Petycja ws. mieszkań zakładowych oddanych za darmo spółdzielniom

KSS "Nasze Mieszkania"

/ #703 Czas zacząć działać wspólnie!

2012-03-03 16:24

Do Fanów Forum TEMIDY z Krakowa!
Jako spółdzielca z Warszawy zaglądający dość często na stronę z petycją TEMIDY z nieukrywaną zazdrością oglądam statystykę podpisów, w której ostatnio zdecydowane przewodnictwo objął Kraków. Osobiście mogę tylko podziwiać nieznane mi metody mobilizacji osób w Krakowie do składania podpisów bo mnie jak do tej pory się to zbytnio nie udało.
Pomimo tego chciałbym zaapelować do Was o jakieś dane kontaktowe gdyż nawiązanie współpracy między nami jak również zapoczątkowanie wymiany informacji jest niezbędne do zmiany obecnej chorej sytuacji w spółdzielczości mieszkaniowej w Polsce. Bo pomimo tego, że grupy członków w wielu spółdzielniach podejmują różne działania, nie mają one praktycznie żadnego wpływu na naszą sytuację. Bo chociaż wielu z nas nawet wygrywa w sądach sprawy o ujawnienie zarobków prezesów spółdzielni czy dostęp do dokumentów itp., to w spółdzielczości mieszkaniowej traktowanej całościowo praktycznie nadal mamy bardzo mało do powiedzenia i kluczowe dla nas decyzje, często pociągające dla nas dość poważne skutki finansowe, zapadają bez naszej wiedzy i zgody. A bardziej świadomi członkowie próbujący się temu przeciwstawiać są najczęściej obiektem szykan a nawet prześladowań ze strony zarządów spółdzielni. Według mnie żądne indywidualne działania spółdzielców nie przyniosą istotniejszych zmian w naszej sytuacji
Proszę zatem o jakąś wiadomość na wprost5@gazeta.pl
Krajowe Stowarzyszenie Spółdzielców „Nasze Mieszkania”