500 zł na każde dziecko bez względu na dochód i liczbę posiadanych dzieci
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji 500 zł na każde dziecko bez względu na dochód i liczbę posiadanych dzieci
BA |
#1326 Re:2016-03-31 21:05KTOŚ MIAŁ PROSIĆ AUTORKĘ PETYCJI O UTUWRZENIE PONOWNIE LINKU DO STRAJKU ŻEBY ZOBACZYĆ ILE OSÓB PRZYJDZIE ,WIĘC NARAZIE NIE MA MOWY O ZGŁASZANIU STRAJKU . CZEKAMY NA LINK I DEKLARACJE. |
BA |
#1327 Re:2016-03-31 21:15JESTEM ZA MANIFESTACJA JEDYNAKÓW. JEDNAK PROSZĘ PANIA JOANNĘ O UTWORZENIE LINKU ŻEBY OKRESLIĆ LICZBĘ CHETNYCH. NIECH ODEZWIE SIE OSOBA, KTÓRA ROZMAWIAŁA Z PANIA Z KODU O MARSZU JEDYNAKÓW.!!!! |
mama |
#13282016-04-01 06:57Dla emigrantów i imigrantów Jak mówi ustawa, świadczenie wychowawcze jest przeznaczone zarówno dla obywateli polskich, jak i cudzoziemców pracujących w Polsce. Oznacza to, że mogą je pobierać zarówno Polacy, którzy wyjechali do pracy do innych krajów, nawet jeśli wyjechali na stałe razem z całymi rodzinami. Warunkiem jest, żeby nie pobierali w kraju, w którym przebywają, podobnych świadczeń. Prawo do świadczenia wychowawczego będą mieli też imigranci zarobkowi, którzy pracują w Polsce. Co prawda projekt przewiduje, że świadczenie będzie przyznawane tylko w przypadku, gdy będą oni przebywali w Polsce wraz z rodzinami, ale pozostawia pewną furtkę. Powodem jest zasada równego traktowania w ramach UE – a w przypadku gdy Polacy nie muszą mieć rodziny w kraju, aby otrzymać świadczenie, to obywatele innych krajów UE powinni mieć podobne prawa. |
matka |
#13292016-04-01 07:58 |
matka |
#13302016-04-01 08:01Jak zaczęłam zgłębiać temat to od samego początku była mowa o każdym dziecku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie było mowy o żadnych progach, tylko na każde dziecko bez limitów!!!!!!!!!!!!! zaoszczędzili na naszych dzieciachi dali Rydzykowi, bogaczom i patologiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
matka |
#13312016-04-01 08:12Kto moze niech będzie jutro w Krakowie - Rynek Główny + Nowa Huta Plac Centralny 10:00 - 18:00 – KOD Małopolska organizuje akcję informacyjną, połączoną ze zbieraniem podpisów pod inicjatywą ustawodawczą w sprawie Trybunału. Ja będę i będę chciała z nimi pogadać. Zreszta w roznych miejscach w najblizszy weeknd organizowane sa takie wydarzenia, wiec prosze, kto moze niech sie z nimi spotka w naszej wspolnej sprawie. Harmonogram wydarzen: http://komitetobronydemokracji.pl/kod-swietuje-rocznice-konstytucji/ |
matka |
#13322016-04-01 08:32Maksymalnie do poniedziałku czekam na wpłaty od osób zainteresowanych dołożeniem sie do kosztów ogłoszenia. Pieniądze (kwota dowolna) proszę wpłacać na nr konta 47146011812025003032280002. Mój nr telefonu 502950891. |
Nika |
#13332016-04-01 09:09Szkoda, że ogłoszenie nie wyjdzie w poniedziałek - najwięcej ludzi czyta, bo jest dodatek "praca". Byśmy się chociaż przekonali czy ktoś przybędzie do pozwu, jeśli nie - nie ma sensu ogłoszenie. |
olka |
#13342016-04-01 09:19Przeczytalam na forum gdzie kobieta chwalac sie ze jest bardzo zamozna bedzie pobierala pieniadze i bedzie oszczedzala dzieciom na nowy samochod na wycieczki i inne rzeczy. |
xxx |
