500 zł na każde dziecko bez względu na dochód i liczbę posiadanych dzieci

Tola

/ #2484 Re:

2016-08-06 07:47

#2456: -  

popieram.

u mnie w pracy podobna sytuacja. Ci, którz są na kierowniczych stanowiskach mają więcej niż jedno dziecko. Tylko jeden chłopak z serwisu ma 2, ale mieszkanie po mamusi...

my średniacy, którzy mamy po jednym dziecku nie łapiemy się :-( 

na wakacje nie jeździmy, jak spłacimy opłaty za mieszkanie lub wynajem nie zostaje tego wiele.

ale niektóre pary bez ślubu kombinują, że niby dzieci są z tym co mniej zarabia...

nie mówię, że wszyscy, ale znam takie 2 pary

ale PIS ustalając ten dodatek szybko przekalkulował, że nas średniaków jest za mało, a Ci co dostaną będą większością. to po prostu kupno praw wyborczych..

poza tym jest jeszzcze jedna wielka niesprawiedliwość:

do dochodu nie doliczają się dodatki z MOPS-u, więc u mnie na osiedlu są takie dwie rodziny, tatuś pracuje na czarno, mama siedzi w domu i udają że nie mają pieniedzy, więc dostają dodatkowo 500+

a potem pytanie czy moja córka też jedzie na kolonię (ich już na drugą)... ale ja nie dostaję kasy 500+, bo nie dostałam mieszkania po rodzicach tak jak oni i wszystko wydaję na kredyt

poza tym gadanie, że sprawdzają na co idą te pieniądze to fikcja, ale nie chce mi sie o tym juz pisać. Napiszę do MOPS-u