Petycja ws. mieszkań zakładowych oddanych za darmo spółdzielniom

TEMIDA

/ #472 Witam szanowne forum

2012-01-29 21:43

Bardzo Was przepraszam ale byłam mocno zajęta przygotowaniem materiałów dla prasy na nasz temat i zajęło mi to sporo czasu. Muszę Wam powiedzieć, że ilekroć zaglądam na stronę naszej petycji nie mogę wyjść z podziwu dla pracy naszych ludzi w terenie, którzy tyle wysiłku wkładają w informowanie społeczności spółdzielczej o możliwości wsparcia podjętej przez nas inicjatywy zwrócenia uwagi organów władzy państwa na spółdzielcze problemy. Marek z Hajnówki, jego brat Adrian z Warszawy, ludzie z Olsztyna i nasze „zagraniczne korespondentki” jak je nazywam, czyli Ewa i Grażyna- bez Was nie byłoby tego sukcesu w popularności naszej akcji. Jesteśmy pełni uznania dla Waszego zaangażowania, cierpliwości i wytrwałości. Dziękujemy też obydwu zaprzyjaźnionym stowarzyszeniom, które wspierają nas codziennie

A teraz odniosę się do nowego wątku który pojawił się na naszym forum.
Bez wątpienia potrzebna jest nam platforma w internecie, na której moglibyśmy się spotykać po to, żeby typować ważne dla środowiska spółdzielczego problemy i opracowywać strategię ich rozwiązania. Taką platformą może być strona internetowa poświęcona naszym sprawom. Skupimy się na intensywnym jej zorganizowaniu tuż po zamknięciu tej akcji. Do zakończenia zostało nam niewiele, bo 16 dni. Studenci skończą w tym czasie sesję to nam pomogą. Proponuję zatem abyśmy dyskusję nad tym, który problem spółdzielczy jest ważniejszy i jak go rozwiązać odłożyli na te kilkanaście dni.

Te kilkanaście dni wykorzystamy zaś na upominanie się o reakcję organów administracji państwa na przekazane im przez nas sygnały, bo jak na razie nie mamy odpowiedzi na wskazywane przez nas nieprawidłowości w funkcjonowaniu Wymiaru Sprawiedliwości. Sprawdzimy też kto będzie nas reprezentował w najbliższej rozprawie przed Trybunałem, bo nie jest to oczywiste , że Sejm powierzy to zadanie posłowi, który uczestniczył w pierwszej części tej rozprawy