Petycja ws. świeckości Rzeczypospolitej Polskiej
Quoted post
P1 |
#1453 Propozycja2016-02-08 09:57W takim wypadku proponuje osobom które żądają świeckości państwa polskiego aby w dni świąteczne tj. Boże Narodzenie, Wielkanoc, Boże Ciało szli do pracy. Jeżeli chcecie rozdzielności to nie macie prawa mieć dni wolne w czasie trwania tych świąt. Jeżeli wam się to nie podoba to nikt wam nie każe wyznawać wam żadnej religii. Nie rozumiem was. Tyle czasu osoby wierzące i ateiści żyli ze sobą w zgodzie aż tu nagle znalazła się grupa osób którym przeszkadza krzyż na ścianie albo uczestniczenie prezydenta w obrzędach religijnych. |
Odpowiedzi
Jmmx |
#1455 Re: Propozycja2016-02-10 14:56:45Nie mam żadnego problemu z pracowaniem w te dni. zresztą to nie od nas zalezy tylko od pracodawcow. mam prawo do wolnego w postaci urlopu. uczestniczenie prezydenta mi osobiscie nie przeszkadza jesli robi to jako osoba prywatna i wierzaca. Ateisci i wierzacy nadal beda zyc w zgodzie, ale umowmy sie - chce zarabiane pieniadze (oddawane na fundusz koscielny) przekazac na wazniejszy dla mnie cel. np na drogi, szkoly, baseny czy kampanie społeczne walczace z rakiem, pedofilią czy wandalizem. na cokolwiek z czego beda mieć prawdziwy pożytek moje dzieci. Dodam tylko, że inne wiary dla mnie są na równi z tą jedną i powinny mieć równe prawa np w budynkach użyteczności publicznej. Może zagorzałym fanem "multi-kulti" nie jestem, ale sprawiedliwość musi być.
PS. A konstytucja jest moim zdaniem (wybaczcie dobór słów) najświętszym dla Nas - POLAKÓW - dokumentem i trzeba dążyć do jej przestrzegania. |
qqq |
#1466 Re: Propozycja2016-03-08 23:21:15akurat święta zostały zerżnięte od pogan... a dlaczego nie mamy mieć prawa? mamy mieć prawo ponieważ reguluje to Kodeks pracy... a dlaczego wy korzystacie z komputera, internetu, nauki, medycyny... nic o tym nie ma w biblii... krzyż do kościoła a prezydent może się modlić ale nie przy fleszu kamer i aparatw... więc ty nie będziesz mówił watykańczyku co mamy mieć... |
![]() Anonymous |
#1472 Re: Propozycja2016-03-11 05:57:13I sponsorowanie z naszych pieniędzy Rydzyka! |
OTWARTY LIST DO PREZYDENTA DONALDA J. TRUMPA
NIE dla wyburzenia "Pałacyku pod Pszczółką" w Limanowej
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
APEL O WSPARCIE DLA MEDYCYNY NATURALNEJ I ZIELARSTWA
Poprawa prawa! Nieuczciwym najemcom mówimy Nie
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
NIE farmom fotowoltaicznym w okolicy Źródeł Łyny #RatujmyŁynę
Apel o kontynuację budowy CPK
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Budowa tunelu pod trasa kolejową w Sosnowcu
1661 Utworzone: 2025-04-18
Petycja przeciw zamknięciu Oddziału Położniczego w Szpitalu w Mławie
1125 Utworzone: 2025-04-16
PETYCJA W SPRAWIE ŻANETY JUSZKIEWICZ I JEJ 5-LETNIEJ CÓRKI, ANITY JAGODY
203 Utworzone: 2025-04-18
PETYCJA O ODWOŁANIE DYREKTOR SCHRONISKA NA PALUCHU Z ŻĄDANIEM ZMIAN W SPOSOBIE ZARZĄDZANIA SCHRONISKIEM
87 Utworzone: 2025-04-19
Petycja w sprawie zapewnienia rodzicom dzieci hospitalizowanych w oddziałach intensywnej terapii całodobowego towarzyszenia rodzica.
64769 Utworzone: 2025-02-13
Protest przeciwko planom wycinki lasów na Lublinku w Łodzi, co umożliwia przyjęty mpzp
1249 Utworzone: 2025-04-10
Petycja o odebranie psa Danielowi "Magicalowi" Zwierzynskiemu
180 Utworzone: 2025-04-12
PETYCJA OBYWATELSKA w sprawie utworzenia łąk kwietnych na terenach Wołomina
34 Utworzone: 2025-04-19
W sprawie uregulowania psychoterapii w Polsce oraz zapewnienia skutecznego, bezpiecznego i profesjonalnego leczenia osób z zaburzeniami psychicznymi.
415 Utworzone: 2025-04-13
NIE dla Audytu krajobrazowego BEZ ochrony Parku Śląskiego!
1034 Utworzone: 2025-04-11
PETYCJA PRZECIWKO BUDOWIE SPALARNI ODPADÓW (modernizacji ciepłowni na ul. Pontonierów w spalarnię odpadów komunalnych) W DZIELNICY REMBERTÓW M.ST. WARSZAWY
1125 Utworzone: 2025-03-25
PETYCJA w sprawie odstąpienia od procedowania specustawy dla budowy nowej drogi startowej lotniska Kraków-Balice
67 Utworzone: 2025-04-18
Przedszkola Publiczne Zagrożone
2554 Utworzone: 2024-11-18
Petycja mieszkańców ws. zatrzymania likwidacji miejsc parkingowych przy ul. Długiej
38 Utworzone: 2025-04-16
Petycja przeciwko budowie drogi S12 w Tomaszowie Mazowieckim w wariancie południowym
851 Utworzone: 2025-04-12
STOP dla lokalizacji kamieniołomu Jurczyce w Krainie Wygasłych Wulkanów
2881 Utworzone: 2025-03-18
Petycja w sprawie transportu zbiorowego na trasie Złotoryja -Legnica
242 Utworzone: 2025-04-10
Edukacja dla każdego w Zielonej Górze
36 Utworzone: 2025-04-15
PETYCJA W SPRAWIE ROZWIĄZANIA KADENCJI MŁODZIEŻOWEGO SEJMIKU WOJEWÓDZTWA LUBUSKIEGO
11 Utworzone: 2025-04-19
Petycja do Radnych Miasta Bialystok dotyczaca Zintegrowanych Planow Inwestycyjnych
33 Utworzone: 2025-04-17