#13352016-04-01 09:25Samotny rodzic Rządowy program nie uprzywilejowuje rodziców samotnie wychowujących dzieci. Obowiązuje ich takie samo kryterium dochodowe, jak rodziny pełne. Przykład: Pan Wojtek jest samotnym ojcem wychowującym trzyletniego syna. Jego dochody to ok. 2 tys. zł netto miesięcznie, czyli ok. 1 tys. miesięcznie na osobę w rodzinie. 500 zł nie otrzyma, zarabia bowiem więcej niż próg dochodowy przyjęty przez rząd. |
xxx |
#13362016-04-01 09:26Nie wiem czy w calej Uni dzieci sa tak samo traktowane jak u nas w Polsce |
Gość |
#1337 Re: Re:2016-04-01 13:47Niestety moje wiadomości na FB do KOdu nie zostały do tej pory odczytane, więc nie wiem jak do nich dotrzec , aby nam pomogli- najlpeiej osobiscie -Ta Pani, z KODu z którą rozmawiała, niesety nie jest w W-WY i nie pomoże , wiec znowu zostaje nam szukać kogoś , kto nam pomoże w organizacji |
Gość |
#13382016-04-01 14:04No nie, dla naszych pierwszych dzieci nie dali, zrobili progi dochodowe dla jedynaków, a dostaną osoby, które dosataja Rodzinne w Niemczech i rodzice racuje też za granicą - PARANOJA!! |
Gość |
#1339 nie jest za późno- trzeba walczyć PSL znowu chce zmian w 500 plus !!!2016-04-01 14:18"Kowalczyk: przez 1,5 roku nie będzie zmian w programie 500 plus Przez najbliższe półtora roku rząd będzie oceniał funkcjonowanie programu 500 plus, ale nie będzie w nim dokonywał zmian - powiedział minister Henryk Kowalczyk, odnosząc się do projektu PSL zakładającego wpisanie do programu zasady "złotówka za złotówkę". Posłanka PSL Andżelika Możdżanowska podkreślała w piątek, że "wszystkie dzieci są równe", a dzięki proponowanej przez ludowców nowelizacji każda polska rodzina, posiadająca nawet jedno dziecko, będzie mogła wystąpić o świadczenie. Widziccie, to może jeszcze trzeba walczyć ?!
|
Gość |
#13412016-04-01 14:38Na stronie ogłoszenia jest email do Pani Joanny proszę aby ktoś napisał email o link do strajku kto mógłby pomóc w organizacji. (Ja mam problemy z netem bo chwilowy brak kompa tylko w telefonie net a tu ciężko z dobrym zasiegiem) |
Joanna Godlewska Autor petycji |
#1342 Re:2016-04-01 15:02Czy moge jeszcze wpłacić kwotę na ogłoszenie i poprosze nazwę do przelewu, bo nie wiem czy bez danych mi pójdzie? ile jeszcze brakuje? |
weronika |
#1343 utworzyłam do kontaktu społecznosc na FB " Nie- dla dyskryminacji polskich rodzin w programie "2016-04-01 15:04Witajcie dziewczyny i chłopacy, na mojej stronie załozyłam społecznośc " Nie- dla dyskryminacji polskich rodzin w pogramie ", proszę o kontakt osoby, które chcą się do mnie przyłącyć i razem tworzyć tą społeczność tam też bedziemy mogli zrobić wydarzenia . Zapraszam do przyłączenia sie do nas na FB Weronika
|
Gość |
#13442016-04-01 15:06Chciałam zapytać, czy pozew ma dotyczyć tylko pierwszych dzieci,czy też tych pełnoletnich, uczących się? |
iwomika |
#13452016-04-01 15:12Wpłaciłam dzisiaj jeszcze 20 zł. Nie mogę patrzeć jak znajomi składają wnioski nie żałuje tym ,którym naprawdę potrzeba tych pieniędzy ale są tacy, co nie wykazują dochodów zarabiają krocie i też wezma 500. A ja mam dwójke dzieci i niestety nic sie nie należy bo pierwsze jest dorosłe i choć jest na moim utrzymaniu, teraz studia oni próbują mi udowodnić, ze mam tylko jedno dziecko. Jak mogą patrzeć na taką niesprawiedliwość, którą wyrządzili milonom dzieci. Jeszcze propagandowe rekalmy puszczają jaką to pmoc niosą społeczeństwu, aby zyskać poparcie. |
