500 zł na każde dziecko bez względu na dochód i liczbę posiadanych dzieci

Gość

/ #2586 Ola

2016-09-22 08:56

Pracuje na etacie i zarabiam 1900 zl netto. Jestem matka samotnie wychowujaca dziecko. Ojciec dziecka nie placi alimentow bo niby nie pracuje. Podsumowanie : 500+ nie dostaje i alimentow z funduszu alimentacyjnego rowniez nie dostaje poniewaz jest przekroczone kryterium. W mojej sytuacji lepiej nie pracowac!!!!!!!! Bo

Dostane 500+, Dostane z funduszu alimentacyjnego 500zl, dostane zasilek okresowy 456 zl, zasilek celowy 200, zasilek z programu na zywnosc 120, zasilek rodzinny 112, dodatek do mieszkania 300, dziecko w szkole bedzie mialo oplacone obiady w wysokości 100zl co daje laczna kwote 2288zl. Czyz to nie jest paranoja!!!!! Udowadniam wszystkim ze osoby z niskim wynagrodzeniem nie beda pracowac bo to jest bezsensu. Jak moze socjal byc wyzszy od wynagrodzenia. 

Ja poprostu zwalniam sie z pracy. Bo bedac w domu z dzieckiem lepiej na tym wyjde finansowo. Dziecko dopilnuje, poczytam ksiazki, mieszkanko czysciutkie bo wszystko zrobie na biezaca. Jestem osoba wyksztalcona i nie mam motywacji do pracy. 500+ nie dostalam bo moje dziecko nie potrzebuje wsparcia.