brodnicę, który kiedyś kursowal w sezonie letnim jako pociąg pospieszny. Wszystko to by się przydało bo nie mogę patrzeć jak marnuje się sierpecki węzeł kolejowy jak również nie mogę patrzeć jak coraz bardziej podupada stacja Brodnica. Tam czynna jest linia tylko w kierunku Jabłonowa Pomorskiego i Grudziądza. Pozostałe linie są nieczynne w tym także linia w kierunku Sierpca Płocka i Kutna. Zadaje sobie pytanie jak można było do takiego upadku tych szlaków kolejowych i stacji dopuścić? Mało tego z tego co wyczytałem to Polskie Linie Kolejowe mają w planach rozbiórkę torów kolejowych na odcinku Płock-Sierpc i Sierpc-Brodnica. Podpisuje tę petycję aby do tego nie dopuścić a przynajmniej żebym przyczynił się do tego aby to nie nastąpiło. Jestem całkowitym przeciwnikiem rozbierania linii kolejowych, gdyż to jest bardzo wysoki i niepotrzebny wydatek tym bardziej, że odbudowa danej linii kolejowej potem jest zazwyczaj niemożliwa. Pamiętam także projekt wielkiej elektryfikacji, który miał być realizowany od 1989 do 1996 roku. Elektryfikacja dotyczyła całej linii 27 oraz linii 33 na odcinku Płock Trzepowo -Brodnica. Jednak projektu nigdy nie zrealizowano. A za to zmarnowano i zrujnowano stacje kolejowe oraz te szlaki. Ratujmy więc te linie kolejowe i mie dopuśćmy ażeby zostały rozebrane.
|
|
OTWARTY LIST DO PREZYDENTA DONALDA J. TRUMPA
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Apel o kontynuację budowy CPK
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Petycja w sprawie możliwości pracy stacji krótkofalarskiej spoza stałej lokalizacji
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Powrót wartowni!
7916 Utworzone: 2025-02-28
Petycja w sprawie zachowania Łowiska Starorzeka w obecnej formie, pod opieką obecnego dzierżawcy.
1076 Utworzone: 2025-02-27
OpaleNIE - Sprzeciw wobec zapisów umożliwiających budowę zakładu do obróbki termicznej odpadów w Opaleniu
435 Utworzone: 2025-03-01
Zniesienie obowiązkowej matury z matematyki.
21620 Utworzone: 2025-01-05
PETYCJA O WŁĄCZENIE BADANIA NA LEUKODYSTROFIĘ KRABBEGO DO BADAŃ PRZESIEWOWYCH NOWORODKÓW
10399 Utworzone: 2025-02-12
Stop manifestacjom obywateli Ukrainy w Polsce!!!
181 Utworzone: 2025-02-28
Petycja w sprawie zmian w kształceniu w zakresie plastyki
129 Utworzone: 2025-03-02
Ustanowienie Krajobrazu priorytetowego „Park Śląski”
379 Utworzone: 2025-02-27
Sprzeciw wobec budowy wieży widokowej na górze Jawor
388 Utworzone: 2025-02-27
Petycja w sprawie zapewnienia rodzicom dzieci hospitalizowanych w oddziałach intensywnej terapii całodobowego towarzyszenia rodzica.
27827 Utworzone: 2025-02-13
LIST OTWARTY DO MIESZKAŃCÓW KIELC w sprawie poparcia Pani Anny Zielińskiej-Brudek jako Prezesa Związku Literatów Polskich Oddział w Kielcach
53 Utworzone: 2025-03-02
APEL W SPRAWIE WYKONYWANIA ZAWODU KOSMETOLOGA – odpowiedź na apel nr 2/24/IX Naczelnej Rady Lekarskiej z dnia 22 listopada 2024 r.
46 Utworzone: 2025-03-02
Petycja o odwołanie Pawła Grzesiowskiego ze stanowiska Głównego Inspektora Sanitarnego
29378 Utworzone: 2024-06-26
ZBIGNIEW "SZUBA" SZUBERT - Petycja o Skargę Nadzwyczajną
3794 Utworzone: 2021-01-26
PETYCJA przeciwko “Budowie instalacji do termicznego przekształcania odpadów niebezpiecznych o wydajności 24.000 Mg (ton)/ rok” (spalarni) na terenie Puszczy Miejskiej.
542 Utworzone: 2025-02-18
Apel o reakcję Ministra Sprawiedliwości na decyzję Sądu w sprawie braku aresztu dla rodziców pobitego dziecka.
33 Utworzone: 2025-03-01
RóżaChceDoMamy/RóżaWantsToBeWithHerMum
212 Utworzone: 2025-02-28
Petycja o zachowanie linii autobusowej 116 i 121 w Olsztynie
229 Utworzone: 2025-02-20
Petycja w sprawie przywrócenia Ochrony Pomnikowej dla dębu szypułkowego z ul. Młynowej w Białymstoku
385 Utworzone: 2025-02-19
PETYCJA przeciwko “Budowie ubojni drobiu z zakładem filetowania wraz z instalacjami pomocniczymi: oczyszczalnią ścieków i biogazownią oraz towarzyszącą infrastrukturą CEDROB S.A.” w Puszczy Miejskiej
456 Utworzone: 2025-02-18