500 zł na każde dziecko bez względu na dochód i liczbę posiadanych dzieci

Quoted post

Gość

2016-07-29 10:38

Dla mnie ta ustawa jest niesprawiedliwa. Pracuje w firmie gdzie zatrudnionych jest 40 pracownikow. Trzech dyrektorow dostaje 500 + poniewaz maja wiecej niz jedno dziecko. Kazdy z nich trzy razy do roku jest na dobrych wczasach. Reszta pracownikow z jednym dzieckiem zostala pominieta. Moje dziecko ma 5 lat i ani razu nie bylo na wakacjach. To jest jakis zart!!! Jak mozna dac tym co swietnie zarabiaja a pokarac ludzi z jednym dzieckiem. Jak mozna podzielić dzieci ludzie ja juz nie moge nawet o tym czytac i tego sluchac. Juz staram sie o tym nie myslec a w telewizji non stop wychwalany program 500 +. I ciągle slysze pomoc panstwa w wychowaniu. MNIE NIKT NIE POMAGA!!!! DLACZEGO NIE MOWIA POMOC PANSTWA W WYCHOWANIU NIEKTORYCH DZIECI . SZLAG MNIE TRAFIA

Odpowiedzi

Tola

#2484 Re:

2016-08-06 07:47:12

#2456: -  

popieram.

u mnie w pracy podobna sytuacja. Ci, którz są na kierowniczych stanowiskach mają więcej niż jedno dziecko. Tylko jeden chłopak z serwisu ma 2, ale mieszkanie po mamusi...

my średniacy, którzy mamy po jednym dziecku nie łapiemy się :-( 

na wakacje nie jeździmy, jak spłacimy opłaty za mieszkanie lub wynajem nie zostaje tego wiele.

ale niektóre pary bez ślubu kombinują, że niby dzieci są z tym co mniej zarabia...

nie mówię, że wszyscy, ale znam takie 2 pary

ale PIS ustalając ten dodatek szybko przekalkulował, że nas średniaków jest za mało, a Ci co dostaną będą większością. to po prostu kupno praw wyborczych..

poza tym jest jeszzcze jedna wielka niesprawiedliwość:

do dochodu nie doliczają się dodatki z MOPS-u, więc u mnie na osiedlu są takie dwie rodziny, tatuś pracuje na czarno, mama siedzi w domu i udają że nie mają pieniedzy, więc dostają dodatkowo 500+

a potem pytanie czy moja córka też jedzie na kolonię (ich już na drugą)... ale ja nie dostaję kasy 500+, bo nie dostałam mieszkania po rodzicach tak jak oni i wszystko wydaję na kredyt

poza tym gadanie, że sprawdzają na co idą te pieniądze to fikcja, ale nie chce mi sie o tym juz pisać. Napiszę do MOPS-u

Marta1202

#2489 Re:

2016-08-08 22:16:44

Popieram Panią:) Mnie też szlag trafia jak tego słucham!!!!!!!

gość

#2502 Re:

2016-08-10 08:24:13

Popieram. Ja urodziłam troje dzieci ( dwoje pełnoletnie, ostatni 16 lat) ,żadne nigdy nie było na wczasach czy też koloniach, nie wspominając o sobie . Miałam nadzieję że chociaż na te najmłodsze dostane obiecywane 500+ nie ukrywam że to był jeden z powodów że na nich głosowałam Aż sie wszystko we mnie gotuje, jak widzę że moje dziecko ,dalej musi być gorsze . Dalej bedzie chodziło w jednym sweterku, jedne buty reszta ciuchów na szmateksach, choć oboje z mężem pracujemy ale zarabiamy minimum socjalne. Myślałam że bedzie nam lżej .Pogodziłam się z tym że nie dostaje rodzinnego, bo tam decyduje kryterium dochodowe ale to co teraz zrobili to straszna niesprawiedliwosc.