500 zł na każde dziecko bez względu na dochód i liczbę posiadanych dzieci

Quoted post

mamajedynaka

#2254 500 minus

2016-06-20 13:19

nie wszystkie wpisy przeczytałam ale zgadzam sie, że ustawa 500 plus jest niesprawiedliwa. ja mam 3 dzieci w tym 2 pełnoletnich - studentów w trybie dziennym i jedno 6-letnie. oboje z męzem pracujemy bo niestety studia sa kosztowne. dochód przekracza pisowkie kryterium dochodowe. Tylko ja nie rozumiem, jak moje trzecie dziecko może byc uznane za pierwsze? dwa poprzednie się nie liczą bo sa pełnoletnie? bez sensu.  Trzecie dziecko zawsze będzie trzecim. Chyba nikt przy zdrowych zmysłach, po osiągnięciu przez dziecko pełnoletności nie wykresla go. dziecko dla rodziców jest zawsze dzieckiem a w świetle prawa może przestac nim byc nie w wieku 198 lat ale w wieku 25 lat czyli po zakończeniu całego 22-23 letniego cyklu nauki (przedszkole 4 lata, podstawówka 6 lat, gimnazjum 3, lata szkoła średnia 4-5, studia 5 lat) Uważam, ze wszystkim rodzicom nalezy się finansowe wsparcie albo nikomu. Wprowadzanie podziału na tych 500 plus i tych jak moja rodzina 500 minus jest beznadziejne. Chcieli zwiekszyć liczbę narodzin w polsce a sami rodzinom wielodzietnym odejmuja liczbe dzieci. najgorsze jest wprowadzanie podziałów między ludzi, rodziny i dzieci. nigdy nie liczyłam na zadna pomoc panstwa ale skoro nasz bogaty kraj chce finansowo wspomóc wychowanie dzieci to proszę bardzo ale niech będzie sprawiedliwie. albo wszystkim dzieciom bez względu na dochód, albo wszystkim dzieciom, których rodziny mają dochód niski). spotkałam sie kiedys z wypowiedzia pani premier, że jak dziecko skończy 18 lat to może iśc do pracy i zarabiac na siebie. gratuluję pomysłu....z tą pracą. Nie wiem jaki kontakt pani premier ma z 18 latkami, ale chyba mozna sobie wyobrazić, że to jeszcze duże dzieciaki w wiekszości, z głowami w chmurach, zbuntowani, naprawiacze swiata. tak było jest i będzie. I na ostatniej prostej w systemie edukacji mówi się rodzicom, , że oni nie sa państwu potrzebni bo szanse na to, że beda mieli kolejne potomstwo sa zerowe. A jeżeli tak jak u mnie to potomstwo się pojawia to jest liczone jako jedynak. jedynak w rodzinie z trójką dzieci. Urojenia siegają zenitu.

Odpowiedzi

Gość

#2256 Re: 500 minus

2016-06-20 14:35:58

#2254: mamajedynaka - 500 minus 

czyli masz "jedynaka"