500 zł na każde dziecko bez względu na dochód i liczbę posiadanych dzieci

Quoted post

Dol

2016-03-11 19:10

Po też mogłoby zaskarżyć ustawę 500 plus do Trybunału Konstytucyjnego. Pani Katarzyna Lubnaer i Pani Gasiuk - Pichowicz z Nowoczesnej też cały czas mówią, że ta ustawa jest bardzo niesprawiedliwa. Tylko jakaś partia może tę ustawę zaskarżyć do Trybunału, ewentualnie Rzecznik Praw Obywatelskich lub Rzecznik Praw Dziecka.  Napewno ustawa jest niekonstytucyjna. Nam zwykłym ludziom pozostaje tylko protest, czyli nacisk na rządzących żeby ta ustawa została zmieniona.

Odpowiedzi

koko

#987 Re:

2016-03-11 20:08:37

#985: Dol -  

oni już tro zrobili w grudniu ,ale wycofali skargę jeszcze zanim ustawa weszła  w życie. Nie wiem co było powodem tego, ale napisałam do nich powtórnie wczoraj z prośbą o wsparcie oraz z zapytaniem dlaczego wycofali skargę. Prosiłam o ponowienie swojej propozycji projektu 500 zł na każde dziecko, który złożyli w lutym w sejmie na podsawie pytycji jako głos społeczeństwa. Prosiłam również o ponowne zaskarzenie tej ustawy. nie odpisuja , na poprzednie pismo też nie dostałm odpowiedzi. A treść była podobna do tego co wczoraj wysłałam.

Gość

#1897 Re:

2016-05-06 11:12:57