500 zł na każde dziecko bez względu na dochód i liczbę posiadanych dzieci

Quoted post

Gość

2016-02-12 23:32

Co za niesprawiedliwość my samotni rodzice dalej sami a pełne rodziny z super pensjami dostali po 500 zł na 2 dziecko płakać mi sie chce czy do naszych wspaniałych rządzących nie dotarło ze pomogli tym co maja na wszystko a samotnych rodziców uczciwie pracujących zostawili na lodzie wstyd mi za ten kraj 

Odpowiedzi

Gość

#4 Re:

2016-02-13 11:35:12

#2: -  

ja napisze jak sie u mnie " polepszylo" od czasu kiedy zaczal rzadzic pis.

Od 1 stycznia leki mojego meza wypadly z listy lekow refundowanych, zamiennikow brac nie moze. Miesieczny koszt 450 zl, o innych ktore bierze juz nie wsponme. 

Corka 6-latka, ktorej nie chce dac do pierwszej klasy - w naszym malym przedszkolu nie moge jej zostawic, bo nie ma mozliwosci utworzenia dodatkowej grupy. Do innego przedszkola jej nie przyjma, do zerowki rejonowej tez ma marneszanse sie dostac.

500 zl oczywiscie nie dostanem bo dla naszego panstwa jestem za bogata, nie biora pod uwage kosztow leczenia meza.

Za chwile zaczna pracecnad ustawa o obrocie ziemia rolna i co? To co pisza w prasie z tego wynika, ze godza w podstawowe prawo wlasnosci. Obrot bedzie tak ograniczony... a ceny spadna, bo to Agencja bedzie ustalac po jakiej bedzie skupowac, a bez jej zgody ziemi nie mozna bedzie sprzedac. Dotyczy nas to w tym sensie, ze nie bedziemy mogli sprzedac idzuedziczonego gospodarstwa tesciow, gdyby do tego doszlo.

Poza tym podatek bankowy, podatek od sklepow beda nas dotyczyc tak jak innych obywateli i tak samo w nascuderza.

Nic tylko do prasy to zglosic, poki jeszcze niema cenzury.

Gość

#18 Re:

2016-02-15 10:47:51

#2: -  

Nie moge się zgodzić. Też samotnie wychowuje 1 dziecko i uważam, że niesprawiedliwością jest to, że dzieci pierwsze zostały pominięte. Nie zgodzę sie jednak z tym, żeby pomijac ludzi okreslanych jako "bogatych". Uważam, że skoro płaca podatki, tak jak i ja to też powinni pieniądze otrzymać. Co innego z rodzinami, które mieszczą się w progu wyznaczonym do otrzymania pieniędzy na pierwsze dziecko. Jesli ktoś pracuje to nawet mając 2 dzieci nie ma prawa sie w nim zmieścic. Skończmy z naszych pieniędzy utrzymywać darmozjadów.