Petycja o odebranie koncesji telewizyjnej stacjom TVN i TVN24.

Gość

/ #4

2020-03-24 20:33

" Karygodną jest również próba seksualizacji dzieci i młodzieży, poprzez emitowania przekazów mogących mieć negatywny wpływ na prawidłowy rozwój nieletnich. Programy o tematyce: "Po co talent, po co szkoła - ja pozować będę goła!", "Jak imprezuje ćpunka z gimnazjum?", promujące niewłaściwe zachowania nie mogą być emitowane przed godz. 22:00, a właśnie takich praktyk dopuszcza się stacja TVN" Drogi autorze sam interpretujesz i sam manipulujesz. Wiem o jaki program chodzi, błędnie to nazywasz. Opisywanie danego zjawiska to nie jest promowanie. W ten sposób równie dobrze można by rzec że pokazywanie wypadków samochodowych jest zachęcaniem do nich. Informowanie przez różne stacje o korupcji polityków jest... lansowaniem brania nielegalnych pieniędzy czy też próbą zrelatywizowania. Pokazywanie wpadek polityków, różnych niewłaściwych wypowiedzi, przez różne stacje jest... reklamowaniem głupich wypowiedzi i reklamą tych osób. Informowanie o grupach przestępczych jest czym? Pokazywanie nowego sposobu na życie, polecaniem młodym jak można łatwo zarabiać? Powiedz szczerze że tych wspomnianych przez Ciebie programów nie oglądałeś od początku do końca, prawda? Opierasz się na jakiś krótkich fragmentach i ewentualnie czyimś nazewnictwie, prawda? Dlaczego na przykład nie odebrałeś tych programów jako przestrogi? Bo w tytule programu nie było " nie rób tak!!" ? Pokazanie czyjegoś zachowania, na przykład brania narkotyków czy lekkiego podejścia do życia ma również zastosowanie edukacyjne, zaprezentowanie do czego to może prowadzić. Jeśli ma to dotrzeć to młodych osób i te osoby mają się zniechęcić do trudno nadawać to po 22. W takim przypadku ma to zbyt ograniczony zasięg. "Rozmowy w toku" to był program typowo rozrywkowy, nikt tak naprawdę zapraszanych tam osób które przedstawiały mocno osobliwe, specyficzne czy patologiczne zachowania nie traktował do końca poważnie. Można się to było zorientować choćby po komentarzach pod programem nie tylko na stronie nadawcy ale także na innych stronach gdzie różne odcinki czy fragmenty były kolportowane. Dodawały je osoby zazwyczaj młode. Ten Twój opis tego programu, tych wybranych odcinków jest tak ogólny że aż wprowadzający w błąd. Mam rozumieć że to nie jest stronnicze?