#13462016-04-01 15:12Jeżeli chodzi o strajk tyle osób sie wcześnie zadeklarowało jak ogłosiłam wydarzenie, a przyszło 15 osób. Ja już jestem zdrowa i moje dziecko też, także jeżeli chodzi o sobote czy niedziele bym dojechałała na strajk, w tygodniu pracuję, ale obawiam sie , ze sprawa znowu się zakończy jak wczesniej, dużo zadeklarowanych osób a nikt nie przyjdzie. |
iwomika |
#1347 Re:2016-04-01 15:39opublikowałam ten artykuł na facebook i twiterze, jak to dobrze zarządzać nie swoją kasą. |
#13482016-04-01 16:06Jeżeli chodzi o petycję, Pan adwokat napisał mi , że bez pełnomocnictwa wszystkich podpisanych osób może posłużyć jedynie informacyjnie, (najprawdopodobniej ustawa o ochronie danych). Chciałam nadmienić co z petycją się działo do tej pory żeby było wszystko jasne: - wysłałam maile do Prezydenta , Premier, Ministerstwa Pracy , Polityki Społecznej i Gospodarczej, Rzecznika Praw Dziecka z odnosnikiem do petycji i prośbą o zainteresowanie sie komentarzami na petycji- konkretna odp. dotarła jedynie od Rzecznika Praw Dziecka, który zadeklarował zaniepokojenie ustawą, jednakże wtedy jeszcze ustawa nie została uchwalona przez sejm -kontaktowałam sie poprzez facebook i mail: Partia Kukiz, Nowoczesna, PSL, PO - bez odpowiedzi -KOD, jedna z miłych Pan sie zainteresowała , kontaktowała się i przekierowała mnie do drugiej Pani odpowiedzialnej za manifestacje , pani do dziś nie odp. mimo, że ponawiałam prośbę. - informowałam media o fakcie petycji i ilości podpisów - Nesweek pisał artykuł o ustawie 500+ w formie reportażu, wiem , ze wydawnictwo nadal sie interesuje tą ustawą, Redaktorem Naczelnym jest Tomasz Lis. -i teraz pozew zbiorowy (zainicjowany przez Pana Piotra) , kontaktuje sie z kancelarią , by omówić sprawę zmniejszenia kosztów , gdyby było na dużo więcej, czekam na odpowiedź. Kancelaria jest sumienna jesteśmy w kontakcie zawsze szybko odpisują na moje maile . Myślę że jakby było nas chociaż ponad 500 osób, byłoby zdecydowanie o co walczyć, teraz jest 27 osób. Proszę Państwa zdecydujcie, chcecie dalej walczyć czy nie? Poczekam na odp kancelarii, jakby sie rozłożyły koszta jakby dołączyło duzo osób.Po odp odpisze jakie jest stanowisko kancelarii. Rozumiem że dla wielu z nas te 37 zł to spora kwota, ale walczymy w jakimś konkretnym celu. ZASTANÓWMY SIĘ CZY CHCEMY DZIAŁAĆ I SIE SOLIDARYZOWAĆ , JEDNA DWIE OSOBY NIC NIE ZDZIAŁAJĄ! Pisałam na facebooku o reklamie społecznej w TV promującej ustawę 500+: Pan opowiada, że ma dwoje dzieci , mieszka w Warszawie , i dalej mówi że teraz zarobki w kwocie 7000 zł netto miesięcznie , mogą nie wystarczyć na wszystkie wydatki miesięczne w rodzinie. OBURZAJĄCE! Próg dochodowy na rodziny z jednym dzieckiem w kwocie 800 zł na osobę, a tu na osobę wychodzi 1750 zł przy kwocie 7000 zł (4 osoby w rodzinie). Reklama źle świadczy o ustawie i podejściu rządu do tej sprawy.Poszukuje jej w internecie , jak komuś sie uda znaleść proszę o kontakt , można to wykorzystać.
