Allegro, Petycja do Zarządu MIH Allegro B.V.
Quoted post
Sprzedający |
#8 Ja już mam dosyć allegro, niech nauczą klientów ebaya to się przeniosę2011-10-16 23:10Allegro nie dba w ogóle o Sprzedawców, którzy generują głównie zyski firmy. Najprostszym przykładem jest system cofania komentarzy, który chroni tylko kupujących. Prosty przykład: ktoś kupuje przedmiot na aukcji i go nie odbiera ani za niego nie płaci, ja jako Sprzedający występuję do allegro o zwrot prowizji i Kupujący otrzymuje ostrzeżenie. Efekt jest taki, ze kupujący w odwecie za ostrzeżenie wystawia mi negatywa. W moim przypadku, Klient w odpowiedzi do allegro w związku z ostrzeżeniem odpisał, że wystawia negatyw ponieważ otrzymał ostrzeżenie. Wystąpiłem do Allegro i odpisali, ze nie ingerują a jak chcę wycofania to mam wystąpić do sądu przeciwko kupującemu i wtedy wycofają komentarz. Oczywiście Allegro jest tego świadome, a my Sprzedający nie mamy innego wyjścia jak tylko nie występować o zwrot prowizji ponieważ pojawiają się na naszych kontach fałszywe komentarze. Efekt oczywisty my nie chcąc negatywa nie występujemy o zwrot i Allegro zarabia wspierając oszustów i naciągaczy. |
Odpowiedzi
JG |
#9 Re: Ja już mam dosyć allegro, niech nauczą klientów ebaya to się przeniosę2011-10-17 09:08:13#8: Sprzedający - Ja już mam dosyć allegro, niech nauczą klientów ebaya to się przeniosę Dokładnie jak napisał Sprzedający! Allegro zdaje się bandą nadętych bufonów co to niby wiedza wszystko najlepiej, więc po co mieliby pytać użytkowników o zdanie. Szkoda tylko, skoro są tacy mądrzy, że jak bezmózgi kopiują wszystko z ebaya, co świadczy tylko o ich zakompleksieniu i faktycznym nieznajomości tematu. Mam nadzieję, że w końcu sami podetną gałąź na której siedzą, albo ebay to z nimi zrobi. Ci którzy sprzedają nie maja faktycznie żadnej ochrony, oprócz tego co napisane powyzej, centrum sporów to też fikcja. Jeden pajac nie zapłacił za przedmiot kupiony u mnie, olał tłumaczenie w wytoczonym sporze i... tyle!!! Spór zakończył sie jako... nierozstrzygnięty!!! Natomiast wszelakie próby zgłaszania błędów kończą się identycznie: "To nie jest sprawa allegro. Powinna być wyjaśniona miedzy kupującym i sprzedającym" - taki idiotyzm dostałem gdy zgłosiłem błąd, że gdy pieniądze z płacę z allegro utknęły gdzieś w systemie (dwukrotnie) ani sprzedajacy ani kupujący nie zostali poinformowani, że jest problem z przelewem...
|
Gość |
#29 Re: Ja już mam dosyć allegro, niech nauczą klientów ebaya to się przeniosę2011-11-06 14:41:44 |
karol |
#70 Re: Ja już mam dosyć allegro, niech nauczą klientów ebaya to się przeniosę2017-03-21 09:39:25#8: Sprzedający - Ja już mam dosyć allegro, niech nauczą klientów ebaya to się przeniosę
Podobna sytuacja: klient zamawia usługę na allegro a następnie prosi o pilny kontakt telefoniczny. Po kilku godzinach dzwonię do niego a on mi oświadcza że kupił już na innej aukcji bo mu się śpieszyło. Złożyłem wniosek o zwrot prowizji, kupujący nie odpowiedział na zgłoszenie, allegro zamknęło temat. Wniosek jest jeden - nastały czasy na allegro gdzie kupujący może robić co mu się podoba, kliknie dla zabawy kup teraz po czym nie będzie się odzywał a allegro nie rozpatrzy pozytywnie wniosku o zwrot prowizji bo powinienem mieć rezygnację na piśmie (tylko jak taką uzyskać gdy kupujący się nie odzywa!!!). |
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Apel o kontynuację budowy CPK
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Petycja w sprawie możliwości pracy stacji krótkofalarskiej spoza stałej lokalizacji
Komitet Obrony Gietrzwałdu
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja o odwołanie Barbary Nowackiej z funkcji MEN w związku z wypowiedzią na konferencji My jesteśmy pamięcią. Nauczanie historii to nauka rozmowy”
1554 Utworzone: 2025-01-28
Kontynuowanie modernizacji Odry jako szlaku żeglownego
233 Utworzone: 2025-01-30
Petycja o wycofanie zakazu przesyłek ptactwa domowego
4314 Utworzone: 2025-01-03
Do Prezydenta Aleksandra Miszalskiego ws. przywrócenia przejezdności ul. Mikołajczyka i ulżenia mieszkańcom nowohuckich dzielnic
515 Utworzone: 2025-01-29
Zniesienie obowiązkowej matury z matematyki.
19865 Utworzone: 2025-01-05
Złotniki zasługują na swoją Radę Osiedla – czas na zmiany!
80 Utworzone: 2025-01-30
P E T Y C J A w sprawie sprzeciwu wobec planowanej budowy biogazowni w centrum wsi Przyjaźń, gmina Żukowo, w.pomorskie
72 Utworzone: 2025-01-30
STOP budowie wytwórni mieszanek mineralno-asfaltowych w Brzozowie
192 Utworzone: 2025-01-28
Zwolnienia mikroprzedsiębiorstw z branży beauty niewytwarzających odpadów medycznych z obowiązku wpisu do BDO
1122 Utworzone: 2025-01-25
Projekt ustawy o obowiązkowym oznaczaniu treści erotycznych w książkach
54 Utworzone: 2025-01-29
Miasto Gdańsk chce zlikwidować Biblioteką Społeczną - nie pozwólmy zniszczyć ważnej społecznej inicjatywy!
352 Utworzone: 2025-01-26
Destrukcyjne plany Wód Polskich pod kontrolę Ministerstwa Klimatu i Środowiska oraz RDOŚ
304 Utworzone: 2025-01-26
Równy dostęp do leczenia niepłodności i zabezpieczania płodności dla wszystkich kobiet!
219 Utworzone: 2024-12-17
NIE dla końca vapowania w Polsce
6549 Utworzone: 2024-12-12
PETYCJA Do Zarządu Stokrotka Sp. z o.o. ws. poprawy warunków pracy i płacy
1844 Utworzone: 2025-01-12
Petycja w sprawie znalezienia nowej lokalizacji dla Skateparku na terenie Suchanina
171 Utworzone: 2025-01-28
Petycja w sprawie nieobejmowania miejscowym planem zagospodarowania przestrzennego działki nr 302407_5.0816.640/6
1815 Utworzone: 2025-01-22
Petycja w sprawie remontu mostu kolejowego w Brzegu Dolnym w powiecie wołowskim
422 Utworzone: 2025-01-21
Sprzeciwiamy się budowie wieży widokowej na Magurze Małastowskiej
704 Utworzone: 2024-10-17
Godne wynagrodzenie dla Opiekunów Medycznych i Pracowników Pomocy Społecznej
259 Utworzone: 2025-01-12