RATUJMY MDK nr 2 w POZNANIU

Gość

/ #489

2011-12-12 14:12

Wyrażam moje oburzenie zamykaniem MDK 2 i innych w Poznaniu.Znaczenie działania MDK nr 2 jest ogromne dla rozwoju dzieci i młodzieży utalentowanej ,acz niezbyt bogatej ,oraz dla tych ,którzy potrzebują wsparcia w rozwoju intelektualnym .Również moje dzieci korzystały z zajęć oferowanych przez MDK 2 i jako matka zachwycona byłam poziomem oferowanych warsztatów oraz wspaniałą kadrą . Zajęcia -począwszy od warsztatów teatralnych,muzycznych i plastycznych dla dzieci z klas 1-3, poprzez literackie przygotowania dla klas gimnazjalnych i maturalnych, kreatywne zajęcia plastyczne, taneczne, grupy teatralne, konkursy poetyckie, zajęcia logopedyczne,i wiele innych ,były i są nieocenioną wartością dla młodych chętnych do poszerzania swej wiedzy i nie tylko.Tożsamość kulturowa, jej ciągłość w przekazywaniu,budzenie potrzeb intelektualnych i duchowych, kształtowanie własnych opinii o sztuce ,literaturze i kulturze jest ważniejsza dla miasta i narodu od jednorazowego wydarzenia jakim jest EURO2012.Miasto tak się starało ,iż żadna z drużyn nie skorzysta z zatrzymania się w Poznaniu -oprócz Opalenicy.Nie tędy droga Panie Prezydencie!