I jeszcze mały PRIV : dziękuje za zaangażowanie w sprawę: Ani, Marysi, Ali i Panu Piotrowi. Poświęcają swój czas , mają wolę walki i dużo robili i robią dla tej sprawy. BUZIAKI za czynny udział!Wiem, ze jest trochę więcej osób czynnie zaangażowanych, za co dziękuje , kontaktują sie ze mną . Pozdrawiam!
|
żona Piotrka |
#13492016-04-01 16:15Dziękujemy również Pani Joannie ☺wiem jedno nie poddamy się.... |
Gość |
#1350 Re:2016-04-01 16:17Dzięki Pani Joasiu - niech duch walki Pani nie opuszcza! |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
List do Prezydenta Władimira Putina
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
82757 Utworzone: 2024-11-13
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1050 Utworzone: 2024-11-08
Petycja o zatrzymanie lub zmniejszenie skali inwestycji przy ulicy Postępu 2 na Służewcu
480 Utworzone: 2024-11-12
ZOSTAWCIE NASZ EKO-PARK! Nie dla wycinki pod ulicę "nowo-Gierdziejewskiego"!
1343 Utworzone: 2024-10-21
Petycja do Ministra Nauki o uwzględnienie punktowanych konferencji naukowych we wszystkich dyscyplinach naukowych w Polsce
47 Utworzone: 2024-11-14
PETYCJA w sprawie wstrzymania procedowania ZPI i odstąpienia od projektów zabudowy terenu Górek Czechowskich w Lublinie
971 Utworzone: 2024-10-29
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
3912 Utworzone: 2024-09-23
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
192 Utworzone: 2024-11-09
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1268 Utworzone: 2024-11-08
PETYCJA DO PREZYDENTA MIASTA KRAKOWA w sprawie odwołania przetargu na przyznanie uprawnień do korzystania z miejsc postojowych dla dorożek na Rynku Głównym
920 Utworzone: 2024-11-10
CHCEMY POWROTU GŁOSU PANA JAROSŁAWA JUSZKIEWICZA DO APLIKACJI GOOGLE MAPS
4257 Utworzone: 2024-10-24
Pan Robert Makłowicz nowym głosem Snafa!
6757 Utworzone: 2023-08-12
Petycja do Ministry Edukacji Narodowej w sprawie wycofania obowiązkowych godzin dostępności nauczycieli
1443 Utworzone: 2024-11-02
Poparcie dla przyjęcia polskiej strategii zwalczania antysemityzmu.
288 Utworzone: 2024-11-06
Petycja w sprawie kontynuacji działalności Stacji Praga przy ul. Inżynierskiej 6
621 Utworzone: 2024-11-07
no to the death penalty
264 Utworzone: 2024-11-08
Żądamy PUBLICZNEJ stołówki w BUWie! List otwarty do władz Uniwersytetu Warszawskiego
387 Utworzone: 2024-11-06
Petycja przeciwko zamiarowi likwidacji Olsztyńskiego Centrum Edukacji Nauczycieli
650 Utworzone: 2024-11-07
APEL O PRZEDŁUŻENIE KONTRAKTU NA STANOWSIKU KIEROWNIKA ODDZIAŁU CHORÓB PŁUC Z PODODDZIAŁEM ONKOLOGICZNYM W KSS IM. ŚW. JANA PAWŁA II DLA PANI DR N. MED. ANNY PROKOP-STASZECKIEJ
612 Utworzone: 2024-10-28
Zapewnijmy Bezpieczeństwo Dzieciom! Wyniesienie i Lepsze Oznakowanie Przejść dla Pieszych przy SP 33 w Gdańsku Osowej
198 Utworzone: 2024-10-25