500 zł na każde dziecko bez względu na dochód i liczbę posiadanych dzieci

Quoted post

Joanna Godlewska
Autor petycji

2016-04-01 16:06

Jeżeli chodzi o petycję, Pan adwokat napisał mi , że bez pełnomocnictwa wszystkich podpisanych osób może posłużyć jedynie informacyjnie, (najprawdopodobniej ustawa o ochronie danych). Chciałam nadmienić co z  petycją się działo do tej pory żeby było wszystko jasne:

- wysłałam maile do Prezydenta , Premier, Ministerstwa Pracy , Polityki Społecznej i Gospodarczej, Rzecznika Praw Dziecka z odnosnikiem do petycji i prośbą o zainteresowanie sie komentarzami na petycji- konkretna odp. dotarła jedynie od Rzecznika Praw Dziecka, który zadeklarował zaniepokojenie ustawą, jednakże wtedy jeszcze ustawa nie została uchwalona przez sejm

-kontaktowałam sie poprzez facebook i mail: Partia Kukiz, Nowoczesna, PSL, PO - bez odpowiedzi

-KOD, jedna z miłych Pan sie zainteresowała , kontaktowała się i przekierowała mnie do drugiej Pani odpowiedzialnej za manifestacje , pani do dziś nie odp. mimo, że ponawiałam prośbę.

- informowałam media o fakcie petycji i ilości podpisów

- Nesweek pisał artykuł o ustawie 500+ w formie reportażu, wiem , ze wydawnictwo nadal sie interesuje tą ustawą, Redaktorem Naczelnym jest Tomasz Lis.

-i teraz pozew zbiorowy (zainicjowany przez Pana Piotra) , kontaktuje sie z kancelarią  , by omówić sprawę zmniejszenia kosztów , gdyby było na dużo więcej, czekam na odpowiedź. Kancelaria jest sumienna jesteśmy w kontakcie zawsze szybko odpisują na moje maile .

Myślę że jakby było nas chociaż  ponad 500 osób, byłoby zdecydowanie o co walczyć, teraz jest 27 osób. Proszę Państwa zdecydujcie, chcecie dalej walczyć czy nie? Poczekam na odp kancelarii, jakby sie rozłożyły koszta jakby dołączyło duzo osób.Po odp odpisze jakie jest stanowisko kancelarii. Rozumiem że dla wielu z  nas te 37 zł to spora kwota, ale walczymy w jakimś konkretnym celu.

ZASTANÓWMY SIĘ CZY CHCEMY DZIAŁAĆ I SIE SOLIDARYZOWAĆ , JEDNA DWIE OSOBY NIC NIE ZDZIAŁAJĄ!

Pisałam na facebooku o reklamie społecznej w TV promującej ustawę 500+: Pan opowiada, że ma dwoje dzieci , mieszka w Warszawie , i dalej mówi że teraz zarobki w kwocie 7000 zł netto miesięcznie , mogą nie wystarczyć na wszystkie wydatki miesięczne w rodzinie. OBURZAJĄCE! Próg dochodowy na rodziny z jednym dzieckiem w kwocie 800 zł na osobę, a tu na osobę wychodzi 1750 zł przy kwocie 7000 zł (4 osoby w rodzinie). Reklama źle świadczy o ustawie i podejściu rządu do tej sprawy.Poszukuje jej w internecie , jak komuś sie uda znaleść proszę o kontakt , można to wykorzystać.

I jeszcze mały PRIV : dziękuje za zaangażowanie w sprawę: Ani, Marysi, Ali i Panu Piotrowi. Poświęcają swój czas , mają wolę walki i dużo robili i robią dla tej sprawy. BUZIAKI za czynny udział!Wiem, ze jest trochę więcej osób czynnie zaangażowanych, za co dziękuje , kontaktują sie ze mną . Pozdrawiam!

Odpowiedzi

Gość

#1350 Re:

2016-04-01 16:17:29

#1348: Joanna Godlewska -  

Dzięki Pani Joasiu - niech duch walki Pani nie opuszcza!